Programma Zelfontwikkeling

In 3 maanden een stevig fundament

Jezelf als professional en als mens blijvend versterken

Op een groene plek, ooit ver voorbij ons mooiste voorstellingsvermogen, helpen we je te ontrafelen wat er voor jou werkelijk, diep van binnen, toe doet. En brengen we je meer helderheid. Als je bereid bent verder te kijken, en te willen weten wie je bent en waar je voor staat, dan gaat dat je lukken. Juist je bewustzijn en begrip van wie je bent zorgen ervoor dat je niet meer enkel reageert op alles wat zich buiten jou afspeelt. Je kunt met groter zelfvertrouwen vanuit kalmte duidelijker verwoorden wat jouw kijk op de dingen is en wat jij denkt dat er moet gebeuren. Je bent comfortabeler met jezelf. Dat is wat je leert in deze inspirerende, persoonlijke ontdekkingstocht.

Het programma gaat verder dan alleen het opdoen van inzichten. Je gaat het ook voelen en praktisch toepassen, en durven uitproberen, juist tussen de trainingsdagen in met concrete handvatten. Je leert veel over jezelf als mens, gaat actief aan de slag, bent je (steeds) meer bewust, je hebt de tijd om los te laten wat je niet helpt en je leert jezelf blijvend versterken. In 6 verspreide en op elkaar afgestemde trainingsdagen de diepte in, met 3 andere deelnemers en een vaste trainer. Op een comfortabele locatie, pauze van het alledaagse.

Je krijgt weer ruimte om te doen waarin je uitblinkt

Met jouw antenne heb je gelijk door wat er nodig is. En zolang je je kunt herinneren ben je zelf degene die dan de dingen gaat oplossen. Je sensitiviteit zorgt ervoor dat je het leeuwendeel van de dag ‘aan’ staat en veel in je hoofd zit. Je drive is goed zichtbaar. Maar, zo doorgaan is niet de handigste strategie. Je komt zelfs beter tot je recht vanuit een meer ontspannen positie. Niet alles doen omdat je dit kùnt, maar dat doen waarin je uitblinkt. Waar je in de eerste plaats mee bezig wilt zijn. Zeker, je hebt ook aandacht voor wat er nog meer bij hoort, maar dat onttrekt nu minder energie van je. Je voelt je juist lichter, krijgt nieuwe goede ideeën. Fietst fluitend naar je werk. En dan ook weer naar huis. 

Om daartoe te komen, is het noodzakelijk eerst ruimte te creëren in jezelf. Voor jezelf. Te zien wat je nodig hebt om deze verandering te maken. En daar stap voor stap in begeleid te worden. Zodat het niet alleen bij een mooie wens blijft, maar je in een overzichtelijke periode jezelf voor vol aan kunt zien, op je gemak bent bij jezelf, wat je ook aangaat. Gekalibreerd van binnen en van buiten met beide voeten stevig op de grond, kun je doen waar je eerder wel toe in staat was. Maar waar je nu ook de ruimte voor hebt. En een bepaalde rust en voldoening in ervaart. 

Interactie deelnemer en trainer tijdens het Programma Zelfontwikkeling - locatie Lage Zwaluwe
Deelnemer wandelt in de buitenlucht tijdens het Programma Zelfontwikkeling

Jezelf versterken in de kern

In 3 maanden kijk je naar jezelf zoals je nooit eerder gedaan hebt. Elke dag behandelen we (persoonlijke en interpersoonlijke) thema’s van grote betekenis. Hoe je gevormd bent als mens, wat er voor jou toe doet. Waar je van opveert. En wat je wilt loslaten. Thema’s die van invloed zijn op jou, onderwerpen die elkaar raken, met elke dag meer verdieping en inzichten die jou versterken. 

Maar dan vertalen we deze inspirerende kennis naar het ‘hoe’, naar de praktijk. Ook in de frisse lucht tussen de bomen, bij ons aan het water. Door het vervolgens daadwerkelijk toe te passen in je dagelijks bestaan, ontstaan de mooiste en interessantste ontdekkingen. Je bent je steeds meer bewust van jezelf, en wat je helpt. En je bent zelf, door je eigen inzet, echt aan het veranderen. Die verandering verschilt per persoon.

De één heeft een burn-out voorkomen, de ander switchte naar een takenpakket dat haar op het lijf geschreven was. De één is in staat om dominante persoonlijkheden niet meer over zich heen te laten walsen. De ander durft zich nu meer uit te spreken en uit te stralen wie ze van binnen is. De grote overeenkomst: je bent je meer zelfbewust en je kent jezelf een grotere (eigen)waarde toe.

Je vergroot je rust, veerkracht en zelfbewustzijn

Voor werkgevers is investeren in persoonlijke ontwikkeling een manier om professionals te versterken en te ondersteunen in hun (echte) ambities. Zodat zij meer datgene kunnen doen (op een manier) dat bij ze past, de eigen veerkracht vergroten, zich op alle vlakken ontplooien. Mensen die voor dit programma kiezen zijn aanpakkers, professionals met veel verantwoordelijkheidsgevoel. En vaker dan niet de neiging hebben zichzelf voorbij te lopen. Dit programma helpt hen meer ruimte, rust en meer zelfbewustzijn te creëren. Dat geeft veel (zelf)vertrouwen.

Dit levert het programma op:

Voel de impact van het programma in 3 minuten

Video afspelen
Interactie deelnemers en trainer tijdens het Programma Zelfontwikkeling - locatie Lage Zwaluwe

We gaan filosofisch en pragmatisch aan de slag

Het programma zit filosofisch en tegelijkertijd praktisch in elkaar. Inzichten komen voort uit de beginselen van antropologie, wetenschappelijke onderzoeken, mindfulness, Bushido en Oosterse filosofie. De afgemeten, inspirerende combinatie van deze stromingen in de vorm van kennisoverdracht, psychofysieke oefeningen, rake video’s en huiswerkopdrachten maakt dat het programma zoveel impact heeft. 

Hoe dat eruit ziet? Dit kun je verwachten:

Het programma zelfontwikkeling bestaat uit 6 trainingsdagen

Trainingsdagen 1 en 2

Van binnen naar buiten

Je begint het programma met begrijpen waarom je doet wat je doet. Hoe zijn niet-helpende gewoonten en overtuigingen ontstaan? Je ontvangt de handvatten om dit te doorbreken. En je leert ruimte maken voor de dingen die er voor jou wel toe doen. Het onderzoeken van wie je wel bent en waar je voor staat zijn daar onderdeel van. Alsook de handvatten die je meekrijgt om meer ruimte te ervaren.

Trainingsdagen 3 en 4

Van buiten naar binnen

Je leert omgaan met prikkels van buitenaf. En de onnodige prikkels voor jezelf te verminderen. Maar ook de waarde te zien van echte connecties. Zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van jezelf. Je leert vanuit ‘yin’, vanuit mildheid voor jezelf, zaken in het juiste perspectief te plaatsen. Je leert omgaan met tegenslagen, verdriet en boosheid beter te verwerken waardoor je jouw veerkracht vergroot.

Trainingsdagen 5 en 6

Zelfverzekerd van binnen en buiten

Je leert om vanuit ‘yang’ krachtig voor jezelf te staan. Je geeft meer aandacht aan dat wat jij belangrijk vindt. En je leert anderen op een heldere manier te confronteren, zonder dat je jezelf verliest. Op deze dagen breek je met dat wat jou niet meer dient. Aan het einde van trainingsdag 6 maak je zelfverzekerd nieuwe keuzes, vanuit jezelf. Zodat je luistert naar je verlangens en je blijvend kunt ontwikkelen.

Dit zeiden deelnemers ná het programma zelfontwikkeling

Natascha Eland

” Het programma voor zelfontwikkeling van Doyo Trainingen was voor mij heel het antwoord waarnaar ik al jaren op zoek was. ”

Natascha Eland

Adviseur Informatievoorziening

Esther Leijten-Kupers

” Ik heb aspecten van mezelf leren kennen die ik voorheen niet zag. ”

Esther Leijten-Kupers

Vertaler en redacteur

Manon van der Leer-Brasser

” Nu – ruim 4 weken na de afronding – merk ik dat de struggles waar ik bijna dagelijks tegenaan liep voor een groot deel écht zijn verdwenen. ”

Manon van der Leer-Brasser

Projectmanager Ingenieursbureau

De setting is warm, groen en goed verzorgd

Omdat persoonlijk voor ons ook echt persoonlijk betekent, hebben we een plek gecreëerd waar jij je thuis voelt. Waar de natuur bij je binnenkomt en je de tijd voor jezelf kunt nemen. In de trainingsdagen ontmoeten we elkaar hier, steeds hetzelfde groepje, in deze relaxte setting. Met echte bonen-koffie, verse thee en een lunch om van te watertanden. Bij mooi weer onder de parasol, over het water uitkijkend. De verhelderende ervaringen en ontdekkingen over jezelf zijn inspirerend en bijzonder. Dat wij je in de watten leggen maakt dat het helemaal af. 

Onze deelnemers vertellen je graag over hun groei in het programma

Video afspelen
Chantal Straver (trainer) verwelkomt deelnemers bij de ingang voor het Programma Zelfontwikkeling

Wanneer is het programma geschikt voor jou?

Het programma zelfontwikkeling is voor jou als je er op dit moment ook de ruimte voor hebt en kunt nemen. En daarvoor uit je comfortzone durft te komen (al je mag je dat best een beetje spannend vinden trouwens!) In het programma begeven we ons waarschijnlijk buiten wat jij nu nog als ‘standaard’ beschouwt. Daar ontstaan juist ontdekkingen. Waarmee je aan de slag gaat om een echte verandering te merken.

Als je specifiek op zoek bent naar managementstijlen, businesscoaching of beroepskeuzetesten weet dan ook dat dit echt iets anders is. Het gaat in dit programma om de basis. En dat ben jij, in jouw kern. Je gaat aan het werk, moet nadenken, komt jezelf tegen en ontwikkelt.

Als je het aandurft, brengt één van onze trainers je verder

Onze trainers voelen haarfijn aan wat je nodig hebt, maar maken ook op tijd pas op de plaats om je dit zelf te laten ontdekken. Ze durven over hun eigen obstakels te vertellen, verbloemen niet en stellen zich gelijkwaardig op. Kennis in huis door opleidingen, èn door ervaring. Eén van de trainers begeleidt je door de 6 trainingsdagen.

Trainingsruimte Doyo in Lage Zwaluwe

Wat is de investering?

De investering voor het programma bedraagt 3.990,- excl. btw. 

Het volgende zit inbegrepen in het tarief: 

Voor de aanmelding maak je persoonlijk kennis met de trainer die de groep gaat begeleiden. Daarna hoef je pas te beslissen of je deelneemt. Je bepaalt zelf bij wie en wanneer je instapt. Klik hier om de geplande programma’s te bekijken. 

Bekijk onze planning en check welke weekdag jou past

Start 2 mei 2024
Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar
Start 8 mei 2024
trainer Aryonne van Gils
Start 5 september 2024 (aanmelden kan tot 1 augustus)
Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar
Start 20 september 2024 (aanmelden kan tot 15 augustus)
Trainer Caspar Gesthuizen
Start 2 oktober 2024 (aanmelden kan tot 4 september)
trainer Aryonne van Gils
Start oktober 2024 (o.v.b.)
Chantal Straver - Oprichter en trainer Doyo Trainingen

Hi, Doyo Trainingen is opgericht door mij, Chantal!

Jarenlang ben ik zelf intensief gecoacht. Dat was nodig, en alles waard. Daarna bleef ik mezelf verder ontwikkelen. Volhardend, zoekende naar de vertaling van het ‘hoe’. Hoe zijn inzichten ook op de lange termijn praktisch toepasbaar? Zo kwam dit programma tot stand, gelaagd, met elke dag meer verdieping en inzichten die versterken. Met precies waar het om gaat om los te breken van wat niet helpt.

Ik heb gemerkt, dat met hoe meer (echt) zelfvertrouwen ik het verhaal kon vertellen, hoe beter het ontvangen werd. En hoeveel groter de impact was. En dat is wat ik ook wil bereiken met jou. Het is het proces van volledig jezelf durven zijn. Naar de angsten toe, om ze los te kunnen laten. Je hele eigenheid te omarmen. En het verhaal te vertellen dat je te vertellen hebt.

Chantal Straver - Oprichter Doyo Trainingen

Een greep uit onze opdrachtgevers

Klaar om met ons buiten de gebaande paden te gaan?

Neem contact op, dan plannen we een kennismaking in!

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Ik kan geen van de data in de planning maar ik wil wel deelnemen, wat nu?

Neem via deze link contact met ons op om te informeren naar nieuwe startdata van het programma zelfontwikkeling, geef daarbij ook aan welke ‘weekdag’ jou het beste past. Zodra we een nieuwe reeks op die dag plannen, ben jij de eerste die bericht krijgt.  

Kan ik gebruik maken van meer individuele sessies?

Zeker! In overleg met plannen we samen voor een meerprijs de sessies in.

Wat als ik een dieet volg, een voedselintolerantie heb, of blessures?

Dat is geen probleem, want daar houden we gewoon rekening mee. We passen de lunch voor je aan, zodat het ook voor jou een feestelijke lunch is. Heb je blessures? Geef dit dan aan bij het invullen van het intakeformulier.

Waarom hanteren andere aanbieders een lager tarief?

Dat ligt aan verschillende factoren. Er zit jarenlang werk in de doorontwikkeling van dit programma. Wij combineren verschillende disciplines en veel ervaring. Dat maakt het programma krachtig. Door een maximaal aantal deelnemers, creëren we een veilige en optimale leeromgeving. Zeker in dat laatste liggen de kosten verscholen. Met groepen van 12 deelnemers kun je minder rekenen, maar heb je wel te maken met een heel andere dynamiek.

Wanneer ontvang ik een factuur?

Na de kennismaking ontvang je van ons de officiële intake-formulieren en voorbereiding. Voor het programma start ontvangt je werkgever de factuur.

Hoe bespreek ik dit traject met mijn werkgever?

Gelukkig moedigen veel werkgevers zelfontwikkeling aan. Bedenk voor jezelf waarom je juist het programma bij Doyo wilt volgen. En laat ons daarbij helpen als je er niet uitkomt. (We hebben hier alvast 5 handige tips op een rij gezet.) Vraag ook eens na bij collega’s over de ervaringen en kosten van trajecten. Zodat je dit met je werkgever kunt bespreken.

Hoe beleefden anderen het programma zelfontwikkeling?

De transformatie in het programma verschilt voor elke deelnemer.  Via de onderstaande linkjes lees je verhalen van onze deelnemers:

Ronald ontdekte dat er zoveel meer in hem zit. 
Lees de blog hier. 

 

Emma is gaan doen wat ze zélf graag wilt. 
Lees de blog hier. 

 

Esther liet haar perfectionisme los.
Lees de blog hier. 

 

Trainer Chantal beschreef de laatste trainingsdag en wat ze merkt van het effect van het programma. 
Lees de blog hier. 

Ik twijfel nog

Dat is begrijpelijk, het is een spannende stap om te zetten. Neem via deze link vrijblijvend contact met ons op en laat ons weten waar je over twijfelt, we helpen je graag verder! 

Antwoord op je vraag gevonden? Super, klik hier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem via de onderstaande knop contact op, we helpen je graag!