Laden...

Cursus weerbaarheid en agressieregulatie
Scholen (basis en middelbaar) die extra aandacht voor weerbaarheid en/of agressieregulatie willen, zijn bij ons op het goede adres. We helpen leerlingen omgaan met pesten en groepsdruk en leren hen op een goede manier voor zichzelf op te komen. Kinderen op het basisonderwijs bereiden we voor op de middelbare schooltijd. Onze trainers zijn opgeleid in meerdere methodieken: o.a. Rots en Water, Respons. De trainingen zijn psychofysiek: leren door te ervaren en bewegen. Afhankelijk van de vraag bespreken we de duur en de intensiteit van de lessenreeks. Leerkrachten zijn van harte uitgenodigd bij de lessen aanwezig te zijn, voor extra bestendiging van de kennis en afspraken die met de leerlingen gemaakt zijn.

Projecten: weerbaar èn sportief
We organiseren projecten voor basis- en middelbare scholen. Hierbij verzorgen we meerdere lessenreeksen weerbaarheid (en/of agressieregulatie) per school, waarbij we leerlingen helpen om te gaan met pesten, groepsdruk en agressie en op een goede manier voor zichzelf leren opkomen. Daarnaast enthousiasmeren we de kinderen (meer) te sporten, doordat de trainingen psychofysiek zijn ingestoken en we contact maken met lokale sportverenigingen die in het project willen participeren. Dit gaat in samenwerking met de gemeente en eventuele buurtsportcoaches. We nemen de projectorganisatie hierbij in eigen hand, stemmen de planning en evaluaties af met de school en verzorgen ook de communicatie (flyers e.d.) voor de ouders. Optioneel kan ook gedacht worden aan ouderavonden. Voor meer informatie sturen we een op maat gemaakt projectplan toe en komen we graag langs om deze toe te lichten.

Subsidie
Onze activiteiten zijn Gezonde School activiteiten: scholen die een Gezonde School willen worden of zijn, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie vanuit het Ministerie. Ook zijn gemeenten vaak bereid mee te werken en soms ook tot financiële steun over te gaan. 

Coaching voor leerkrachten
Steeds vaker zijn we ook te vinden in scholen die ons benaderd hebben met een specifieke vraag of situatie waar leerkrachten op dat moment mee te dealen hebben. Pesten, agressief gedrag, fysieke aanvallen, autoriteit en een lastige groepsdynamiek kunnen redenen zijn om bij ons aan te kloppen. Iedere klas is weer anders en van leerkrachten wordt behoorlijk veel gevraagd. Extra hulp en coaching zorgt vaak voor veel nieuwe inzichten, waardoor de dynamiek van de klas verbetert. Leerkrachten halen er op de lange termijn veel voordeel uit om de werkwijze (iets) aan te passen. Het zorgt bovendien voor meer rust, voor zowel de leerkracht als de klas. Onze trainers trainen teams leerkrachten, maar coachen ook individuele leerkrachten. 

Mail ons gerust voor meer informatie, dan nemen we contact op.  
 

Weerbaarheids Trainingen

Laatste nieuws

8 mei, 2018
Zelfverdediging voor vrouwen

Na de meivakantie organiseren we een cursus Zelfverdediging voor Vrouwen in Barendrecht. Trainer Laura helpt je op een goede manier voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven. Samen werken jullie aan het vergroten van je zelfvertrouwen, houding, intuïtie én kennis van bevrijdingstechnieken. De cursus omvat een mentaal en fysiek gedeelte, die je weerbaarheid integraal verbeteren. Je voelt…

Lees meer
Doorstart Project Doyo Proof

De Gemeente Moerdijk heeft afgelopen week bekend gemaakt de doorstart van het project Doyo Proof in de gemeente mogelijk te maken. Hiervoor subsidieert de gemeente 40.000,-.

In 2015 zijn we gestart met de trainingen in weerbaarheid op achttien basisscholen in Moerdijk. De reacties waren tijdens en na het project heel positief: zeventien scholen waren (enorm) tevreden en zestien scholen…

Lees meer
Inspiratieboekje

Een Doyo Trainingen-inspiratieboekje is in de maak! De hoofdrol is weggelegd voor onze doorlopende trainingen in weerbaarheid (Doyo Defence). Met foto's, inspiratietekst, tips en trucs in weerbaarheid. Een samenwerking van onze trainers en fotograaf/vormgever Maartje’s tekst en plaatjes. Naar verwachting verschijnt het…

Lees meer
Doorlopende trainingen voor kinderen

In Zevenbergen en in Barendrecht geven we doorlopend trainingen in weerbaarheid aan twee verschillende leeftijdsgroepen (basis- en middelbare school): Doyo Defence. Kinderen kunnen op die manier langer oefenen met thema's zoals intuïtie, rustig blijven, op een goede manier voor jezelf opkomen en stevig staan. 

Op beide locaties is het aanbod gesubsidieerd, waardoor er een lage maandcontributie…

Lees meer
Agenda
Bezoekadres:

Doyo
Kristallaan 25c
4761 ZC, Zevenbergen
Email: info@doyotrainingen.nl
Tel: 0634243650

Wie we zijn →

DOYO OP SOCIAL MEDIA