Erik Bruinhof

Trainer Omgaan met Agressie

Rotterdams van oorsprong, woont in Lage Zwaluwe. Heeft een eigen karateschool, en traint ook al 41 jaar karate. Voelt zich mede daardoor (vaak) jonger dan hij is. Altijd in voor een grapje, en een hapje. Is niet van ‘netwerken’, maar hecht wel waarde aan echte connectie. Vader, echtgenoot en Sensei.

Trainer Omgaan met agressie Erik Bruinhof
Trainer Omgaan met agressie_Erik Bruinhof

Erik is trainer Omgaan met Agressie, bruggenbouwer in TeamDagen, Bouwkundig Adviseur en karateleraar.

Hij staat mensen graag bij in het ontwikkelen en versterken van zelfredzame vaardigheden, zodat zij zich goed en adequaat in veiligheid kunnen brengen.

“De urgentie in je verhaal horen en je praktische vaardigheden aanleren om jezelf in veiligheid te brengen is mijn tweede natuur. Het is gemakkelijk als je een flinke man bent, om gewoon een grote mond te geven. Wat soms effectief is, maar wat niet altijd de-escalerend is. Ik help je graag naar een goede methode toe, waarbij het niet meer uitmaakt hoe groot of klein je bent.”

Dit zegt een oud-collega over Erik

Dit houdt Erik zoal bezig;

Eigen karateschool

Al sinds 1988 verzorgt Erik lessen in karate en zelfverdediging, aan zowel jeugd als volwassenen, grotendeels in zijn eigen karateschool in Barendrecht. Deze bezit een pedagogisch keurmerk. Zelf heeft hij veel getraind in zijn leven, in Nederland, maar ook op andere plekken in Europa en in Japan. Sinds 2009 heeft hij de titel ‘Shihan’ (5e dan) Gojukai Karate-Do.

Trainer Breathing Energy

In Japan heeft Erik zich onder begeleiding van grootmeester Yamaguchi verdiept in het trainen van Breathing Energy. Breathing Energy bevordert (bewust) het samengaan van ademhaling, bewegen en energiestromen, gebaseerd op technieken en vormen uit Yoga, Chi Quong en Gojukai Karate-do. Dit zorgt voor ontspanning, balans, rust en souplesse.

Bouwkundig Adviseur

Voor zijn werk als Bouwkundig Adviseur begeleidt en ontzorgt Erik organisaties in de bouw van een nieuw pand. Hij brengt alle partijen samen, zorgt voor afstemming en duidelijkheid en werkt daadkrachtig aan een goed verloop van het project. Hij is veelzijdig, heeft een ongedwongen/relaxte aanwezigheid en voelt goed aan wat een situatie of iemand nodig heeft.

Eigenhandig een huis verbouwd

Erik is liever niet alleen aan het denken, maar komt graag in de flow van een activiteit waarin hij nieuwe inzichten gelijk toepast. Zo heeft hij eerder een oud dijkhuis helemaal gestript van binnen. Je kon in de klei staan en naar de nok van het dak kijken. Daarna heeft hij, op de juiste momenten ook met hulp, het huis helemaal afgewerkt en authentieke elementen bewaard.

Genoeg over mij.

Waar kan Doyo Trainingen jou bij helpen?

Inspiratie-sessie

Ben je toe aan een pauze van de dagelijkse hectiek? Doe de inspiratie-sessie: een relaxte ochtend waarin je verkent wat je in het programma voor zelfontwikkeling kunt bereiken, en waarin je al gelijk energie, inzicht en een ervaring opdoet.

Programma Zelfontwikkeling

Versterk jezelf in de kern, op een plek die als thuis voelt. We vertalen inspirerende kennis naar het ‘hoe’, naar de praktijk. Zodat je het daadwerkelijk toe gaat passen in je dagelijks bestaan. Daar ontstaan de mooiste en interessantste ontdekkingen. Je bent je steeds meer bewust van jezelf, en wat je verder helpt. 

Trainingen voor werkgevers

We trainen professionals weg van de werkplek, in programma’s met impact. Voor elke training geldt dat we vooraf kennismaken. Zo kunnen we gevoel krijgen bij wat er (echt) speelt en bespreken wat daarop aansluit. Het definitieve besluit volgt pas daarna. Zoals het hoort.