Training Omgaan met agressie

Handvatten naar veiligheid in agressieve situaties

Voorbereid op agressie op je werk

Heb je in je werk contact met klanten, patiënten of burgers? Dan is er kans dat je te maken kunt krijgen met vervelende woordenwisselingen, intimidatie of agressie. Het is prettig als je in agressieve situaties het hoofd koel kunt houden en de spanning zelfverzekerd kunt verminderen. Dat kun je als je direct weet wat je daarvoor precies moet doen. Waarbij je jezelf en anderen in veiligheid brengt.

Leer adequaat te handelen en zorg voor meer veiligheid

In de training leer je hoe agressie ontstaat en met welke vormen je te maken kunt krijgen. Je oefent met de juiste handvatten om situaties weer veilig te maken. Zo kun je escalatie deels voorkomen. Door de persoonlijk betrokkenheid van de twee trainers, en de (rustige) ijsbrekers aan de start, voel je je al snel op je gemak. Je kunt vragen stellen en je eigen ervaringen delen. En zo ook van elkaar leren.

We behandelen relevante situaties, zodat je iets oefent wat je echt zou kunnen meemaken. In een veilige, ontspannen setting met twee trainers. We hebben daarbij aandacht voor lichaamshouding, het reguleren van je emoties, communicatie, en we staan stil bij jouw grenzen. Theorie wisselen we af met oefeningen om los te komen en steviger te staan, en natuurlijk met het oefenen van de casussen uit de praktijk. Dit klinkt heel zwaar, maar de trainingen verlopen altijd ontspannen en met een lach. Je voelt je veilig om te leren.

De training kunnen we inzetten om jou en je collega’s te helpen agressie al te herkennen op kleiner of manipulatief niveau. En dat adequaat te remmen. Zodat jullie gezamenlijk een duidelijke omgangsnorm uitdragen, en elkaar daarin als team ondersteunen. Als het dan gebeurt, weet je wat je moet doen. Dit straal je dan ook uit. Je staat stevig in je schoenen, kunt met zelfvertrouwen handelen en zorgen voor veiligheid.

Interactie deelnemer en trainer tijdens de training Omgaan met agressie - locatie Lage Zwaluwe

Krijg een impressie van de training omgaan met agressie

Video afspelen
te maken met agressie

Al onze trainingen ontwerpen we op maat

Iedere werkplek heeft andere uitdagingen, daarom krijg je altijd een interactieve training op maat. We wisselen het delen van kennis af met oefenen met een trainingsacteur, fysiek op locatie. Hierdoor leer je beter. De casussen zijn situaties die kunnen voorkomen in jouw dagelijkse werk. Ook de presentatie is hierop afgestemd en kan digitaal ontvangen worden na de training. Zodat je met alle handvatten, kennis en oefeningen die je krijgt, weet hoe je situaties het beste oplost.

Onze vaste partner Q-park zegt:

“De wijze waarop Doyo Trainingen aanvliegt en vorm geeft aan de trainingen, past goed bij ons bedrijf en maakt dat we graag samenwerken.”

Logo Q-Park
Fysieke oefening in de natuur als onderdeel van de training Omgaan met agressie

De training Omgaan met Agressie verzorgen we naar jullie behoefte op locatie

1. Kennismaking

We maken altijd eerst kennis, waarbij we bespreken wat er speelt en waar collega’s het meest bij geholpen zijn. Dit duurt meestal 1 uur en is altijd vrijblijvend. We doen daarna een voorstel, en bij akkoord stemmen we de praktische zaken af en gaan we inhoudelijk aan de slag met de voorbereiding. 

2. We ontwerpen de training naar jullie behoefte

We kunnen de training afhankelijk van de vraag en het budget in 4,5 uur (basis) verzorgen, of in 6,5 uur (uitgebreid), tot meerdere dagen. Met een afgestemd aantal deelnemers per training. We verzorgen deze bij de werkgever zelf, in een eigen accommodatie of in een geschikte accommodatie in de buurt. Het is mogelijk de training uit te breiden met een Terugkomdag of Zelfverdediging/Empowerment training.

3. Nazorg en evaluatie

Als de training erop zit, ontvangen alle deelnemers een korte anonieme evaluatie, die we ook naar de werkgever sturen. Achteraf bespreken we de training, en eventuele bijzonderheden na. Je kunt tijdens het hele traject rekenen op korte lijntjes, duidelijke afspraken en een vast contactpersoon.

Breid de training uit met extra verdieping

Training Empowerment, Zelfverdediging of Terugkomdag

Afhankelijk van de uitdaging is een verdiepende training mogelijk. Om te oefenen met geweldloos oplossen van fysieke onveiligheid, het vergroten van zelfredzaamheid, en in teams te leren hoe je elkaar effectief helpt. Op de Terugkomdag herhalen we belangrijke elementen en checken we waar je in de praktijk tegenaan loopt om je daar oplossingen voor te geven.

Agressie Protocol

Als agressie met te veel regelmaat voorkomt, of als je hier preventief scherp op wilt zijn, schrijven we aanvullend een Agressie Protocol op maat. In afstemming, zodat het een sluitend plan is met afgepaste maatregelen en een duidelijk handelingsoverzicht als geheugensteun voor iedereen die in lastige situaties terecht kan komen. 

Ontmoet onze trainers!

Op de trainingsdag zijn er twee trainers aanwezig. 

Hi, Doyo Trainingen is opgericht door mij, Chantal!

Hi, ik ben Chantal, één van de trainers. Wij trainen mensen in uiteenlopende branches. Als je in je dagelijkse werk veel contact hebt met mensen, bestaat de kans dat je een keer met te korte lontjes te maken hebt. Zeker als mensen ergens op moeten wachten, iets moeten afrekenen of er zaken buiten hun invloed beslist worden. Sta dan maar je mannetje. Of vrouwtje.

Dat hoef je letterlijk niet alleen te doen. In onze trainingen leer je hier heel concreet over en oefen je met situaties die op jouw werk kùnnen gebeuren. Wat heel prettig is. Want jij weet precies wat je moet doen, als die sfeer een keer omslaat. Dat alleen al geeft zoveel meer zelfvertrouwen. En teamgevoel.

Chantal Straver - Oprichter Doyo Trainingen

Deze werkgevers gingen je voor

Trainingsruimte Doyo in Lage Zwaluwe

Wat is de investering?

De kosten variëren afhankelijk van het programma dat we opstellen voor jouw team. Om je een idee te geven tref je onderstaand de prijsberekening voor de basis training omgaan met agressie:

Investering: v.a. 2.400,-  excl. BTW

“Goede afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen, alles goed gedoseerd en super leerzaam. Met oog voor de achtergrond van de deelnemers, en fijne interactie tussen trainers en groep. Er werd een veilige sfeer neergezet. Complimenten voor deze interessante en inspirerende training!”

IKC Prinses Julianaschool Dordrecht

Logo H30

Jouw team leren omgaan met agressie op de werkvloer?

Neem contact op, dan plannen we een kennismaking in en bespreken we de mogelijkheden. 

Veelgestelde vragen (en het antwoord)

Ons team bestaat uit meer dan 10 leden, wat zijn in dit geval de mogelijkheden?

We kijken graag mee wat het beste past. Soms is het fijn om een groot aantal collega’s in groepen in te delen, zodat zij afwisselend (of tegelijkertijd in verschillende ruimten) worden getraind. Als het net ’te veel’ deelnemers zijn kunnen we ook de tijdsduur vergroten. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is en dat elke deelnemer alle vragen gesteld heeft en met de handvatten aan de slag kan. 

Wanneer hebben werknemers een extra trainingsdag nodig?

Agressieve situaties kunnen een enorm impact hebben. Zeker ook als het niet vaak voorkomt en medewerkers er toch steeds alert op zijn. Het is dan fijn om de basistraining uit te breiden met een trainingsdag, om meer te kunnen oefenen, maar ook het empowerment verder te vergroten. De tweede dag ontvangen we ook altijd extra scherpe vragen, nadat de eerste dag goed is bezonken. De antwoorden daarop kunnen we dan behandelen, iedereen weet precies wanneer wat te doen en kan met een geruster hart naar het werk.

Hoe zit het precies als we ook vaste partner willen worden?

Hoe ons partnerschap er precies uit komt te zien is helemaal naar wens in te vullen. We kunnen de basistraining uitbreiden met empowerment, met een agressie-protocol, met zelfs een eigen interventie-team. Het is ook mogelijk om de basistraining te doen, en die jaarlijks te herhalen. Direct na iedere training kunnen deelnemers hun ervaringen (anoniem) invullen in een online evaluatie die realtime door HR in te zien zijn. Ook gaandeweg zijn aanpassingen bespreekbaar.

Op welke termijn kan een training worden ingepland?

Voor iedere nieuwe opdrachtgever geldt dat we eerst kennismaken en de situatie bespreken. Dit kan altijd op korte termijn. We ontwerpen de training dan op maat. Die tijd is ook nodig om deelnemers uit te nodigen en ‘vrij’ te plannen van hun reguliere werk. We schakelen snel en kunnen vaak binnen een maand de training verzorgen.

Wanneer ontvang ik een factuur?

Voor een training op een accommodatie van de werkgever, of een locatie die de werkgever regelt, geldt dat we 50% vooraf factureren en 50% achteraf factureren. Voor een training waarvoor wij de accommodatie regelen, factureren we 100% vooraf.

Ik twijfel of deze training iets is voor onze organisatie

Elke nieuwe samenwerking is altijd even aftasten. Bij twijfel laat het ons weten. Misschien is het iets wat we zo kunnen beantwoorden. Vrijblijvend kennismaken en de specifieke behoeften bespreken is voor ons een vanzelfsprekendheid. 

Antwoord op je vraag gevonden? Super, klik hier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem via de onderstaande knop contact op, we helpen je graag.