Waarom doen we wat we doen?

Heel mijn leven heb ik de drive gevoeld, om de ‘dingen recht te zetten’. Dat wakkerde mijn vuur aan. Als kind bleef ik onvermoeibaar rondjes rennen in de sponsorloop voor kinderen die het minder goed getroffen hadden. Als ik iemand gepest zag worden, moest ik ingrijpen door de bullebak aan te spreken. En later op het werk maakte ik mezelf niet altijd heel populair door licht te schijnen op dat wat scheef was.

Al snel merkte ik dat ik zelf bezig was met de ‘verkeerde dingen’. Werk dat niet bij me paste en rollen die niet bij me pasten. Maar het ook constant bezig zijn met mijn omgeving. Wat anderen van me vinden (ik wilde vooral lief gevonden worden) of van me verwachten, en van elkaar vinden of allemaal doen. Het was een hele zoektocht om te stoppen met de ‘verkeerde dingen’ en voor mezelf de ‘dingen recht te zetten’. 

Jezelf op waarde schatten

Niet alleen ‘recht te zetten’, maar eindelijk ook ‘recht te doen’. Mezelf op waarde schatten was belangrijk. En bizar genoeg, bleek dit mijn hele kracht te zijn: mensen juist hiermee helpen. Jarenlang werkte ik aan een programma en vond ik uit hoe. Steeds opnieuw ontwikkelde ik verder wat al zoveel impact had. Vooral als je een harde werker bent die veel ‘aan’ staan, van wie veel gevraagd wordt, vooral door jezelf. Want: je doet ertoe. En je hebt jouw waarde. Dus je mag stoppen met van alles te doen omdat je denkt dat het je (dan pas) iets van waarde geeft.

Maar eerst vooral leren te zijn zonder te moeten. In rust jouw sprankel vinden. Datgene waar je op een fijne manier van ‘aan’ gaat. En daarna vanzelf vanuit je eigen waarde (eigenwaarde) de dingen te doen die uit die waarde voortkomen. Wat uit je voortkomt is zoveel krachtiger dan enkel te doen met wat er op je afkomt, door anderen. En het is een hele bevrijding los te zijn van wat je nu allemaal denkt te moeten. Dat geeft veel licht- en luchtigheid. Tijd om op adem te komen, nieuwe energie, misschien zelfs voor een trappelend enthousiasme.

Niet voor ‘even’, maar een leven lang

In het programma zijn dit niet de dingen die ik je ga vertellen. Het zijn de dingen die je gaat voelen. Deels door de eigen ervaringen die je opdoet, deels door verhelderende inzichten. En deels ook doordat je die inzichten praktisch steeds vertaalt naar het mens dat jij bent, wat jij hebt meegemaakt. En wat jij nu nodig hebt. Met de juiste handvatten om dat zelf te kunnen blijven doen, in je dagelijkse leven.

Ik ben allang niet meer de enige in het hart van Doyo Trainingen. Vanuit een klein trainersteam helpen we mensen bijzonder groots verder. Die verandering naar jouw sterkste basis maken we in ‘verdiepingen’, waardoor het overzichtelijk is. Het meest diepgaand voor degenen die dit echt uit zichzelf willen aangaan, en al snel ook meer durven. Om steeds meer los te komen van alles wat je niet helpt, minder afhankelijk van externe factoren. En dat doen wat je verder brengt. Je eigen waarde (her)kennen, van binnen te voelen en van buiten uit te stralen.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant