fbpx

Tijd om stil te staan

Tijd om stil te staan

Het is fijn om, al is het maar een paar minuten op een dag, even tijd voor jezelf te nemen. Tijd om stil te staan, bij je eigen lichaam, hoe je je voelt, je eigen gedachten. Om daarna met meer ontspanning je dag te vervolgen. 

Meditatie om te ontspannen
Mijn wekelijkse Budo Fit-training sluit ik altijd af met een meditatie. Het is mooi om te zien hoe alle enthousiaste deelnemers zich eerst flink in het zweet werken en daarna helemaal tot rust en in ontspanning komen door een meditatie van 10 minuten. Langer hoeft het ook niet per sé te duren. Dat kan al helemaal genoeg zijn. 

Voor jou opgenomen
Vanochtend deelde ik een meditatie online, live na de work-out, met twintig anderen. Ik dacht: laat ik hem deze week eens opnemen. Misschien vind jij het prettig om dat eens te ervaren. Als je nooit eerder een meditatie gedaan hebt: ik ben echt heel benieuwd wat je ervan vindt en hoe je het ervaart, laat het me gerust weten in een berichtje. (Tekst gaat hieronder verder.)

Wanneer kun je een meditatie doen?
Nou, wanneer niet? Het is handig als je, zeker als je niet vaak mediteert, een rustige ruimte vindt waarin je even ongestoord alleen kunt zijn. Het is fijn je dag te starten met een meditatie voor extra focus, je dag juist ontspannen af te sluiten met een meditatie of een ander moment op de dag te kiezen waarin je graag even tot jezelf komt.

Van harte welkom volgende week
Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel impact je lichaam op je gemoedstoestand heeft, maar ook de impact van je gedachten op je lichaam. Mocht je volgende week ook live willen meedoen, de work-out met daarna de meditatie: je bent van harte welkom. Zolang de sportclubs gesloten blijven, blijf ik dit iedere zaterdag online doen, kosteloos voor iedereen die zin heeft het weekend actief te starten. Stuur een mailtje naar info@doyotrainingen.nl en je ontvangt vanzelf een uitnodiging.

Heel mooi weekend!

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button