fbpx
 

Goede voornemens?

Goede voornemens?

Voel jij de goede voornemens alweer opborrelen? Nu het jaar op z’n einde loopt, denk je misschien automatisch aan wat je wilt veranderen. En als je ergens werkt heb je vaak ook nog eens je voortgangsgesprek: over hoe het nu gaat het en wat je vooruitzichten zijn. Een goed moment om je veranderingswens kenbaar te maken.

Niet meer hoeven ‘volhouden’

Wat wil je graag bereiken? En welk verlangen zit daarin verscholen? Hoe dan ook wil je erop vooruit gaan, toch? Onderzoek wijst uit dat minder dan tien procent van de mensen hun goede voornemens op de lange termijn volhoudt. Minder dan tien procent. Misschien is het tijd om het niet meer te hoeven ‘volhouden’, maar om aan de slag te gaan met echte veranderingen. Om het dit keer serieus aan te pakken. Want zo niet nu, wanneer dan wel?

Niet meer blijven doen wat je altijd deed, maar echte stappen vooruit maken. Niet blijven wachten tot iets verandert, maar zelf iets veranderen. Met goede begeleiding (en voor jou de juiste klik) hoef je het wiel niet meer helemaal zelf hoeft uit vinden. En vergroot je de slagingskans significant. Met de juiste motivatie is 100% slagen zelfs geen mission impossible meer.

Je eigen verhaal

Ook al is het op privé-vlak, je werkgever heeft baat bij jouw welzijn. Als jij goed in je vel zit, neem je dat mee naar je werk. Professionals kunnen steeds vaker meer dan vakgerelateerde opleidingen volgen. Een voortgangsgesprek is het moment je interesse hierin aan te kaarten. Om je te helpen voorbereiden hebben we eerder dit artikel geschreven.

Hoe symbolisch 1 januari ook klinkt. Uiteindelijk kun je iedere dag, elk moment, een verandering inzetten. Om steeds meer eigenaar te zijn van je eigen verhaal. En je basis verder te versterken. Misschien voel je nu wel meer dan goede voornemens opborrelen? Een trappelend enthousiasme van echte new beginnings? Een 2.0 leven, waarin je nog veel meer het leuke mens kunt zijn dat je al bent.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Voelt zich Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Moeder van Boris, vrouw van Erik. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Schrijft als iedereen het huis uit is. Fan van acteur Joaquin Phoenix. Luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En pizza. Lacht nog steeds om The Office. Is een durfal. Maar in het hart een zacht eitje.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button