Programma zelfontwikkeling

In 3 maanden een sterke basis

Op de eerste plaats jezelf zijn. En dan het leven leven.

Op een groene plek, ooit ver voorbij ons mooiste voorstellingsvermogen, helpen we je te ontrafelen wat er voor jou werkelijk, diep van binnen, toe doet. En brengen we je meer helderheid. Als je bereid bent verder te kijken, en te willen weten wie je bent en waar je voor staat, dan gaat dat je lukken. Juist je bewustzijn en begrip van wie je bent zorgen ervoor dat je niet meer enkel reageert op alles wat zich buiten jou afspeelt. Je weet wat bij je past en wat niet meer. Je kunt met groter zelfvertrouwen vanuit kalmte duidelijker verwoorden wat jouw kijk op de dingen is en wat jij denkt dat er moet gebeuren. Je bent meer op je gemak bij jezelf, wat er ook gebeurt. Dat is wat we doen in deze inspirerende, persoonlijke ontdekkingstocht.

Het programma gaat verder dan alleen het opdoen van inzichten. Je gaat het ook voelen en praktisch toepassen, en durven uitproberen, juist tussen de trainingsdagen in met concrete handvatten. Het maken van dat ene besluit sterkt je in het maken van het volgende besluit. Je leert veel over jezelf als mens, gaat actief aan de slag, bent je (steeds) meer bewust, je hebt de tijd om los te laten wat je niet helpt. Je kunt het leven meer onbevangen leven en je leert jezelf blijvend versterken. In 6 verspreide en op elkaar afgestemde trainingsdagen de diepte in, met 3 andere deelnemers en een vaste trainer. Op een comfortabele locatie, pauze van het alledaagse.

Wil jij het programma zelfontwikkeling volgen, maar via jouw werkgever? Klik dan hier om verder te lezen.

Niet alleen maar 'aan' staan voor anderen

Je hebt gelijk door wat anderen nodig hebben, thuis en op je werk. En zolang je je kunt herinneren ben je zelf degene die dan gaat rennen en de dingen gaat oplossen. Je sensitiviteit, je kritische blik, zorgt ervoor dat je het leeuwendeel van de dag ‘aan’ staat, met anderen bezig bent en veel in je hoofd zit. Te veel. Alsof vooral externe factoren bepalen hoe je je voelt en waar je mee bezig bent. Je verlangt naar meer rust en betekenis. Je wilt voelen dat je leeft. Lichter. Met plezier, voldoening en volop energie.

Je wilt ontdekken waarom je reageert zoals je dat nu doet. Je wilt je niet meer onbegrepen voelen, niet meer getriggerd, geïrriteerd of gefrustreerd raken door bepaalde situaties. Je bent niet de enige, maar je bent wel de enige die dit kan veranderen. Waardoor je minder last hebt van andermans gedrag. En je voor jezelf kiest zónder dat dit ten koste gaat van de relatie met alle fijne mensen in jouw omgeving. Langzaam ga jij (en deze mensen) opmerken dat je nog meer jezelf bent, maar dat alles anders is.

Interactie deelnemers en trainer tijdens het Programma Zelfontwikkeling - locatie Lage Zwaluwe
Interactie in de natuur tijdens trainingsdag

Hoe gaan we je helpen daar te komen?

In 3 maanden kijk je naar jezelf zoals je nooit eerder gedaan hebt. Elke dag behandelen we (persoonlijke en interpersoonlijke) thema’s van grote betekenis. Hoe je gevormd bent als mens, wat er voor jou toe doet. Waar je van opveert. En wat je wilt loslaten. Thema’s die fundamenteel van invloed zijn op jou, onderwerpen die elkaar raken, met elke dag meer verdieping en inzichten die jou versterken.

We vertalen deze inspirerende kennis die we behandelen naar het ‘hoe’, naar de praktijk. Ook in de frisse lucht tussen de bomen, bij ons aan het water. Door het vervolgens daadwerkelijk toe te passen in je dagelijks bestaan, ontstaan de mooiste en interessantste ontdekkingen. Je bent je steeds meer bewust van jezelf, en wat je helpt. Stap voor stap begeleiden we je naar echte verandering. Die verschilt per persoon.

De één heeft haar huwelijk gered, een ander heeft er juist zijn scheiding door verwerkt. De één heeft een bedrijf gestart, de ander switchte naar een functie die véél beter bij haar past. De één is in staat om dominante familieleden niet meer over haar heen te laten walsen. De ander durft zich nu steviger en met zelfvertrouwen op zijn werk te laten zien. De echte overeenkomst: je hebt de lagen eraf gesleten van wie je niet bent, vastgesteld wie je wel bent, om daar meer van te kunnen zijn. Hoe meer je bent, hoe groter je kunt worden. Hoe meer je nog kunt zijn. En dat straal je uit. Nieuwe energie en tegelijkertijd meer kalmte. Je weet wat je wilt en durft knopen door te hakken. De grootste verandering is van binnen gebeurd.

Doorbreken wat niet helpt en dan extra bestendiging

Alleen ontwikkelen op ratio, op kennisniveau, brengt je niet direct een verandering. Het echt doorbreken van de overtuigingen die de veroorzakers zijn van je niet-helpende gedachten, onzekerheden en je uiteindelijk ook belemmeren in wat je kunt bereiken: dat kan alleen ook op gevoelsniveau. Dit is een wijsheid die al eeuwenlang ten grondslag ligt in Oosterse filosofie. En dat staat ook centraal in dit programma. Inspirerende kennis en context. Maar (weer leren) voelen en doorbreken door onder meer de inzet van verhelderende oefeningen, waar een ieder toe in staat is. 

Welke thema's gaan daarin ondersteunen?

Michiel vertelt je over zijn groei in het programma

Video afspelen
Interactie deelnemers en trainer tijdens het Programma Zelfontwikkeling - locatie Lage Zwaluwe

We gaan filosofisch en pragmatisch aan de slag

Het programma zit filosofisch en tegelijkertijd praktisch in elkaar. Je beantwoordt grote vragen in je leven. Op de trainingsdagen en in de tijd daartussen geef je daar concreet sturing aan. Je begrijpt waarom je doet wat je altijd deed. Dat helpt je met meer compassie voor jezelf, te veranderen.

In het programma hebben we onze expertises gebundeld. Inzichten komen voort uit de beginselen van antropologie, wetenschappelijke onderzoeken, mindfulness, Bushido en Oosterse filosofie. De afgemeten, inspirerende combinatie van deze stromingen in de vorm van kennisoverdracht, psychofysieke oefeningen, rake video’s en huiswerkopdrachten maakt dat het programma zoveel impact heeft.

Hoe dat eruit ziet? Dit kun je verwachten:

Het programma zelfontwikkeling bestaat uit 6 trainingsdagen

Trainingsdagen 1 en 2

Van binnen naar buiten

Je begint het programma met begrijpen waarom je doet wat je doet. Hoe zijn niet-helpende gewoonten en overtuigingen ontstaan? Je ontvangt de handvatten om dit te doorbreken. En je leert ruimte maken voor de dingen die er voor jou wel toe doen. Het onderzoeken van wie je wel bent en waar je voor staat zijn daar onderdeel van. Alsook de handvatten die je meekrijgt om meer ruimte te ervaren.

Trainingsdagen 3 en 4

Van buiten naar binnen

Je leert omgaan met prikkels van buitenaf. En de onnodige prikkels voor jezelf te verminderen. Maar ook de waarde te zien echte connecties. Zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van jezelf. Je leert vanuit ‘yin’, vanuit mildheid voor jezelf, zaken in het juiste perspectief te plaatsen. Je leert omgaan met tegenslagen, verdriet en boosheid beter te verwerken waardoor je jouw veerkracht vergroot.

Trainingsdagen 5 en 6

Zelfverzekerd van binnen en buiten

Je leert om vanuit ‘yang’ krachtig voor jezelf te staan. Je geeft meer aandacht aan dat wat jij belangrijk vindt. En je leert anderen op een heldere manier te confronteren, zonder dat je jezelf verliest. Op deze dagen breek je met dat wat jou niet meer dient. Aan het einde van trainingsdag 6 maak je zelfverzekerd nieuwe keuzes, vanuit jezelf. Zodat je luistert naar je verlangens en je blijvend kunt ontwikkelen.

Even genoeg gelezen? Voel de impact van het programma in 3 minuten

Video afspelen

De setting is warm, groen en goed verzorgd

Omdat persoonlijk voor ons ook echt persoonlijk betekent, hebben we een plek gecreëerd waar jij je thuis voelt. Waar de natuur bij je binnenkomt en je de tijd voor jezelf kunt nemen. In de trainingsdagen ontmoeten we elkaar hier, steeds hetzelfde groepje, in deze relaxte setting. Met echte bonen-koffie, verse thee en een lunch om van te watertanden. Bij mooi weer onder de parasol, over het water uitkijkend. De verhelderende ervaringen en ontdekkingen over jezelf zijn inspirerend en bijzonder. Dat wij je in de watten leggen maakt dat het helemaal af. 

Dit zeiden deelnemers ná deelname aan het programma zelfontwikkeling

Natascha Eland

” Het programma voor zelfontwikkeling van Doyo Trainingen was voor mij heel het antwoord waarnaar ik al jaren op zoek was. ”

Natascha Eland

Esther Leijten-Kupers

” Ik heb aspecten van mezelf leren kennen die ik voorheen niet zag. ”

Esther Leijten-Kupers

Manon van der Leer-Brasser

” Nu – ruim 4 weken na de afronding – merk ik dat de struggles waar ik bijna dagelijks tegenaan liep voor een groot deel écht zijn verdwenen. ”

Manon van der Leer-Brasser

Chantal Straver (trainer) verwelkomt deelnemers bij de ingang voor het Programma Zelfontwikkeling

Wanneer is het programma geschikt voor jou?

Het programma zelfontwikkeling is voor jou als je er op dit moment ook de ruimte voor hebt en kunt nemen. En daarvoor uit je comfortzone durft te komen (al je mag je dat best een beetje spannend vinden trouwens!) In het programma begeven we ons waarschijnlijk buiten wat jij nu nog als ‘standaard’ beschouwt. Daar ontstaan juist ontdekkingen. Waarmee je aan de slag gaat om een echte verandering te merken.

Als je specifiek op zoek bent naar managementstijlen, businesscoaching of beroepskeuzetesten weet dan ook dat dit echt iets anders is. Het gaat in dit programma om de basis. En dat ben jij, in jouw kern. Je gaat aan het werk, moet nadenken, komt jezelf tegen en ontwikkelt.

Als je het aandurft, brengt één van onze trainers je verder

Onze trainers voelen haarfijn aan wat je nodig hebt, maar maken ook op tijd pas op de plaats om je dit zelf te laten ontdekken. Ze durven over hun eigen obstakels te vertellen, verbloemen niet en stellen zich gelijkwaardig op. Kennis in huis door opleidingen, èn door ervaring. Eén van de trainers begeleidt je door de 6 trainingsdagen.

Trainingsruimte Doyo in Lage Zwaluwe

Wat is de investering?

De investering bedraagt 2.990,-*  excl. btw. Betaal je liever in 3 termijnen van 1.029,-? Dat kan, laat het ons even weten!

Alles inbegrepen nog even op een rijtje:

Voordat je je aanmeldt, maak je persoonlijk kennis met de trainer die jouw groep gaat begeleiden. Daarna hoef je pas te beslissen of je deelneemt. Je bepaalt zelf bij wie en wanneer je instapt. Klik hier om de geplande programma’s te bekijken. 

Bekijk onze planning en check welke weekdag jou past

Start 2 mei 2024 (vol)
Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar
Start 8 mei 2024 (vol)
trainer Aryonne van Gils
Start 5 september 2024 (aanmelden kan tot 8 augustus)
Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar
Start 18 september 2024 (aanmelden kan tot 21 augustus)
trainer Aryonne van Gils
Start 30 september 2024 (aanmelden kan tot 2 september)
Chantal Straver
Start 4 oktober 2024 (aanmelden kan tot 6 september)
Trainer Caspar Gesthuizen

Hi, Doyo Trainingen is opgericht door mij, Chantal!

Jarenlang ben ik zelf intensief gecoacht. Dat was nodig, en alles waard. Daarna bleef ik mezelf verder ontwikkelen. Volhardend, zoekende naar de vertaling van het ‘hoe’. Hoe zijn inzichten ook op de lange termijn praktisch toepasbaar? Zo kwam dit programma tot stand, gelaagd, met elke dag meer verdieping en inzichten die versterken. Met precies waar het om gaat om los te breken van wat niet helpt.

Ik heb gemerkt, dat met hoe meer (echt) zelfvertrouwen ik het verhaal kon vertellen, hoe beter het ontvangen werd. En hoeveel groter de impact was. En dat is wat ik ook wil bereiken met jou. Het is het proces van volledig jezelf durven zijn. Naar de angsten toe, om ze los te kunnen laten. Je hele eigenheid te omarmen. En het verhaal te vertellen dat je te vertellen hebt.

Chantal Straver - Oprichter Doyo Trainingen

Nog één reeks woorden van onze deelnemers!

Video afspelen

Klaar om met ons buiten de gebaande paden te gaan?

Neem contact op, dan plannen we een kennismaking in!

De trainer van jouw voorkeur plant een kennismaking met je in. Om met een bak koffie of thee je persoonlijke ontdekkingstocht te verkennen. Een indruk te geven wat je in 3 maanden tijd kunt bereiken. En te checken of het wel goed zit met die klik. Iets besluiten hoeft altijd pas daarna. 

De kalender gemist? Klik hier om de startdata van het programma te bekijken. 

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Ik kan geen van de data in de planning maar ik wil wel deelnemen, wat nu?

Neem via deze link contact met ons op om te informeren naar nieuwe startdata van het programma zelfontwikkeling, geef daarbij ook aan welke ‘weekdag’ jou het beste past. Zodra we een nieuwe reeks op die dag plannen, ben jij de eerste die bericht krijgt.

Kan ik gebruik maken van meer individuele sessies?

Zeker! In overleg met plannen we samen voor een meerprijs de sessies in.

Wat als ik een dieet volg, een voedselintolerantie heb, of blessures?

Dat is geen probleem, want daar houden we gewoon rekening mee. We passen de lunch voor je aan, zodat het ook voor jou een feestelijke lunch is. Heb je blessures? Geef dit dan aan bij het invullen van het intakeformulier.

Waarom hanteren andere aanbieders een lager tarief?

Dat ligt aan verschillende factoren. Er zit jarenlang werk in de ontwikkeling van dit programma. Wij combineren dit programma met verschillende disciplines en veel ervaring. Dat maakt het programma krachtig. Door een maximaal aantal deelnemers, creëren we een veilige en optimale leeromgeving. Zeker in dat laatste liggen de kosten verscholen. Met groepen van 12 kun je minder rekenen, maar heb je wel te maken met een heel andere dynamiek.

Wanneer ontvang ik een factuur?

Na de kennismaking ontvang je van ons de officiële intake-formulieren en voorbereiding. Voor het programma begint ontvang je de factuur. Het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen. 

Hoe bespreek ik dit traject eventueel toch met mijn werkgever?
Gelukkig moedigen veel werkgevers zelfontwikkeling aan. Bedenk voor jezelf waarom je juist het programma bij Doyo wilt volgen. En laat ons daarbij helpen als je er niet uitkomt. (We hebben hier alvast 5 handige tips op een rij gezet.) Vraag ook eens na bij collega’s over de ervaringen en kosten van trajecten. Zodat je dit met je werkgever kunt bespreken.
Hoe beleefden anderen het programma zelfontwikkeling?

De transformatie in het programma verschilt voor elke deelnemer.  Via de onderstaande linkjes lees je verhalen van onze deelnemers:

Ronald ontdekte dat er zoveel meer in hem zit. 
Lees de blog hier. 

 

Emma is gaan doen wat ze zélf graag wilt. 
Lees de blog hier. 

 

Esther liet haar perfectionisme los.
Lees de blog hier. 

 

Trainer Chantal beschreef de laatste trainingsdag en wat ze merkt van het effect van het programma. 
Lees de blog hier. 

Ik twijfel nog

Dat is begrijpelijk, het is een spannende stap om te zetten. Neem via deze link vrijblijvend contact met ons op en laat ons weten waar je over twijfelt, we helpen je graag verder! 

Antwoord op je vraag gevonden? Super, klik hier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem via de onderstaande knop contact op, we helpen je graag!