Laden...

Geschikt voor zorgorganisaties of wijkteams die een training organiseren voor senioren die zich zorgen maken over straatroof of babbeltrucs aan de deur.  

Steviger in de schoenen
Wij laten senioren letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen staan en besteden op een prettige en leerzame manier in groepsverband aandacht aan het thema weerbaar in huis en op straat. Tijdens de weerbaarheidstraining maken wij gebruik van het ABC-concept, waarbij het gaat om het voorkomen van agressie en ermee om te gaan als dit onvermijdelijk is. Afhankelijk van de vraag en behoefte kunnen we dieper ingegaan op bepaalde thema’s.  

Het doel
Het doel is dat senioren zien en horen dat er over het algemeen niets te vrezen valt op straat: de kans dat er iets gebeurt is vrij klein. Als er dan toch gevaar dreigt (op straat of aan de deur) weten ze in ieder geval wat te doen (zie ook de volgende alinea), wat bijdraagt aan meer zelfvertrouwen. Bovendien maken senioren door de training contact met anderen. Uit onderzoek blijkt dat een groot percentage senioren zich eenzaam voelt (het percentage stijgt ook met de leeftijd). De cursus draagt bij aan het verstevigen van het contact met elkaar. 

ABC – concept
De A staat voor alert. In dit onderdeel leren senioren de situatie in te schatten. De B staat voor boundaries, we hebben het dan over grenzen stellen door middel van houding, stem, mimiek, en bewegingen. Tot hoever laten deelnemers iemand komen, wat is acceptabel en wat niet? De C staat voor controle. Hierbij leren we senioren welke handelingen ze kunnen gebruiken waarmee ze zichzelf sterker opstellen. Dit hoeft niet direct ‘fysiek’ te zijn. Enkele handelingen zijn: assertief zijn, weerbaar opstellen, zelfverdediging indien mogelijk, handelingen om agressie onder controle te houden (stem, houding, etc.) 

Praktische invulling
Idealiter delen we de cursus op in twee trainingen, waarbij we in de tweede training extra verdieping bieden en we een aantal belangrijke zaken kunnen herhalen. Een derde training is absoluut mogelijk waarin we extra variatie kunnen toevoegen aan de voorbeelden en langer met de deelnemers in gesprek gaan. Een training varieert van anderhalf tot twee uur, afhankelijk van de wensen. Uiteraard kan er een pauze ingelast worden, waarbij deelnemers elkaar ook beter kunnen leren kennen. De cursus wordt altijd verzorgd door twee trainers. 


Omgaan met Babbeltrucs
  • Senioren
  • 2 uur
  • 2
  • in overleg

Contact over Training voor senioren

POSTADRES
Norbertusdreef 13
4797 EB, Willemstad NB
Email: info@doyotrainingen.nl

Arno Yarzagaray: 0634243650
Chantal Straver: 0647990738
BEZOEKADRES
Naam: Doyo
Adres: Kristallaan 25c
, Zevenbergen

Op de kaart →


Bezoekadres:

Doyo
Kristallaan 25c
4761 ZC, Zevenbergen
Email: info@doyotrainingen.nl
Tel: 0634243650

Wie we zijn →

DOYO OP SOCIAL MEDIA