Waarom doen we wat we doen?

Waarom doen we wat we doen? Heel mijn leven heb ik de drive gevoeld, om de ‘dingen recht te zetten’. Dat wakkerde mijn vuur aan. Als kind van zes jaar bleef ik onvermoeibaar rondjes rennen in de sponsorloop voor kinderen die het minder goed getroffen hadden. Als ik iemand gepest zag worden, moest ik ingrijpen door de bullebak aan te spreken. En later op het werk maakte ik mezelf niet altijd heel populair door licht te schijnen op dat wat scheef was. Achteraf gezien niet de handigste missie. 

Stoppen met de ‘verkeerde dingen’

Al snel merkte ik dat ik zelf bezig was met de ‘verkeerde dingen’. Werk dat niet bij me paste en rollen die niet bij me pasten. Maar het ook constant bezig zijn met mijn omgeving. Wat anderen van me vinden of van me verwachten, en van elkaar vinden en wat zij allemaal doen. Het was een hele zoektocht om te stoppen met de ‘verkeerde dingen’ en voor mezelf de ‘dingen recht te zetten’. 

Jezelf recht doen

Niet alleen ‘recht te zetten’, maar eindelijk ook ‘recht te doen’. Mezelf op waarde schatten was belangrijk. En wat daar voor mij uit voortkwam was ook anderen die hiermee struggelen helpen hier stappen in te kunnen laten maken. Harde werkers die veel ‘aan’ staan, van wie veel gevraagd wordt, vooral door henzelf. Want: je doet ertoe. En je hebt jouw waarde. Dus je mag stoppen met van alles te doen waarvan je denkt dat het je iets van waarde geeft. Maar eerst vooral te zijn zonder te moeten. En daarna vanzelf vanuit je eigen waarde (eigenwaarde) de dingen te doen die uit die waarde voortkomen. 

Klinkt logisch, toch? Wat uit je voortkomt is zoveel krachtiger dan enkel te doen met wat er op je afkomt. En het is een hele bevrijding los te zijn van wat je nu allemaal denkt te moeten. Dat levert innerlijke vrede op. En tijd om op adem te komen, tijd voor plezier.

Aan de slag met een echte verandering

In het programma zijn dit niet de dingen die ik je ga vertellen. Het zijn de dingen die je gaat voelen. Deels door de eigen ervaringen die je opdoet, deels door verhelderende inzichten. En deels ook doordat je die inzichten praktisch steeds vertaalt naar het mens dat jij bent, wat jij hebt meegemaakt. En wat jij nu nodig hebt. Met de juiste handvatten om dat zelf te kunnen blijven doen.

Waarom doen we wat we doen?

Ik ben allang niet meer de enige in het hart van Doyo Trainingen. Vanuit een klein trainersteam helpen we mensen bijzonder groots verder. Die betekenisvolle verandering, naar jouw sterkste basis, maken we in ‘verdiepingen’, waardoor het overzichtelijk is. Het meest diepgaand voor de mensen die dit echt uit zichzelf willen aangaan, en al snel ook vanzelf durven. Om steeds meer los te komen van oude ballast en alles wat je niet verder brengt. Die eigen waarde te (her)kennen en vanuit die kern gaan leven.

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf. 

Ontdek niet alleen wat je wilt veranderen, leer ook hoe!

Bij Doyo kan je terecht voor programma’s, trainingen en teamdagen die inzicht geven, je bewuster maken, inspireren en versterken. Of je zelfstandig ondernemer bent, professional bij een organisatie of als particulier mee wilt doen. Het gaat om het mens àchter je dagelijkse rollen.

Dit vind je misschien ook interessant