Over Doyo Trainingen

Een bijzondere plek waar je het geleerde je eigen maakt

Interessante trainingen, vol verdieping met toffe ervaringen (waarbij je ook dóet), die je praktisch omzet naar hoe je dit kunt gebruiken thuis of in je werk. De trainers voelen haarfijn aan wat er nodig is, spreken duidelijke taal en maken tussendoor heus weleens een grapje. Een ontspannen vibe, met echt contact.

Ontdekken, zelfbewuster worden en jezelf versterken

Oorspronkelijk stookte ‘onze honger naar rechtvaardigheid’ ons vuurtje. Het opkomen voor jou. En je bijstaan door je beter bestand te maken tegen de wervelwinden in je leven. Strijden tegen onrecht was een sterke kracht die ons in de beginjaren dreef. Toch verschoof onze focus zich langzaam maar zeker naar ‘eigenwaarde’.

Eerst je eigen basis ontdekken, bewuster worden en je versterken. En je dán pas verhouden tot je omgeving. Zeker, met praktische antwoorden op ‘wat kun je doen in een wervelwind-situatie?’ Maar ook met andere ogen leren kijken, met aandacht voor je eigen binnenwereld. Soms is het dan niet eens meer nodig om ‘iets te doen’, als blijkt dat het er voor jou niet echt ‘toe doet’. En andere keren om wel iets te doen, zonder dat het zoveel van je vraagt als vroeger. Je weet beter wat je te doen staat, en je hebt energie over voor jezelf.

Dat ontdekken, bewuster worden en je versterken: komt terug in ál onze trainingen. We behandelen kennis, vertalen naar praktische toepassing. En zorgen ervoor dat je actief en op gevoelsniveau beleeft. Waardoor het iets bij je losmaakt, en je echt bijblijft.

Trainer Caspar, Arno, Aryonne en Chantal in de trainingsruimte van Doyo Trainingen in Lage Zwaluwe
Trainingsruimte Doyo Trainingen - Lage Zwaluwe
Praktijk NuJIJ in Langeweg

Inhouse of bij ons in Lage Zwaluwe en Langeweg

Als je inzoomt tussen Rotterdam en Breda, midden in het groen aan het water, vind je Doyo Trainingen in Lage Zwaluwe (zie foto boven). We hebben een tweede locatie in de buurt (Langeweg, onderste foto), met weidse poldervergezichten. Lage Zwaluwe ligt tussen Dordrecht en Breda in, verscholen in de Brabantse Biesbosch. Langeweg iets dichterbij Breda. Beide op een half uur rijden van Rotterdam. Daar gidsen onze bevlogen trainers je door het Programma Zelfontwikkeling. Of door een TeamDag. Voor de andere trainingen vliegen we jouw kant op!

In onze locaties ervaar je ruimte, licht en comfort. Met uitzicht op (zwanen en aalscholvers in) het water, verrukkelijke lunches met cappuccino’s na, beslotenheid in een parkachtige tuin en eigen parkeergelegenheid. 

Een greep uit onze opdrachtgevers

Doyo is er voor jou, als je veel van jezelf vraagt

Jij bent degene die altijd komt opdagen. Op jou kun je rekenen. Dat vind je niet meer dan normaal. Je voelt je verantwoordelijk, houdt niet van halfbakken, en je vraagt veel van jezelf. Je staat veel ‘aan’, ook voor anderen. Met jouw antenne pak je nu eenmaal veel op, en soms blijven gedachten langer borrelen in je hoofd dan je zou willen. Je wilt nu eens in alle rust toekomen aan jezelf. Niet meer vooral bezig met externe factoren. Maar jezelf versterken. Om je van binnen goed te voelen, en dat van buiten uit te stralen.

In onze trainingen wisselen we kennis af met verhelderende ervaringen. De theorie krijgt vorm en omdat je het zelf beleeft begrijp je het ook op gevoelsniveau. Je komt tot nog meer inzicht. En je gaat wat je leert daadwerkelijk toepassen, omdat je de focus scherp hebt, maar ook nu precies weet ‘hoe’, met de concrete handvatten die we je meegeven. Zodat je zelf actief zorgt voor persoonlijke groei.

Trainer Chantal en Michiel aan de lunchtafel in de tuin op de training locatie in Lage Zwaluwe
Chantal Straver, oprichter en trainer van Doyo, in karate positie

Doyo is afgeleid van het Japanse ‘dojo’, de plaats waar 'de weg' wordt bestudeerd

Trainer en oprichter van Doyo Trainingen Chantal merkte de impact van karate op haar persoonlijke ontwikkeling. Ze co-runde jarenlang een karateschool. Het vormen van karakter was belangrijker dan de technische kant van karate. Door het vergroten van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, oog voor jezelf en de ander: de zaken die je in essentie weerbaar maken. Je verstevigt daarmee je basis, waar je altijd op terug kunt vallen. In onze trainingen bereiken we dat ook, zonder het fysiek beoefenen van karate.

Om iets te kunnen doorbreken en kennis om te zetten naar gedragsverandering is in Oosterse filosofie altijd méér nodig geweest dan er enkel meer over te weten. Er is (bewuste) herhalende oefening nodig én de koppeling naar jouw gevoelsniveau. Dit principe zit in onze trainingen verweven. Als je eenmaal weet ‘hoe’, kun je zelf blijven ontwikkelen. En oog houden voor jezelf.

Onze trainers noemen het beestje bij de naam

Onze trainers voelen haarfijn aan wat je nodig hebt, maar maken ook op tijd pas op de plaats om je dit zelf te laten ontdekken. Ze durven over hun eigen obstakels te vertellen, verbloemen niet en stellen zich gelijkwaardig op. De trainers zijn mensen-mensen. Energiek, betrokken en pragmatisch. Kennis in huis door opleidingen, èn door ervaring. Om jou verder te helpen. Met dat wat werkt. 

Chantal Straver - Oprichter en trainer Doyo Trainingen

Chantal Straver

Oprichter en Trainer Zelfontwikkeling

De grootste vrijheid is zelfbeschikking. Als kind droomde ik van ‘groot’ zijn. Om zelfstandig eigen besluiten te maken. Die vrijheid te voelen. En ja, life happens, en brengt nieuwe uitdagingen. Toch kun je iedere dag vanuit rust kiezen voor de mooist mogelijke uitkomst. Daar kan ik je bij helpen en in versterken.

Trainer Omgaan met agressie Arno Yarzagaray

Arno Yarzagaray

Trainer Omgaan met Agressie

Ik ben een echte karate-man. Maar hoewel in het karate veel competitie is, vind ik prestaties en winnen helemaal niet belangrijk. Het gaat mij erom hoe je je als mens kunt ontwikkelen. Door eerst te zorgen dat je in jezelf gelooft, jezelf de moeite waard vindt, dit gaat uitstralen en laten zien dat je er bent.

Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar

Michiel Bominaar

Trainer Zelfontwikkeling

Ik ondervond zelf dat ik grootse dromen ook in kleine stapjes kan verwezenlijken. Ik raakte zo gemotiveerd en geïnspireerd door het programma dat ik wist dat ik er meer mee wilde doen. Dat ik het niet alleen over wilde brengen aan mensen waar ik toevallig mee werk, maar vooral aan mensen die er bewust voor kiezen.

trainer Aryonne van Gils

Aryonne van Gils

Trainer Zelfontwikkeling

Ik kijk niet alleen naar een vraagstelling maar naar het geheel van fysieke, mentale en energetische elementen. In het Programma Zelfontwikkeling komt de kracht van het samenbrengen hiervan heel mooi naar voren. Door zelf de regie te pakken en je bewust te zijn van de invloed van deze elementen op elkaar en op jouw als persoon geeft je de mogelijkheid jouw leven zelf vorm te geven.

Trainer Caspar Gesthuizen

Caspar Gesthuizen

Trainer Zelfontwikkeling

Hoe fijn is het om mensen in een vertrouwde en veilige omgeving zichzelf beter te leren kennen en keuzes te laten maken, die ze meer geluk en voldoening geven in hun leven. Precies een jaar na het programma heb ik zelf mijn baan opgezegd en ben ik zelfstandig ondernemer. De vrijheid om de dingen te doen waar ik energie van krijg is gerealiseerd.

Trainer Omgaan met agressie Erik Bruinhof

Erik Bruinhof

Trainer Omgaan met Agressie

De urgentie in je verhaal horen en je praktische vaardigheden aanleren om jezelf in veiligheid te brengen is mijn tweede natuur. Het is gemakkelijk als je een flinke man bent, om gewoon een grote mond te geven. Wat soms effectief is, maar wat niet altijd de-escalerend is. Ik help je graag naar een goede methode toe, waarbij het niet meer uitmaakt hoe groot of klein je bent.

Genoeg over ons.

Waar kan Doyo Trainingen jou bij helpen?

Inspiratie-sessie

Ben je toe aan een pauze van de dagelijkse hectiek? Doe de inspiratie-sessie: een relaxte ochtend waarin je verkent wat je in het programma voor zelfontwikkeling kunt bereiken, en waarin je al gelijk energie, inzicht en een ervaring opdoet.

Programma Zelfontwikkeling

Versterk jezelf in de kern, op een plek die als thuis voelt. We vertalen inspirerende kennis naar het ‘hoe’, naar de praktijk. Zodat je het daadwerkelijk toe gaat passen in je dagelijks bestaan. Daar ontstaan de mooiste en interessantste ontdekkingen. Je bent je steeds meer bewust van jezelf, en wat je verder helpt. 

Trainingen voor werkgevers

We trainen professionals weg van de werkplek, in programma’s met impact. Voor elke training geldt dat we vooraf kennismaken. Zo kunnen we gevoel krijgen bij wat er (echt) speelt en bespreken wat daarop aansluit. Het definitieve besluit volgt pas daarna. Zoals het hoort. 

Met veel plezier werken we samen met onze partners