fbpx
 

Voelen tot in je vezels

Voelen tot in je vezels

Jaren geleden wenste ik licht en lucht. Een aantal gebeurtenissen hadden een diepe impact op me gemaakt en ik wist dat ik ongelofelijk veel tijd in mijn eigen hoofd spendeerde. Niet in het hier en nu. Eenzaam in mijn verdriet, was ik een piekeraar. Elke nacht sliep ik slecht en ik had continue trek in zoet. Onlosmakelijk verbonden met het feit dat ik bijzonder hooggevoelig ben.

Ik kon goed voor mezelf opkomen. Maar voelde me in essentie niet altijd weerbaar.

Het werd mijn roeping.

Ik ben er diep ingedoken. Het was mijn enige echte missie. Alles gaf ik ervoor om te kunnen zijn in het moment. De kunst te leren leven in vrijheid (ook in gedachten) met innerlijke rust. Jarenlang heb ik gelezen, heb ik gezien, heb ik geluisterd, ben ik begeleid. Ik heb er mijn roeping van gemaakt. Ik heb er tijd, geld en energie in geïnvesteerd. Vrijwel 24/7.

Ik ben bereid geweest kritisch naar mezelf te kijken. Naar wie ik ben en hoe ik zo geworden ben. Naar alles wat mijn overtuigingen en mindset heeft gevormd. Waarom ik op een bepaalde manier reageer. En nog belangrijker: onderzocht hoe het anders kan.

Voor mezelf, maar eigenlijk ook voor ieder ander die naar dezelfde verandering verlangt.

Steeds beter in verwonderen.

Het licht is aangegaan. Elke dag leef ik bewust en ben ik dankbaar voor wat ik heb. Ik zie wie ik ben en wat ik kan. Ik zie anderen voor wie ze zijn en heb begrip voor onze verschillen. Ook neem ik niet alles persoonlijk, en verwelkom kritiek. Perfect ben ik niet, en besef me inmiddels heel goed dat ‘perfectie’ nooit een doel had kunnen zijn. Ik ben steeds beter in verwonderen, in plaats van oordelen.

Een bevrijding is het. 

Om overtuigingen doorbroken te hebben. Om al die onrechtvaardige gevoelens los te hebben laten. Om niet langer afhankelijk te zijn van erkenning. Milder te zijn voor mezelf. Me niet meer zo opgejaagd te voelen. Me niet te laten meesleuren in emoties. Natuurlijk hèb ik emoties. En natuurlijk zijn er momenten dat ik even stil moet staan, voordat ik besluit het ‘juiste’ te doen. Sommige dingen vind ik nog steeds spannend, maar ik ben niet gestrest. Ik voel me licht en kalm. Met zoveel meer perspectief dan vroeger.

Voelen tot in je vezels.

Ik heb in de afgelopen jaren het handboek voor ons programma, woord voor woord, geschreven. Wetende dat ik kennis en concepten begrijpelijk en inspirerend naar de praktijk kan vertalen. En ik heb daar bijzondere ervaringen met grote impact aan gekoppeld. De trainingsdagen gaan niet alleen over het vergroten van persoonlijk leiderschap, maar over een levensveranderend proces. Omdat je het gaat begrijpen en voelen tot in je vezels. En omdat je ook een bijzondere shift gaat maken. Net als ik en de mensen die je voorgingen.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (o.a. the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En lacht nog steeds om The Office.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button