Caspar Gesthuizen

Trainer Zelfontwikkeling & Omgaan met Agressie

Woont met plezier in Breda. Wijnliefhebber. Runde ooit met zijn echtgenote een Frans restaurant (naast zijn andere werk). Vrijheid scoort hoog in zijn prioriteiten. Heeft affiniteit met Japanse vechtkunsten. Vindt meeveren evenveel waard als krachtig staan. Pleit voor leiderschap vanuit vertrouwen.

 

Trainer Caspar Gesthuizen
Trainer Omgaan met agressie Caspar Gesthuizen spreekt over zijn boek 'Als een krijger in de kantoortuin'

Caspar is trainer Zelfontwikkeling en trainer Omgaan met Agressie

Hij heeft 25 jaar lang commerciële en leidinggevende rollen vervuld bij verschillende bedrijven. En besloot toen dat hij het allerliefste mensen helpt verder te ontwikkelen. Waardoor hij het roer omgooide, opleidingen volgde en trainer werd.

“In de tijd dat ik bij een werkgever werkte, zag ik veel collega’s afscheid nemen. Niet omdat ze de baan niet meer leuk vonden, maar vanwege een slechte werkrelatie met hun leidinggevende. Zelf heb ik fijne en prettige leidinggevenden gehad, maar heb ik ook de stress en spanningen ervaren als een werkrelatie minder soepel loopt. In mijn werk als leidinggevende stond mijn team voorop. Het was mijn rol als manager om het beste uit goede mensen te halen, ze te laten groeien en te stralen.

Ik heb het Programma Zelfontwikkeling doorlopen onder leiding van Chantal. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een krachtig en vernieuwend programma is, dat je met jezelf confronteert en tot actie aanzet. Hoe fijn is het om mensen in een vertrouwde en veilige omgeving zichzelf beter te leren kennen en keuzes te laten maken – klein of groot – die ze meer geluk en voldoening geven in hun leven.

Precies een jaar na het programma heb ik mijn baan opgezegd om trainer te worden. De vrijheid om de dingen te doen waar ik energie van krijg is gerealiseerd. Ik ga nu zelf als trainer mensen begeleiden in het Programma Zelfontwikkeling. Misschien jou wel, ik gun het je van harte.”

Dit houdt Caspar zoal bezig;

Boek 'Als een krijger in de kantoortuin'

In zijn eigen loopbaan merkte Caspar: met sommige leidinggevenden klikt het en is het fijn samenwerken. Met andere leidinggevenden is het werk op z'n minst onrustig. Maar… wat kun je dan zelf doen? Hoe kun je je rust bewaren, je energie strategisch inzetten en in harmonie met jezelf en je omgeving werken? Hij schreef het boek 'Als een krijger in de kantoortuin' dat je op een heel praktische manier laat zien (en oefenen) hoe je dat precies doet. Met inspiratie vanuit de Samoerai, vertaald naar voorbeelden in jouw alledaagse praktijk hier. Beter bestand tegen hoge werkdruk, weerbaarder vanuit jezelf.

Oosterse vechtkunsten

Caspar heeft verschillende Japanse vechtkunsten beoefend, waaronder aikido en karate. Op dit moment traint hij Bujinkan Ninjutsu. Dat hem een sterke basis geeft om mensen ook te ondersteunen in het vergroten van fysieke en mentale weerbaarheid. Om zich sterker te voelen op straat, of in onveilige situaties. Aanvullend volgt hij de opleiding tot Docent Gevaarsbeheersing.

Balans in denken, voelen en doen

Caspar ervaarde dat het bedrijfsleven een harde wereld kan zijn, waar van medewerkers het maximale wordt gevraagd. Om goed te blijven functioneren is balans nodig tussen denken, voelen en doen. In bedrijven is overmatig aandacht voor denken, het rationele aspect. Logisch, want dat vertaalt makkelijk naar verkoopcijfers, marktaandelen en winst. Caspar leert mensen praktische toepassingen vanuit budo, zodat er ruimte ontstaat voor “voelen” en “handelen vanuit intuïtie”. Hierdoor sta je sterker, kun je beter omgaan met stress en emotie, en rust vinden in jezelf.

De kracht van bamboe

Caspar heeft ruime ervaring in het bouwen en managen van internationale teams binnen de marketing. Inmiddels helpt hij teams ontwikkelen via zijn platform De kracht van bamboe. Hij maakt inzichtelijk wat de drijfveren van de mensen zijn, wat ze energie geeft en waar ze goed in zijn. Dit maakt het mogelijk om mensen in hun kracht te laten werken en daardoor met meer plezier en werkvoldoening. Dit leidt direct tot behoud van medewerkers, vermindert uitstroom en vergroot de effectiviteit van het team.

Genoeg over mij.

Waar kan Doyo Trainingen jou bij helpen?

Inspiratie-sessie

Ben je toe aan een pauze van de dagelijkse hectiek? Doe de inspiratie-sessie: een relaxte ochtend waarin je verkent wat je in het programma voor zelfontwikkeling kunt bereiken, en waarin je al gelijk energie, inzicht en een ervaring opdoet.

Programma Zelfontwikkeling

Versterk jezelf in de kern, op een plek die als thuis voelt. We vertalen inspirerende kennis naar het ‘hoe’, naar de praktijk. Zodat je het daadwerkelijk toe gaat passen in je dagelijks bestaan. Daar ontstaan de mooiste en interessantste ontdekkingen. Je bent je steeds meer bewust van jezelf, en wat je verder helpt. 

Trainingen voor werkgevers

We trainen professionals weg van de werkplek, in programma’s met impact. Voor elke training geldt dat we vooraf kennismaken. Zo kunnen we gevoel krijgen bij wat er (echt) speelt en bespreken wat daarop aansluit. Het definitieve besluit volgt pas daarna. Zoals het hoort.