Tijd voor jezelf

Ben je gewend altijd door te rammen om het allemaal maar voor elkaar te krijgen? Dan is het wellicht een goed idee even op adem te komen en te ontdekken hoe je de dingen anders kunt doen. En het volgende op te merken:

Tijd voor jezelf nemen is juist heel efficiënt

In ons programma doe je nieuwe inzichten op en ga je actief aan de slag. Maar er is ook ruimte voor rust. In stilte wandelen in de natuur. Op adem komen. Soms met een vraag ergens over na te denken, soms juist gewoon alleen met jezelf zijn, zonder opdracht. Het is prettig te reflecteren, te ontwikkelen en handvatten aangereikt te krijgen om kalmer en met meer zelfvertrouwen in het nu te zijn, en een pad uit te stippelen voor de toekomst. Jouw pad. Fijn om te weten dat je ook van het proces kunt genieten.

Om patronen te doorbreken en jezelf echte veranderingen te gunnen, is het zaak te stoppen met wat je altijd al doet. “Ik bleef mezelf altijd maar afstraffen.” hoorde ik een deelnemer eens zeggen. Alleen met logisch denken stop je niet met jezelf hard te behandelen. Of dat nu workaholic-gedrag is, te veel of slecht eten, te weinig slapen of ronduit niet mild naar jezelf te kunnen zijn.

Het juiste doel voor ogen

Wat het dan ook is, waar je graag een verandering bij jezelf ziet. Je kunt dat pas ontdekken als je stilstaat. Weg uit de waan van de dag. Om bewust te worden van het verlangen onder het ‘snelle willen’. Zodat je daar naartoe kunt bewegen. Het juiste doel voor ogen, met handvatten om dat in je eigen flow te bereiken. Nu de tijd nemen, betekent dat je daar de rest van je leven de vruchten van kunt plukken.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant