Loslaten van perfectie

Esther Kupers nam deel aan de allereerste editie van het Programma Zelfontwikkeling.  Ze was er zó door geraakt, dat ze al snel haar ervaring op papier wilde zetten. En die woorden mochten we hier een plekje geven:

“Waar het nu om gaat, is het leiden van mezelf, van mijn eigen persoon. In plaats van mezelf te laten leiden door omstandigheden, emoties en andere mensen.”

Anders denken en reageren

“Het programma was voor mij enorm waardevol! Niet alleen ervaar ik nu meer ontspanning en rust, maar ik heb ook een begin gemaakt met het loslaten van mijn perfectionisme. Perfectie bestaat namelijk niet, dus je zult het ook nooit bereiken. Het programma is uitgebalanceerd en gebaseerd op de samenhang tussen jezelf, je mind en je lichaam. Je leert er je bewustzijn te verruimen, eerlijk naar jezelf te kijken en andere perspectieven te zien.

De prachtige, stijlvolle en rustige accommodatie middenin de natuur en het meer dan smakelijke eten en drinken (de hele dag door) dragen bij aan het gevoel dat het een voorrecht is om dit programma te mogen volgen. De trainster heeft niet alleen een schat aan kennis over een (levens)belangrijk onderwerp, maar ze weet het ook nog eens op de juiste manier te brengen. Zodat het indruk maakt.

Zodat je er echt mee aan de slag wilt gaan. Ik heb aspecten van mezelf leren kennen (met hulp van de theorie, praktijk en praktische handvatten) die ik voorheen niet zag. En precies daardoor kom ik tot nieuwe inzichten. Waardoor ik anders kan denken en reageren.

Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik geen controle heb (een verademing om dit ook echt te beseffen). Maar dat ik wel altijd kan kiezen: wie wil ik zijn op dit moment? En dat geeft kracht, ook al heb je dus geen controle. Klinkt tegenstrijdig, maar het werkt echt zo. Waar het nu om gaat is het leiden van mezelf, van mijn eigen persoon. In plaats van mezelf te laten leiden door omstandigheden, emoties en andere mensen.”

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant