There is still a race to win

“There is still a race to win.” In de opvallende afscheidstoespraak van Sebastian Vettel (hieronder te bekijken) vertelt hij wie hij nog meer is dan alleen die viervoudige wereldkampioen Formule 1 autocoureur. Het is verleidelijk om je identiteit te ontlenen aan wat je doet: welk beroep je beoefent en welke memorabele prestaties je hebt bereikt. En hoewel dat deels iets zegt over wie je bent en waar je absoluut trots op mag zijn, vertelt dat lang niet jouw hele verhaal. 

Zonde om vast te houden

Het zou zonde zijn om voor altijd aan iets vast te houden, simpelweg omdat je daar ooit op je twintigste voor gekozen hebt en je op diezelfde weg hebt voortgeborduurd. Natuurlijk is daar niets mis mee, zeker niet als je helemaal content bent met dat wat je doet. 

Voor anderen is verandering goed. Goed om opnieuw te evalueren waar je waarde aan hecht. Te onderzoeken wie je (nog meer) bent, waar je gepassioneerd over bent. Je verlangens in kaart te brengen. Te kunnen zijn wie je werkelijk bent.

En te doen wat daarmee in lijn is.

Verder dan gisteren

Dat is onderdeel van ontwikkelen en vooruitgang. Door niet enkel ouder te worden, maar ook te blijven groeien. Naar de beste versie van jezelf. De tijd tikt vanzelf door, maar het is nooit te laat om een verandering in te zetten.

Ook oudere mensen raken verliefd. Ook mensen die ‘laat’ in hun leven ergens aan begonnen zijn, kunnen daarin pieken. Op veel plekken in de wereld kennen ze geen pensioen, maar kiezen ze iets te doen dat natuurlijk voelt. Als onderdeel van hun levensmissie. Wat mag veranderen in verschillende stadia in het leven.

Het is nooit te laat om te zijn wie je bent en te doen waar je voor staat. There is still a race to win. Wat is die race voor jou?

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt en helpen we je zelf die verandering te maken. Ondertussen gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant