fbpx
 

Sportlessen voor peuters en kleuters

Sportlessen voor peuters en kleuters

De eerste promotielessen van het project Doyo Tijgers zijn in volle gang. Tientallen enthousiaste kinderen van 2 t/m 4 jaar doen al mee aan de sportlessen voor peuters en kleuters. Vandaag hebben de Gemeente Moerdijk en zorgpartners hun handtekening gezet onder het samenwerkigsconvenant van het project. Om daarmee hun participatie in Doyo Tijgers te bekrachtigen.

Minder kans op obesitas.

Het project is een initiatief van Doyo Trainingen in samenwerking met Karate Moerdijk en is bedoeld om kinderen al vroeg te enthousiasmeren voor sport. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die heel jong wekelijks gericht bewegen/sporten, versterkt minder kans op obesitas hebben als zij volwassen zijn.

Lessen in de hele gemeente Moerdijk
Tijger Training is een sportieve les waarbij peuters en kleuters op een leuke en speelse manier levensvaardigheden leren, zoals samenwerken, omgaan met gevaren (water, vuur, verkeer) en pesten. In de afgelopen weken zijn er promotielessen (met de potentie tot vaste groepen) opgezet in Zevenbergen en Willemstad. Op 7 april starten de promotielessen in Klundert en 12 april in Zevenbergschen Hoek.

Ook in andere kernen
Dit jaar organiseert de projectorganisatie meer sportlessen voor peuters en kleuters in andere kernen in de gemeente Moerdijk, met de hoop ook daar structureel aanbod te kunnen verzorgen. Kinderen zijn welkom zes gratis proeflessen mee te doen. Bovendien ontvangen kinderen die lid worden van de club een gratis ‘tijgerpak’.

Van Tijger Training naar Kleuter Karate. 


Rol van de partners 

De eerste twee jaar wordt Doyo Tijgers mogelijk gemaakt met de hulp van een Sportimpuls-subsidie vanuit het Ministerie van VWS. Zorgpartners (TWB, GGD, CJG Moerdijk en MoerdijkFit) helpen mee in doorverwijzing en toeleiding, Kinderdagopvang De Roef en de gemeente helpen bij het faciliteren van de trainingen en ook een voedingsdeskundige en fysiotherapeut worden ingezet in het project. Bovendien bekijkt de gemeente bij succes de mogelijkheden tot borging van Doyo Tijgers na de projectperiode.

Edit: sinds half 2020 zijn de Tijger Trainingen – mede door Corona – na drie jaar gestopt. In de plaats verzorgt Karate Moerdijk Kleuter Karate.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En vindt The Office (US) geniaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button