fbpx
 

Empowerment voor vrouwen

TRAININGEN | EMPOWERMENT VOOR VROUWEN

Empowerment voor Vrouwen is een programma ter bevordering van de mentale en fysieke weerbaarheid van vrouwen. Vrouwen leren duidelijk grenzen aan te geven, op een goede manier voor zichzelf op te komen, o.a. bij seksuele intimidatie of dreiging op straat en weten wat te doen bij fysiek geweld. Deelnemers voelen zich sterker, meer zelfverzekerd en hebben een groter gevoel van veiligheid. Door gelijktijdig aan de slag te gaan met mindset en houding heeft het programma een preventieve werking.

Waar gaan we mee aan de slag?

In Empowerment voor Vrouwen werken we actief aan het vergroten van de weerbaarheid. Door het oefenen met houding, oogcontact, juist stemgebruik en assertiviteit voorkomen we bedreigende situaties te (escaleren). We leren duidelijk grenzen aan te geven, op een goede manier voor jezelf op te komen en je eigen weg te gaan. Daarmee werken we ook aan de mentale weerbaarheid. We ervaren wat onze intuïtie eigenlijk is en bespreken het belang daarnaar te luisteren. We leren grenzen te ervaren, duidelijk ‘nee’ te zeggen en de juiste houding daarbij aan te nemen.

Praktisch en psychofysiek

Deelnemers ontvangen praktische tips, waarbij ze zich goed kunnen redden bij (seksuele) intimidatie. Mocht het zover komen dat er geen andere weg is dan je fysiek te verdedigen leren we effectieve methodes jezelf te bevrijden, de ander uit te schakelen en hulp te halen. We oefenen situaties die thuis voorkomen, op werk en op straat, zodat deelnemers handvatten hebben voor iedere situatie. We werken veel met psychofysieke oefeningen: leren door toe te passen, zodat de opgedane kennis beter beklijfd en de deelnemers ook weten waartoe ze fysiek in staat zijn (vaak meer dan ze vooraf denken).

Twee trainers (man en vrouw) verzorgen Empowerment voor Vrouwen themagericht in zes middagen. De grootte van de groep varieert idealiter van acht tot twaalf deelnemers. Neem contact met ons via het formulier.

WAT LEVERT DEZE TRAINING JE OP?

ZELFVERTROUWEN

Je hebt meer zelfvertrouwen.

VEILIGHEID

Je voelt je veilig, waar je ook bent.

INTUÏTIE

Je durft te vertrouwen op je intuïtie.

WEERBAARHEID

Je herkent je grenzen en geeft deze duidelijk aan.

KENNIS

Je weet precies hoe te reageren op intimidatie.

Vaardigheden

Je kunt jezelf verbaal en fysiek verdedigen.

HOUDING

Je hebt een goede houding en gebruikt je stem juist.

MINDER STRESS

Je ervaart minder stress in lastige situaties.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER WAT DOYO TRAININGEN VOOR JOU KAN BETEKENEN?

Call Now Button