Uit de automatische piloot

Voel je je weleens overweldigd door alles wat je moet doen? Of waar je aan denkt te moeten voldoen? Op je werk. Thuis. Je sociale leven. Je uiterlijk. Het is ook nogal een rijtje, zeker als je alles met een even perfectionistische inslag benadert. Hoe lekker zou het zijn als je het ‘moeten’ er vanaf mag halen? Weer tijd voor wat je wilt. Even uit de automatische piloot. 

Natuurlijk ‘moet’ je dan nog steeds eten. Of geld voor elkaar krijgen om het eten te kopen. Maar misschien kun je de focus verschuiven. Even uit de waan van de dag stappen. En bewust aandacht besteden aan datgene wat je op dat moment het belangrijkst vindt (bijvoorbeeld je gezin en je vakgebied). Om al het andere anders te organiseren. Of daar later iets mee te doen. Zodat er ook nog tijd overblijft om te genieten van wat je hebt. 

Dat vergt best een behoorlijke verandering in je mindset.

Zeker als je wat je nu doet al een hele poos doet. Maar dat wil niet zeggen dat je dat niet voor elkaar kunt krijgen. 

Uit vastgeroeste patronen

Als het je lukt uit vastgeroeste patronen te breken, uit de automatische piloot, komt er vaak onvoorstelbaar veel lucht en ruimte vrij. En snap je niet waarom je dat niet veel eerder gedaan hebt. Maar begrijpelijk is het wel: als je gefixeerd bent op to-do-lijstjes en alle ballen hoog houden, is de automatische piloot best prettig. Voor even. 

Maar op de lange termijn kan die je persoonlijke groei (en geluk) behoorlijk afremmen. Daarom is het fijn om zo nu en dan ook eens bewust stil te staan. En een stap terug te nemen om het grote plaatje weer eens te zien. Wat is ook alweer voor jou belangrijk? Waar wil jij de focus op leggen? En dat dan ook concreet te doen in de praktijk.

De urgentie voelen

Het geeft niet als je daar niet eerder aan toekwam. Misschien had je anders nooit de urgentie zo sterk gevoeld om die verandering in te zetten. En des te blijer te zijn met het resultaat zodadelijk. Liever nu, dan over tien jaar, toch?

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant