fbpx
 

Goede voornemens?

Goede voornemens?

Voel jij de goede voornemens alweer opborrelen? Nu het jaar op z’n einde loopt, denken veel mensen automatisch aan wat ze willen veranderen. En hebben veel mensen voortgangsgesprekken op het werk: over hoe het gaat het, en wat de vooruitzichten zijn. Wist je dat de twee heel goed te combineren zijn?  

Echte stappen vooruit

Wat wil je graag bereiken met je goede voornemens? En welk verlangen zit daarin verscholen? Hoe dan ook wil je erop vooruit gaan, toch? Onderzoek wijst uit dat minder dan tien procent van de mensen hun goede voornemens op de lange termijn volhoudt. Minder dan tien procent. Misschien is het tijd om het niet meer te hoeven ‘volhouden’, maar om aan de slag te gaan met echte veranderingen. Om het dit keer serieus aan te pakken. Want zo niet nu, wanneer dan wel? 

Niet meer blijven doen wat je altijd deed, maar echte stappen vooruit maken. Niet blijven wachten tot iets verandert, maar zelf iets veranderen. Met een programma dat zich daarin heeft bewezen. Zodat je het wiel niet meer helemaal zelf hoeft uit vinden. En je de slagingskans significant vergroot. Met de juiste motivatie is 100% slagen zelfs geen mission impossible meer. 

Een win-win

Ook al is het op privé-vlak, je werkgever heeft baat bij jouw welzijn. Als jij goed in je vel zit, neem je dat mee naar je werk. Duurzame inzetbaarheid is een groot goed. Professionals kunnen vaak meer dan vakgerelateerde opleidingen volgen. Een voortgangsgesprek is het moment je interesse hierin aan te kaarten. Om je te helpen voorbereiden hebben we eerder dit artikel geschreven. 

Hoe symbolisch 1 januari ook klinkt. Uiteindelijk biedt iedere dag, elk moment, de kans om een verandering in te zetten. Om steeds meer eigenaar te zijn van je eigen verhaal. En je bewustzijn verder te vergroten. Misschien voel je nu wel meer dan goede voornemens opborrelen? Een trappelend enthousiasme van echte new beginnings? Een 2.0 leven, met veel meer ontspanning en voldoening. Waarin je nog veel meer het leuke mens kan zijn dat je al bent.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (o.a. the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En lacht nog steeds om Friends.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button