Stevig in je schoenen staan

Wist je dat er een verschil zit tussen willen en verlangen? Iets willen is vaak (onbewust) een quick fix, om zonder al te veel moeite een bepaalde tevredenheid te bereiken. Waar je werkelijk naar verlangt gaat vaak om datgene wat je wilt onder het ‘oppervlakkige willen’. Niet per sé een vaste baan, maar vertrouwen en stevig in je schoenen staan. Wellicht ook niet per sé een huis in de natuur, maar innerlijke rust.

Zelf verlangde ik vooral naar lichter leven, onbezorgder zijn, en meer plezier ervaren. Vrijer zijn, in plaats van vast in die dagelijkse stroom van ‘moeten’. En vooral niet constant bezig zijn met wat anderen denken of vinden. Ik wilde niet meer piekeren voor het slapen gaan. Minder automatisch naar suiker grijpen.

Ik besefte me dat er in de basis iets moest veranderen


Dat heb ik heel intensief gedaan.

En nu? Ik voel me gefocust, weet wat ik wil, waar mijn prioriteiten liggen. Ik ben me bewust van mijn lichaam, hoe ik me voel. Ik weet waar mijn gedachten vandaan komen, maar vooral ook hoe ik ze weer los kan laten als ze me niet dienen. Natuurlijk heb ik nog steeds met tegenslagen te maken. Maar, ik voel me werkelijk iedere dag gelukkig, en ervaar een goede balans in werk en ontspanning, in voor mezelf zorgen en soms wat laten gaan.

Het verlangen naar verandering kan een enorme motivatie zijn

Om eens goed onder de loep te nemen waarom je doet wat je doet, en te begrijpen wat voor jou echt belangrijk is. Dat vraagt enige tijd en energie (en kan zomaar enorm fascinerend zijn), maar levert je op de lange termijn zóveel op. Meer zelfvertrouwen, meer voldoening en meer vrijheid.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt en helpen we je zelf die verandering te maken. Ondertussen gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant