fbpx
 

Cursus persoonlijk leiderschap

Ont-wikkel jouw krachtigste zelf

Je bent al even hier op de wereld. Je hebt van alles meegemaakt en doorleefd. Dat voelt soms als een opeenstapeling. Je weet dat je lichter kunt leven. Dat je je vrij kunt voelen. Tot zoveel meer in staat. Het zit allemaal al in je. Maar hoe kom je daar?

In de cursus van Doyo Trainingen word je bewust van wat jou precies tegenhoudt in het leven. En je doorbreekt dat in drie maanden tijd. Je ont-wikkelt je. Je laat los wat niet bij jou hoort, versterkt wat wel van jou is. En bent eigenaar van je eigen verhaal.

We zetten dát in om jouw rust en zelfvertrouwen te vergroten. Nuchter, pragmatisch, met Oosterse filosofie. En met ervaringen die raken – tranen van opluchting zijn niet zeldzaam. Alsof je een zware jas van je afschudt. Je voelt de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent.

Je verlangens zijn voorgevoelens van datgene wat je daadwerkelijk kunt bereiken.

Niet alleen weet je straks dat deze uitspraak van Goethe klopt: je bent ermee bezig! Of je hebt het zelfs al bereikt.

Wat is persoonlijk leiderschap eigenlijk? (En waarom deze cursus verder gaat.)

Het vergroten van je persoonlijk leiderschap draagt eraan bij dat je nóg meer de regie hebt over je eigen leven. Dat je veerkrachtig bent bij tegenslagen. Weet wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt. Om daar ook prioriteit aan te kunnen geven. In deze cursus doorbreek je dát waarin je vastloopt. Overtuigingen en patronen die je tegenwerken. Je komt los van oude ballast en ziet in dat jij dat niet hoeft te blijven dragen.

Gelijktijdig onderzoek je jezelf op een diep niveau. Wat maakt jou jou en wat is voor jou van grote betekenis? De cursus gaat daarmee verder dan persoonlijk leiderschap: het gaat om jezelf zijn. Je hoeft geen leiderschap meer te nemen. Je hebt het. Je hebt versterkt wat al in je zit, tot jouw krachtigste zelf. Die het (gore) lef heeft je verlangens te verwezenlijken.

We treden daarvoor buiten de gebaande paden. Ver weg van kantoortuinen. We behandelen indrukwekkende theorie, maken de vertaalslag naar wat dat voor jou betekent in de praktijk. En laten je dit ervaren. Kennis kun je ook uit boeken halen. Met ons ga je kennis toepassen. Je leert daarbij met meer compassie naar jezelf te kijken. Om aan het einde van deze rit jezelf meer dan de moeite waard te vinden.

Een kleine greep uit de reacties

De cursus is er voor jou

Je bent een intelligent, empathisch mens met veel op je bord en van wie veel wordt gevraagd – ook door jezelf. Je bent vaak de lijm in je familie en in je vriendengroep. Je lost problemen op, waar dan ook. Dat gaat je natuurlijk af. Je voelt je verantwoordelijk.

Anderen kunnen vrijwel altijd van jou op aan. (Irritant wel. Maar dat is nu eenmaal zo.) 

Ondertussen voel je je te veel leven in de waan van de dag. Je bent op zoek naar meer betekenis. Naar meer kwalitatieve tijd. Naar ruimte. Je hebt al heftige gebeurtenissen meegemaakt, die veel van je hebben gevergd. Wat er mede toe heeft geleid dat je nu toe bent aan een grote verandering. Je energie laadt niet meer helemaal vanzelf op. En er is al te veel energie opgegaan aan zaken die het niet waard waren. 

Je wilt jezelf niet langer in de weg zitten, of vast blijven houden aan het verleden. Inclusief schuldgevoelens. Life is short. Je wilt je nu kunnen focussen op wat jij belangrijk vindt. Niet meer wat een ander van je verwacht. Of wat je ‘zou moeten doen’. Je wilt doen wat bij je past. Waarbij je de energie wèl vanzelf voelt bruisen. In rust, en met zelfvertrouwen. Niet meer in charge door alles onder controle te hebben, maar in charge door het vertrouwen in jezelf, wat er ook gebeurt. En alle handvatten hebben om dat vrije gevoel te blijven voelen. 

Wil je echt iets veranderen?

Mensen die deelnemen zijn werkzaam in verschillende beroepsgroepen: van directeuren, leerkrachten, boekhouders tot creatieve ondernemers. Architecten, projectleiders, HR adviseurs tot communicatieprofessionals. En ook vanuit andere beroepen of posities in-between ben je welkom.

Het gaat er niet om wat je nu doet. Belangrijk is dat je uit jezelf gemotiveerd bent en je echt iets wilt veranderen. 

Stap je met die motivatie in deze cursus, dan ga je al snel verandering merken. Vooruitgang. Je verandert eerst van binnen. Omstandigheden volgen geleidelijk. We nemen drie maanden de tijd. Je maakt dingen mee. Wat je onderweg tegen zit, zijn niet alleen uitdagingen, maar ook beproevingen. Die je nu anders ervaart dan ervoor. Kansen om van te leren – of om anders te kiezen. En bewust te zijn van je eigen kracht.

Daar begeleiden we je bij. Je wordt niet alleen bewust van wat jou precies tegenhoudt in het leven. Je gaat dat ook doorbreken. Waarin je op cursusdag 6 de grootste, krachtigste stap zet. Let maar op. Je bent eigenaar van je eigen verhaal. En je hebt alle handvatten bij je, om je bewustzijn verder te vergroten. En voor jezelf te kunnen blijven staan.

We leggen je in de watten

We leggen je in de watten

In zes verspreide cursusdagen ontmoeten we elkaar in een kleine ontspannen groep van vaak vier tot maximaal zes deelnemers. Op een besloten, parkachtige locatie. Gewoon helemaal van onszelf, alles goed verzorgd met verse catering. Waar je kunt onthaasten, de vogels horen fluiten en de tijd voor jezelf nemen. We leggen je in de watten, met de bedoeling dat je dat ook steeds beter voor jezelf kunt doen. Bovendien mag die reis naar jouw krachtigste zelf ook inspirerend en bijzonder zijn. Zodat je naar iedere cursusdag uitkijkt!

Jouw notitieboek wordt jouw Grote Antwoorden Boek. Waar je altijd in terug kunt bladeren. Je krijgt opdrachten en handvatten mee, om thuis in beweging te blijven. Niets om tegenaan te hikken, en zelfs niets dat moet. Het er voor jou, om je bewustzijn te blijven vergroten. En je kunt gebruik maken van twee individuele sessies, even één-op-één met je trainer. In te plannen op de momenten dat jij daar het meest je voordeel uithaalt.

Zomaar wat voorbeelden

Elke deelnemer die meedoet met de cursus heeft een eigen verhaal. Ook jij! Om die reden haalt iedereen iets anders uit de cursus. Wat jij eruit gaat halen stellen we vast bij de kennismaking. Benieuwd wat anderen eruit hebben gehaald? Hier een paar voorbeelden:


Doen wat bij je past, op jouw niveau

Ronald had prima nog even door kunnen gaan. Werken op een niveau beneden zijn kunnen. Maar dat gaf hem niet de voldoening waar hij naar op zoek was. Hij had eerst iets te doorbreken. En te voelen dat hij tot veel meer in staat was. Dat is hem in de cursus helemaal gelukt. Aansluitend kon hij bij zijn eigen werkgever dé baan creëren die hem op zijn lijf geschreven is. Hij kan nu congruent dóen, vanuit wie hij is.

Van overleven naar leven

Alle vrije tijd van Linda ging naar bijkomen. Daar werd ze niet gelukkig van, en rustig al helemaal niet. Elk weekend was ze genoodzaakt bij te tanken, om de nieuwe werkweek weer aan te kunnen. En opnieuw. Jaar in, jaar uit. Verlangend naar vakanties. Naar rust en vrijheid. Door de cursus zette ze grote persoonlijke veranderingen in. Ze stelde prioriteit aan haar eigen gezondheid, kon veel beter haar werk begrenzen, slapen zonder urenlang te piekeren en ze was veel meer in staat in het moment bij haar gezin aanwezig te zijn. 


Focus van de ander naar jezelf

Inge hield constant haar partner in de gaten. Door nare ervaringen uit het verleden, maakte ze zich constant zorgen. Ze was bang dat elk moment iets soortgelijks kon gebeuren en keek als een berg op naar de consequentie die ze daaraan zou hangen. Haar waakzaamheid benauwde haar partner, maar vooral ook zichzelf. Door de cursus kon ze haar perspectief vergroten en in het moment steeds beter kiezen wat voor haar goed was. De vrijheid en ontspanning die dat met zich meebracht maakte haar een ander mens: ze kon weer zichzelf zijn.

Waar de onderwerpen soms best confronterend zijn, is er ook humor en creativiteit aanwezig, wat het luchtig houdt. - Annemarie van Dam

Dit ga je leren

We nemen je mee in een vrij complete reis in je persoonlijke ontwikkeling, met de trainer als jouw reisleider. We focussen ons op de fundamentele zaken van het leven. Waar je als individu invloed op hebt, ook al voelt het niet altijd alsof dat zo is. 

Wie ben je en waar sta je voor?

Je onderzoekt wie je bent, waar je voor staat en waar je naar verlangt.

Niet-helpende zelfovertuigingen doorbreken

Je merkt aan alle kanten dat die niet-helpende zelfovertuiging (dat je ergens niet goed genoeg in/voor bent) niet klopt. Je doorbreekt dit en neemt er afscheid van.

Piekerende gedachten loslaten

Je bent niet langer continue verstrikt in je gedachten en komt dichter bij je gevoel en intuïtie. Met minder oordeel - ook over jezelf.

Veerkracht

Je leert (nog) beter dealen met stress en tegenslagen. Maar je verkleint ook de impact van de meningen van anderen en druk van de omgeving. En je elimineert al helemaal de aanname dat zaken zo nu eenmaal horen.

Oog wat voor jou belangrijk is

Je komt erachter wat er voor jou écht toe doet en waar je voldoening van krijgt. Om daar met een praktisch plan de campagne ook daadwerkelijk mee bezig te zijn.

Meer energie en balans

Door het stellen van prioriteiten, vaker kiezen voor jezelf en de inzet van de juiste focus vergroot je je energie (en levensvreugde).

Hoe gaan we dat bereiken? Van kennis naar ervaring

Binnen een paar maanden zorgen wij ervoor dat je stappen hebt gemaakt die je van tevoren niet voor mogelijk hield. De cursus zit filosofisch en tegelijkertijd heel praktisch in elkaar. Je beantwoordt grote vragen in je leven, en geeft daar tijdens de cursus concreet sturing aan. Om je verder te ont-wikkelen. Door je te ontdoen van wat niet (meer) bij je past, en nog meer bewuster jezelf te (durven) zijn. Je begrijpt nog meer waarom je doet wat je altijd deed, en kunt hier met meer compassie voor jezelf in veranderen. Door een combinatie van kennisoverdracht, psychofysieke oefeningen, inspirerende video’s en huiswerkopdrachten. Waarbij je vooral ook je eigen impact ervaart. Met meer rust, energie en zelfvertrouwen. 

De cursus, even concreet:

 • Een zorgvuldig opgebouwd programma
 • Concrete handvatten, vertaald naar jouw situatie
 • Kleine groepjes met veel ruimte
 • Verhelderende inzichten afgewisseld met oefeningen
 • Ruimte om je eigen verhaal te vertellen
 • Ruimte voor stilte en het vergroten van je bewustzijn
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
 • 4 tot maximaal 6 cursisten

Wat levert de cursus jou op?

 • Meer rust, inzicht en zelfvertrouwen
 • Een helder beeld van wie je bent en waar je voor staat
 • Een grote(re) eigenwaarde
 • Je behoeften en verlangens in kaart
 • In staat je niet-helpende overtuigingen en patronen te doorbreken
 • Gemakkelijker loslaten van (piekerende) gedachten
 • Meer veerkracht, bestand tegen stress
 • Ervaringen die je nooit zult vergeten

Wat krijg je bij de cursus?

 • Groene, rustige locaties
 • Persoonlijke kennismaking en oriëntatie vooraf
 • Verdiepingsopdrachten voordat je de cursus instapt
 • 6 Cursusdagen verspreid over 3 maanden (hier lees je wat je kunt verwachten)
 • 2 individuele sessies
 • Inclusief lunch, tussendoortje en drinken
 • Huiswerkopdrachten die je ontwikkeling in gang houdt tussen de cursusdagen in

Even voorstellen: onze trainers

Elke cursusgroep wordt begeleid door één van onze trainers.

Je kunt rekenen op discretie en veiligheid

Er is een reden waarom we de cursus organiseren op een eigen locatie. Waarom er nooit collega’s bij elkaar in de cursusgroep mogen zitten. En je altijd met een paar onbekenden start. Waarom je vooraf al kennismaakt met de trainer. En je bij die ontmoeting al kwijt kunt wat je kwijt wilt.

Je kunt bij ons vertrouwen op discretie. In een veilige omgeving jezelf verder ontwikkelen. In een zeer klein groepje met mensen die hetzelfde voor ogen hebben. Zonder afleidingen. Je kunt gewoon jezelf zijn. Juist. Dat is het hele doel.

Wat is de investering?

De kosten voor zes verzorgde cursusdagen, inclusief intake en individuele sessies, bedraagt voor werkgevers: € 4.100,- excl. BTW. Lees hier onze tips om coaching te bespreken met je leidinggevende. Voor ZZP’ers en particulieren gelden andere tarieven. Vraag daar gerust naar.

Voordat je je aanmeldt, kun je gebruik maken van een vrijblijvende persoonlijke kennismaking. Met de trainer die jouw groep gaat begeleiden.

Zo ziet het programma eruit

Dag 1 en 2: waar kom je vandaan, waar wil je naartoe?

 • Opsporen van je niet helpende-zelfovertuigingen
 • Zien waar je vandaan komt en waar je nu staat
 • In kaart brengen van je verlangens en behoeften
 • Vergroten van je energie en vitaliteit
 • Praktische handvatten voor meer focus en rust
 • Opzetten van jouw plan de campagne
 • Psychofysieke oefeningen afgewisseld met theorie

Dag 3 en 4: je verschuift de focus op anderen naar jezelf

 • Omgaan met de impact van anderen
 • Beter leren omgaan met tegenslagen
 • Beter verwerken van emoties en gedachten
 • Ontdekken van je creërende kracht
 • Loslaten van niet helpende-zelfovertuigingen
 • Loslaten van spanning in je lichaam
 • Psychofysieke oefeningen afgewisseld met theorie

Dag 5 en 6: je zet jezelf sterk neer, slagkracht naar actie

 • Prioriteit stellen aan wat belangrijk is
 • Dicht bij jezelf blijven
 • Confronteren van anderen
 • De kracht van kwetsbaarheid
 • Vorm aan je verlangens
 • Slagkracht naar actie
 • Capsule maken voor de toekomst
 • Indrukwekkende afsluiting van de cursus

Twee individuele sessies (optioneel)

 • Op ieder moment tijdens en na de cursus in te plannen
 • Dieper ingaan op persoonlijke uitdagingen
 • Verdieping van de behandelde stof
 • Vinden plaats nabij de cursuslocatie, of digitaal.

Doyo Trainingen, een specialistisch trainingsbureau

Naast wetenschappelijk onderbouwde (weerbaarheid)theorie werken we ook met de beginselen van antropologie, yin yoga, mindfulness, Bushido en oosterse filosofie. Stromingen die al jarenlang bewijzen een positief blijvend effect te hebben op je leven. Door de combinatie van deze stromingen, de ruimte die je krijgt en de persoonlijke begeleiding is deze cursus een beleving die je nooit zal vergeten.

De cursus is méér dan persoonlijk leiderschap. Het gaat om jezelf zijn. Je hoeft geen leiderschap meer te nemen. Je bent het. Is dat wat je wilt? Maak dan gebruik van die vrijblijvende kennismaking.

We spreken je snel!

Met een unieke cursuslocatie

Doyo Trainingen

Wat zeggen andere deelnemers over de cursus?

Veelgestelde vragen

1. Hoe maak ik mijn behoefte aan coaching bij Doyo kenbaar bij mijn werkgever?

Veel werkgevers moedigen zelfontwikkeling, en daarmee het vergroten van duurzame inzetbaarheid, aan. Bedenk voor jezelf waarom je juist de cursus bij Doyo zou willen volgen (bijvoorbeeld omdat je in beweging wordt gezet en je bij ons echte veranderingen gaat bewerkstelligen). Vraag ook eens bij collega’s naar de ervaringen en kosten van hun trajecten en klop dan bij je werkgever aan.

2. Kan ik gebruik maken van meer individuele sessies?

Uiteraard kan dat! In afstemming met je trainer kun je voor een meerprijs meer sessies inplannen.

3. Wat als ik een voedselintolerantie heb, of blessures?

Uiteraard houden we altijd rekening met wat je wel of niet kunt eten en zorgen we voor voldoende alternatieven, om van jouw lunch minstens zo’n feestje te maken als dat van de anderen. Ook houden we rekening met blessures of andere ongemakken: geef dat gerust aan in het intakeformulier die we je toesturen.

4. Waarom hanteren concullega’s een lager tarief?

Jarenlang hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van precies deze cursus. Juist de combinatie van verschillende disciplines, met daarin jaren van ervaring, maakt de cursus zo krachtig. We hebben met het formaat van een kleine groep in een besloten eigen ruimte de optimale leeromgeving gecreëerd. Zeker in dat laatste liggen de kosten verscholen. Met groepen van twaalf kun je minder rekenen, maar heb je wel te maken met een heel andere dynamiek. (Overigens zien we bij concullega’s ook dezelfde of hogere prijsklasse met groepen van twaalf of meer.)

Om de cursus breder toegankelijk te maken geldt voor ZZP’ers en particulieren een gereduceerd tarief.

5. Wanneer ontvang ik een factuur?

Pas wanneer je je officieel hebt aangemeld, ná de kennismaking, ontvang je van ons de officiële intake-formulieren en voorbereiding. Twee weken voor aanvang ontvang je van ons de factuur. Als ZZP-er of particulier kun je van gespreide betaling gebruikmaken als je dit vooraf aangeeft.

Staat jouw vraag er niet bij?

Laat het ons dan gerust weten, we beantwoorden je vraag graag.

Zij gingen je voor

Call Now Button