Laden...
Voor scholen

Scholen (basis en middelbaar) die extra aandacht voor weerbaarheid en/of agressieregulatie willen, zijn bij ons op het goede adres. Ieder jaar doorstroom van klassen, met in iedere groep een andere dynamiek. Kinderen met andere achtergronden, manieren van leren en soorten gedrag. Dat kan allerlei uitdagingen met zich meebrengen op het vlak van (mentale) weerbaarheid. We helpen leerlingen omgaan met pesten en groepsdruk, werken aan meer zelfvertrouwen en leren hen op een goede manier voor zichzelf op te komen. Naar wens coachen we ook leerkrachten.  

Onze trainers…

- trainen groepen kinderen in mentale (en fysieke) weerbaarheid;

- dragen oplossingen aan in geval van geweld en agressie;
- coachen leerkrachten; 

- zijn inzetbaar als pedagoog.

Mail ons gerust voor meer informatie, dan nemen we contact op.  
Trainer Chantal licht e.e.a. toe in onderstaande video. (Tekst gaat onder de video verder.)Cursus weerbaarheid en agressieregulatie
We verzorgen cursussen in klassen en/of samengestelde groepen. Kinderen op het basisonderwijs bereiden we voor op de middelbare schooltijd, jongeren op het middelbare onderwijs geven we extra handvatten om stevig in de schoenen te staan en goede beslissingen te maken. Het vergroten van zelfvertrouwen, zelfacceptatie en regulering van agressie staat altijd centraal. Onze trainers zijn o.a. opgeleid in de methodieken: Rots en Water en Respons. De trainingen zijn psychofysiek: leren door te ervaren en bewegen. Afhankelijk van de vraag bespreken we de duur en de intensiteit van de lessenreeks. Leerkrachten zijn van harte uitgenodigd bij de lessen aanwezig te zijn, voor extra bestendiging van de kennis en afspraken die met de leerlingen gemaakt zijn.

Coaching voor leerkrachten
Steeds vaker zijn we ook te vinden in scholen die ons benaderd hebben met een specifieke vraag of situatie waar leerkrachten op dat moment mee te dealen hebben. Pesten, agressief gedrag, fysieke aanvallen, autoriteit en een lastige groepsdynamiek kunnen redenen zijn om bij ons aan te kloppen. Iedere klas is weer anders en van leerkrachten wordt behoorlijk veel gevraagd. Extra hulp en coaching zorgt vaak voor veel nieuwe inzichten, waardoor de dynamiek van de klas verbetert. Leerkrachten halen er op de lange termijn veel voordeel uit om de werkwijze (iets) aan te passen. Het zorgt bovendien voor meer rust, voor zowel de leerkracht als de klas. Onze trainers trainen teams, maar coachen ook individuele leerkrachten. 

We verzorgen training en coaching op maat
We onderzoeken wat er daadwerkelijk nodig is en ontwerpen daarop ons programma, in nauw overleg, afhankelijk van en in overeenstemming met het beschikbare budget. Dit kan een mix zijn van ons aanbod of bijvoorbeeld enkel een coachingstraject of een cursus in weerbaarheid.

We matchen de juiste trainer voor de opdracht

Al onze trainers zijn opgeleid tot trainer weerbaarheid, maar variëren sterk in achtergrond. Op die manier kunnen we uitdagingen in weerbaarheid in de breedste zin van het woord aanpakken: van verminderd (mentale) weerbaar, pestgedrag tot aan agressie en geweld. 


Welke type onderwijs
Onze trainers zijn inzetbaar op ieder soort onderwijsinstelling, in elke leeftijdscategorie.

Preventief en in de hitte van de strijd
We gaan met groepen aan de slag waar kinderen, jongeren of jongvolwassenen nog te vaak zelfvertrouwen en assertiviteit missen, niet hun eigen mening durven geven of pesten/gepest worden. We hebben ook ervaring met groepen waarin totaal alle veiligheid werd gemist en er veel agressie en geweld was.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, zodat we de kinderen/jongeren op uw school, maar ook de leerkrachten, dat juiste steuntje in de rug kunnen geven. 


Weerbaarheids Trainingen

Laatste nieuws

Slimmer leren leven
Slimmer leren leven

Een aantal jaar geleden werd ik wakker. Ik bedacht me eindelijk het belangrijkste ooit: Ik moet beter voor mezelf zorgen. Zoiets wat je weleens denkt, maar misschien nooit doet, voor een langere periode dan. Herkenbaar? Ik werkte al jaren onmogelijke werkweken en plande elke minuut van de dag zorgvuldig in. Zoveel tijd moest ik voor mijn kind zorgen, zoveel tijd moest ik werken en dan had…

Lees meer
Trainingen op school
Trainingen op school

Ieder jaar doorstroom van klassen, met in iedere groep een andere dynamiek. Kinderen met andere achtergronden, manieren van leren en soorten gedrag. Dat kan allerlei uitdagingen met zich meebrengen op het vlak van (mentale) weerbaarheid. Onze trainers komen graag langs om mee te sturen naar een fijnere groepscohesie. 


Onze trainers…

- trainen groepen kinderen…

Lees meer
Meer zelfvertrouwen voor kinderen
Meer zelfvertrouwen voor kinderen

Het is fijn om te kunnen gaan met lastige situaties, om breder naar de wereld te kijken, om jezelf en je eigen kwaliteiten beter te leren kennen. Om te oefenen met je intuïtie en een eigen mening te leren vormen. Om in jezelf te geloven en daardoor meer zelfvertrouwen te hebben. Om op een goede manier voor jezelf (en misschien zelfs ook voor anderen) op te komen, door duidelijk je grenzen aan te…

Lees meer
Wat doet Doyo Trainingen nu eigenlijk?
Wat doet Doyo Trainingen nu eigenlijk?

Je kunt onze hele website er op nalezen, natuurlijk! Maar hier even in één minuutje de samenvatting door trainer en mede-oprichter Chantal. Mail ons gerust als je graag meer wilt weten over een specifieke training. Voor iedere doelgroep en opdrachtgever maken we programma's op maat, waarbij behoefte, duur en intensiteit vrijwel altijd varieren.…

Lees meer
Agenda
Doyo
Bezoekadres:

Doyo
Zuideinde 44
2991 LK, Barendrecht
Email: info@doyotrainingen.nl
Tel: 0634243650

Wie we zijn →

DOYO OP SOCIAL MEDIA