Start project Doyo Proof

Vandaag ging het project Doyo Proof officieel van start op basisschool De Regenboog in Zevenbergen onder begeleiding van trainers Arno, Chantal, Aryonne en Erik. In dit project worden meer dan duizend kinderen getraind met pesten en groepsdruk om te gaan.

Van start op negen basisscholen

Wethouder Eef Schoneveld, maar ook KijkopMoerdijk.nl en BNdeStem waren erbij en schreven er mooie stukjes over. Na de Carnavalsvakantie gaan de lessenreeksen van start op negen basisscholen in de Gemeente Moerdijk. Trainers Michael, Lisette en Naomi sluiten daarbij aan. Later in het jaar volgen er wellicht ook lessenreeksen op het Markland College.

Trainer Chantal vroeg de 68 kinderen van groep 6, 7 en 8 wat ze een nieuwgeboren kindje zouden willen wensen. De leerlingen kwamen met prachtige antwoorden, als ‘gezondheid’, ‘liefde’, ‘een goede studie’ en ‘heel veel plezier in het leven’. Als je dat een baby’tje wenst dat je nog nooit gezien hebt, waarom zou je dat jezelf en je leeftijdsgenoten ook niet gunnen?

Iedereen is anders en uniek

De leerlingen mochten om zich heen kijken en constateren dat iedereen echt anders is. In de lessen vanuit Doyo Proof gaan de leerlingen op ontdekkingstocht naar hun eigen uniekheid, hoe ze een mening vormen en hoe ze op een goede manier voor hunzelf en misschien zelfs voor anderen kunnen opkomen.

Middel om weerbaarder te worden
Wethouder Eef Schoneveld vertelde de leerlingen over het belang van sport, bewegen, weerbaarheid en het stoppen van pesten en groepsdruk. Hij drukte de kinderen op het hart dat je vooral een sport moet kiezen die bij je past. De leerlingen mogen aansluitend aan de zeven lessen vanuit Doyo Proof vier weken lang kosteloos kennismaken met karate bij Karate Moerdijk. De wethouder vertelde daarover: ‘Karate heeft het imago van een vechtsport, maar het is in feite een middel om je weerbaar te maken. Je leert op te komen voor jezelf.’

Officiële start Project Doyo Proof

Trainer Aryonne nam de microfoon en gaf een gezamenlijke workshop aan alle leerlingen, ondersteund door trainers Arno, Erik en Chantal. Op muziek warmden de kinderen op, deden samenwerkingsoefeningen in groepen van acht en in tweetallen en werden op een speelse manier aan het denken gezet welke stellingen op hunzelf van toepassing waren. De kinderen hadden zichtbaar plezier en hiermee alvast een indruk opgedaan van de lessen.

Edit: Dit project is inmiddels afgerond. Wel kunnen kinderen via Doyo Defence nog deelnemen aan doorlopend aanbod. Bij onze trainers in Zevenbergen via Karate Moerdijk.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt en helpen we je zelf die verandering te maken. Ondertussen gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant