fbpx
 

Stevig in je schoenen staan

Stevig in je schoenen staan

Wist je dat er een verschil zit tussen willen en verlangen? Iets willen is vaak (onbewust) een quick fix, om zonder al te veel moeite een bepaalde tevredenheid te bereiken. Waar je werkelijk naar verlangt gaat vaak om datgene wat je wilt onder het ‘oppervlakkige willen’. Niet per sé een vaste baan, maar vertrouwen en stevig in je schoenen staan. Wellicht ook niet per sé een huis in de natuur, maar innerlijke rust.

Zelf verlangde ik vooral naar lichter leven, onbezorgder zijn, en meer plezier ervaren. Vrijer zijn, in plaats van vast in die dagelijkse stroom van ‘moeten’. En vooral niet constant bezig zijn met wat anderen denken of vinden. Ik wilde niet meer piekeren voor het slapen gaan. Minder automatisch naar suiker grijpen.

Ik besefte me dat er in de basis iets moest veranderen.


Dat heb ik heel intensief gedaan

En nu? Ik voel me gefocust, weet wat ik wil, waar mijn prioriteiten liggen. Ik ben me bewust van mijn lichaam, hoe ik me voel. Ik weet waar mijn gedachten vandaan komen, maar vooral ook hoe ik ze weer los kan laten als ze me niet dienen. Natuurlijk heb ik nog steeds met tegenslagen te maken. Maar, ik voel me werkelijk iedere dag gelukkig, en ervaar een goede balans in werk en ontspanning, in voor mezelf zorgen en soms wat laten gaan.

Het verlangen naar verandering kan een enorme motivatie zijn 
Om eens goed onder de loep te nemen waarom je doet wat je doet, en te begrijpen wat voor jou echt belangrijk is. Dat vraagt enige tijd en energie, maar levert je op de lange termijn zóveel op. Meer zelfvertrouwen, meer voldoening en meer vrijheid. Misschien is het wel een goed idee, eindelijk eens stil te staan en tijd en energie aan jezelf te besteden. Zodat ook jij dat meer en meer kunt ervaren: het stevig in je schoenen staan.

Ben je klaar voor verandering? 
Wil je actief je persoonlijk leiderschap vergroten en zie je het zitten dat stapsgewijs te doen, met concrete handvatten en bijzonder veel persoonlijke aandacht in een relaxte accommodatie middenin de natuur? Dat kan in onze cursus (vier tot zes deelnemers). Neem gerust contact met me op voor een persoonlijke kennismaking.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button