fbpx
 

Waarom doen we wat we doen?

Waarom doen we wat we doen?

Waarom doen we wat we doen? Heel mijn leven heb ik de drive gevoeld, om de ‘dingen recht te zetten’. Dat wakkerde mijn vuur aan. Als kind van zes jaar bleef ik onvermoeibaar rondjes rennen in de sponsorloop voor kinderen die het minder goed getroffen hadden. Unstoppable. Als ik iemand gepest zag worden, moest ik ingrijpen door de bullebak aan te spreken. En later op het werk maakte ik mezelf niet altijd heel populair door licht te schijnen op dat wat scheef was. Ik wilde het recht zetten. 

Stoppen met de ‘verkeerde dingen’

Al snel merkte ik dat ik zelf bezig was met de ‘verkeerde dingen’. Werk dat niet bij me paste en rollen die niet bij me pasten. Maar het ook constant bezig zijn met mijn omgeving. Wat anderen van me vinden of van me verwachten, en van elkaar vinden en wat zij allemaal doen. Het was een hele zoektocht om te stoppen met de ‘verkeerde dingen’ en voor mezelf de ‘dingen recht te zetten’. 

Jezelf recht doen

Niet alleen ‘recht te zetten’, maar eindelijk ook ‘recht te doen’. Mezelf op waarde schatten was belangrijk. En wat daar voor mij uit voortkwam was ook anderen hier die stap in te maken. Want diep van binnen weet je het, beste lezer: je doet ertoe. En je hebt jouw waarde. Dus je mag stoppen met van alles te doen waarvan je denkt dat het je iets van waarde geeft. Maar eerst vooral te zijn zonder te moeten. En daarna vanzelf vanuit je eigen waarde (eigenwaarde) de dingen te doen die uit die waarde voortkomen. 

Klinkt logisch, toch? Wat uit je voortkomt is zoveel krachtiger dan enkel te doen met wat er op je afkomt. En het is een ongelofelijke bevrijding los te zijn van wat je nu allemaal denkt te moeten. Dat levert innerlijke vrede op. En tijd om te chillen.

Aan de slag met wat werkt

Dit zijn niet de dingen die ik je ga vertellen. Dat zet niet automatisch de dingen recht. Het zijn de dingen die je gaat voelen. Waar je onder begeleiding mee gaat experimenteren. Je gaat het voelen deels door de ervaringen die je opdoet, deels door de verhelderende inzichten die je opdoet. En deels ook doordat je die inzichten praktisch steeds vertaalt naar het mens dat jij bent, wat jij hebt meegemaakt. En wat jij nu nodig hebt. Met de juiste handvatten om dat zelf te kunnen blijven doen.

Waarom doen we wat we doen?

Ik ben allang niet meer de enige in het hart van Doyo Trainingen. Vanuit een klein trainersteam helpen we mensen bijzonder effectief. Die betekenisvolle stap in jouw persoonlijke ontwikkeling maken we in ‘verdiepingen’, waardoor het overzichtelijk is voor je. Wat keer op keer bewezen heeft te werken. Het meest diepgaand voor de mensen die dit echt uit zichzelf willen aangaan, en al snel ook vanzelf durven. Om uiteindelijk los te komen van alles wat je niet verder brengt. Die eigen waarde te (her)kennen en vanuit die kern te leven.

Jouw motivatie is dus enorm belangrijk.
Voor jou, maar ook voor ons. Vind je het fijn hierover te sparren? Onze deur staat altijd open.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Houdt verder heel veel van bokkepootjes. En koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En vindt The Office (alleen US gezien) geniaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button