Waar krijg je later spijt van?

Waar krijg je later spijt van als je er niet nu mee begint? Wat wil je eigenlijk doen? En wat weerhoudt je? Het is verleidelijk om het antwoord hierop, veel te groot te maken. Wat als alles mogelijk is, wat zou je dan met je leven doen? Je kunt gaan zitten nadenken over je levensmissie hier op aarde. En hoewel dat prachtig is en fascinerend kan zijn. Is het ook gevaarlijk. Weet je waarom? 

Omdat het je kan verlammen. Het is te groot. 

En dan verandert er uiteindelijk dus helemaal niets, en blijf je doorfantaseren met ‘wat als ik dit of dat had gedaan…?’

Een groot verschil voor jou zou al in de nuances kunnen zitten

Misschien vind je het wel helemaal prima om je huidige werk tot aan je pensioen (of langer) te doen, als je maar een mate van innerlijke rust ervaart. Of kunt werken met mensen waar je blij van wordt. Misschien vind je het wel oké om thuis voor de kinderen te zorgen tot ze groot zijn, als je bijvoorbeeld maar ook tijd hebt voor een eigen project.

Misschien gaat het niet eens om je grootste dagbesteding. Maar zou je graag willen dansen in je vrije tijd. Net die één of twee keer in de week dat je dat doet, kan jou zoveel plezier geven, dat je de minder leuke activiteiten met een lach kunt doorstaan. Wellicht is minder moeten en meer (ongedwongen) ontspanning een goed begin. Het één kan tot veel meer leiden. Tot nieuwe mogelijkheden. Maar je moet ergens beginnen. Zeker als je nu voor je gevoel vast zit in een sleur.

Niets is zo dodelijk voor menselijke vreugde en creativiteit, als sleur (en oeverloze verplichte vergaderingen). 

Dus: waar krijg je later spijt van?

Misschien krijg je wel spijt van het voortkabbelen in die voortdurende stroom van de sleur. Geen keus maken is nog steeds een keus maken. Het maken van geen keus. Wil je wel een (actieve) keus maken, maar weet je niet waar je moet beginnen of wat er precies moet veranderen? Je bent lang niet de enige. Vaak hoef je niet gelijk alle antwoorden te hebben om de eerste stap te zetten. Het belangrijkste is in beweging te komen, gaandeweg te ontdekken wat jou laat sprankelen, en wat minder aandacht nodig heeft.

Daar is trouwens een programma voor. Om je in je kern te raken, te versterken en een heel eind verder te brengen.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant