fbpx

Start Doyo Tijgers

Mini Tijger Training

Start Doyo Tijgers

In de komende twee jaar kunnen peuters en kleuters van 2 tot en met 6 jaar in de hele gemeente Moerdijk kennismaken met Tijger Trainingen. Karate Moerdijk en Doyo hebben een subsidie van het Ministerie van VWS ontvangen om sportaanbod voor deze leeftijdsgroep lokaal breder uit te dragen en laagdrempelig te maken.

In samenwerking met Kindercentra De Roef gaan we deze training in verschillende kernen aanbieden. Kinderen kunnen eerst gratis 6 tot 8 proeflessen meedoen en kunnen vervolgens kiezen om structureel lid te worden. Kinderen hoeven hiervoor niet speciaal aangesloten te zijn bij de Roef. De eerste trainingen starten in januari/februari.

Doyo Tijgers
De subsidie is een zogenaamde sportimpuls. Het doel van het project Doyo Tijgers is dan ook allereerst meer kinderen te enthousiasmeren voor sport. Daarnaast is het doel al vroeg obesitas aan te pakken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die heel jongs wekelijks gericht bewegen/sporten, versterkt minder kans op obesitas hebben als zij volwassen zijn. In samenwerking met de GGD, CJG en TWB (consultatiebureau) kunnen ouders en kinderen ook doorverwezen worden. Ouders die de doorverwijzing aangrijpen ontvangen naast de proeflessen ook een startpakket met een tijgerpakje voor de kleine er gratis bij. Chantal Straver, projectleider van het project, benadrukt dat vooral alle kinderen in deze leeftijd van harte welkom zijn om ‘mee te tijgeren’. Inmiddels zijn zes trainers opgeleid tot Tijger-instructeur en vier vrijwilligers tot assistenten.

De Tijger Training
De Tijger Training is een sportieve les waarbij peuters en kleuters op een leuke en speelse manier levensvaardigheden leren, zoals samenwerken, omgaan met gevaren (water, vuur, verkeer) en pesten. Bovendien is er aandacht voor gezonde voeding en fitheid. Er komen aparte lessen voor kinderen van 2 jaar (met actieve participatie van ouders), kinderen van 3 en 4 jaar (met ouders langs de kant, eventueel een handje helpend) en kinderen van 5 en 6 jaar. Kinderen die dat leuk vinden, kunnen later vanuit de Tijger Training doorstromen naar karatelessen.

Doyo Proof 
Doyo Tijgers is niet het eerste maatschappelijke project van Karate Moerdijk. In januari 2016 startte Doyo Proof: in twee jaar tijd helpen de trainers van Karate Moerdijk en Doyo duizend scholieren uit de gemeente met pesten en groepsdruk om te gaan. Inmiddels zijn 18 scholen aangehaakt. Het project is een enorm succes gebleken, leerlingen voelen zich beter voorbereid op het middelbaar onderwijs en de scholen zien de grote meerwaarde van en zijn enorm te spreken over de lessenreeksen in mentale weerbaarheid. Karate Moerdijk, Doyo en de Gemeente gaan samen in overleg om te kijken of het project een doorstart kan maken na de projectperiode (november 2017). Afgelopen augustus ontving Karate Moerdijk het Fight Right keurmerk: dit toont aan dat leden (en ouders) in de club kunnen rekenen op een goed pedagogisch en veilig sportklimaat.

Praktische info
De precieze startdata, locaties en tijden van Doyo Tijgers worden nu in samenwerking met De Roef vastgesteld. In maart starten de eerste lessen. In Zevenbergen is er al een Tijger Training te bezoeken op de woensdagmiddag in de Kristal, aan de Kristallaan 25c. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden, kun je je via de mail aanmelden voor de uitgebreide infomail die in het nieuwe jaar verschijnt. Of like ons op Facebook.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button