Was vroeger alles beter?

Wist je dat ik 20 jaar later op de wereld ben gekomen dan de bedoeling was? Het is niet dat ik denk dat vroeger alles beter was.

Maar 5x vanuit mij wat dat zeker wèl is:

1. Muziek. Op mijn zestiende draaide ik non-stop George Michael en Sade. En ook nu zet ik liever muziek van vroeger op. Het kan en mag van alles zijn, als het maar relaxt is. Gemixt met wat easy listening van nu.

2. Nog steeds ben ik verliefd op deze man. Met wie ik deze maand precies 10 jaar samen ben. En hij blijft 20 jaar ouder. Overal worden we aangesproken. Of hij wel weet dat hij op James Bond lijkt.

3. Met ons kind verhuizen we volgende maand naar een sfeervol jaren 70 huis. Dat we gaan opfrissen, maar wel in ere houden zoals het bedoeld is. Er is overduidelijk zoveel ziel in dat huis. Daar wil je zijn. (Kom eens langs.)

4. Ja, het digitale tijdperk is makkelijk. Maar ik wil het liefst toch bij iemand zijn als ik een serieus gesprek voer. Het liefst zonder andere mensen of afleidingen erbij ook. Je weet wel, zoals vroeger.

5. Hossende massa’s zijn sowieso niet aan mij besteed (en ik weet dat men vroeger ook naar festivals ging). Maar ik houd er gewoon heel veel van als ik thuis voor vrienden mag koken. Dat zij bij ons komen eten. En dat we een gezellige avond hebben. Geen mobieltjes. Misschien zelfs een Party & Co erbij. Nostalgie ten top.

Maar, gaat het echt om vroeger en dat vroeger alles beter was? Ik denk het niet. Het gaat voor mij om ‘hart’. Om ‘echt’, wat dat ook mag zijn. En om, ja hoor, daar komt het: ‘connectie’. Maar vooral om het echt versterken van connectie, vanuit het hart.

Vanuit mijn hart naar jouw hart: dankjewel dat je hier bent. Dat je dit leest.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant