Terugkomen naar jezelf

Niets wat natuurlijk is blijft ooit hetzelfde. Alles groeit en bloeit om elkaar heen, tot de winter arriveert. Het hele leven is vergankelijk. Ook het onze, en daar zit een grote kracht in. Je hiervan bewust zijn kan je helpen van het ‘nu’ iets te maken, of gewoon te ‘zijn’. Voordat ‘nu’ verandert in ‘later’, of zelfs naar ‘einde oefening’. In prima zin: je kunt je leven beschouwen als een oefening. Waarin perfectie een illusie is, een rem om nieuwe activiteiten te ontplooien en een blinddoek voor de schoonheid van imperfecties. Imperfecties kunnen je zelfs sterker maken, als je het toelaat. In Japan noemen ze dit eeuwenoude principe wabi-sabi. Terugkomen naar jezelf.

Door meer in contact te komen met de natuur, kom je gemakkelijker terug naar jezelf – jij bent ook natuur – in het nu. Dat geeft rust en berusting. En brengt je tegelijkertijd nog twee grote cadeaus. Ruimte. Om te zien wat er al is. En bewustwording. Om te voelen wat voor jou belangrijk is. Zonder oordeel, zonder invloed van anderen. 

Wabi-sabi in onze trainingsruimte

Onze nieuwe trainingsruimte is één en al verwijzing naar natuur en ruimte. Toen we de sleutel van het pand ontvingen (pas) afgelopen december, was er in basis zoveel potentie. De architect die het huis in de jaren 70 ontwierp was geïnspireerd door de luxe vakantiehuizen die hij al had neergezet in bosachtige settings. Dit was dat, maar dan in het groot. Aan het water, met veel ruimte eromheen. Er waren dus veel bijzondere ingrediënten aanwezig. Maar het had een update nodig. Het afgelopen half jaar hebben we er veel over nagedacht. En kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat een professional moest meekijken. 

Zo liep interieurarchitect Nicole met ons naar binnen – de beste beslissing ooit, wat een traktatie om met haar te werken -. Nicole denkt in concepten en had snel door wat we voor ogen hadden. Hoe we de ruimten willen gebruiken, en wat de sfeer moet zijn. Ze wist direct hoe we de al bestaande natuurlijke elementen in hun kracht konden zetten, door andere zaken te minimaliseren of weg te halen. En zo het natuurlijk en ook nostalgische architectonisch ontwerp in ere te houden, met een 2023-feel. 

Oogstrelende schakeringen

Wat we nooit zelf hadden bedacht was het subtiele kleurenpalet. Als je wilt weten wat kleur voor je gemoedstoestand kan doen, had je eigenlijk binnen een maand voor onze klusperiode en erna de trainingsruimte moeten instappen. Wit is niet wit. Maar oogstrelende schakeringen in een ontspannen, comfortabele ruimte. Die aansluiten op de natuurlijke kleuren van de vloeren en kasten. Je loopt een thuis in, ook al ben je even weg van je eigen thuis. Relaxt en cozy. Met steeds een ander uitzicht op de natuur. Een waar toevluchtsoord.

De volgende stap in de evolutie van Doyo. Misschien ook wel die van jou, als je nu ook benieuwd bent naar onze plek en eens vrijblijvend komt kennismaken. En wie weet, om in ons programma ook terug te komen naar jezelf.  

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant