Boek: Toen ik het eindelijk durfde

Trainer Chantal schreef in 2015 over hoe zij haar huwelijk, huis en baan achter zich liet om een gelukkiger leven te veroveren

Dit boek is geschreven voor iedereen die kampt met hoge verwachtingen en prestatiedrang

Mijn boek gaat over veel meer dan een zoektocht naar geluk. Het gaat over mezelf oprapen en over doen wat ik vind dat ik moet doen, vanuit mijn hart. Over ontdekken wie ik ben en waar ik voor sta. 

Naast mijn werk blogde ik jarenlang vrij persoonlijk voor Viva. Ik had een fijn huwelijk, een mooi huis en een goede baan. Alles dik voor elkaar. Toch wrong er iets. Ik voelde me steeds ongelukkiger en ik kon niet meer slapen. Het was mijn lichaam dat zich verzette. Ik kampte met prestatiedrang en hoge verwachtingen (van anderen, maar zeker ook van mezelf). Ik nam ontslag. Ik brak met mijn man die tegelijkertijd al tien jaar mijn beste vriend was, met wie ik nooit ook maar één ruzie had gehad. Ik verhuisde met slechts een tas en een koffer. Het ene besluit sterkte me om ook het volgende besluit te nemen.

Niet veel later bundelde ik blogs uit die tijd, en temeer: ik raakte de pijn, complexiteit, maar ook liefde achter de blogs aan. Zo ontstond ‘Toen ik eindelijk durfde’. Het boek is een bundel van honderd korte verhalen, waarvan ik meer dan de helft nieuw heb geschreven. Het ene verhaal draagt een wijze les, de ander brengt een lach op je gezicht en of juist een traan in je ogen.

Op internet zou de context van één verhaal compleet verloren gaan, in het geheel van een boek durfde ik te vertellen over mijn scheiding, de moeilijke tijd op mijn werk, hoe ik achter mijn grote liefde aanging. In het boek lees je de groei van een kwetsbaar meisje dat met vallen en opstaan weerbaarder wordt.

Cover boek 'Toen ik het eindelijk durfde' geschreven door Chantal Straver

Hi, 'Toen ik het eindelijk durfde' is geschreven door mij, Chantal!

De gevaarlijkste gok die je kunt nemen, las ik ooit ergens, is gokken dat je in de toekomst nog wel de tijd hebt om de dingen te doen die je het allerliefst zou willen doen. Ik heb gedurfd en geleerd mijn hart te volgen. Hoe kan het dan niet goed komen? Want zelfs als het mis gaat, heeft het nu zo kunnen zijn.

Op dit moment woon ik waar Doyo woont. Op een bijzondere plek, in Lage Zwaluwe. Met de liefde van mijn leven en onze zoon Boris. Niet alles gaat altijd soepel. Buddha zei ooit: “Pijn is onvermijdelijk, lijden is een keuze.” Zo probeer ik in het leven te staan. Te focussen (en genieten) van alles wat wel lukt.

Chantal Straver - Schrijfster 'Toen ik het eindelijk durfde' spreekt voor een publiek over haar boek