Voorbereid naar middelbare school

Samen met wethouder Eef Schoneveld stonden trainers Arno en Chantal vanochtend voor de klas in Moerdijk. Het was de officiële opening van DENO, het jaarlijkse project van de Gemeente Moerdijk, zodat alle leerlingen voorbereid naar de middelbare school gaan.

Doyo Trainingen is partner in het project en bezoekt achttien basisscholen om de leerlingen van trainingen in mentale weerbaarheid te voorzien. Leerlingen krijgen van andere partners ook lessen in omgaan met digipesten, weet wat je eet, omgaan met zakgeld en seksualiteit.

Met de leerlingen ging Chantal in gesprek over het belang van jezelf blijven en wat daar vooral ook bij kan helpen. We hadden het even over Nikkie de Jager, de wereldberoemde visagiste uit Brabant, die niet lang geleden besloot haar persoonlijke verhaal publiekelijk te delen. We kwamen tot de conclusie dat de angst voor wat anderen van je zouden vinden erger is dan wat er in de realiteit vaak gebeurt. Natuurlijk, er kunnen altijd negatieve reacties zijn, maar… als je jezelf bent trek je vaak de juiste mensen aan. Je kunt maar beter gelijk jezelf zijn.

Arno reikte ze daarin ook praktische handvatten, met een methode waarbij de leerlingen actief aan het nadenken werden gezet over hun eigen mening, die ze bij iedere stelling ook steeds goed moesten onderbouwen. Alles was goed, en mooi om te zien hoe trouw de leerlingen bleven aan wat zij op dat moment vonden. Arno blijft een bekend gezicht voor de kinderen, hij voert alle weerbaarheidstrainingen uit in het project!

Trots dat Doyo Training al voor het achtste jaar partner is in dit project. Zodat leerlingen voorbereid naar de middelbare school gaan. Dank aan Marcel Otterspeer voor de foto.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant