Sportlessen voor peuters en kleuters

De eerste promotielessen van het project Doyo Tijgers zijn in volle gang. Tientallen enthousiaste kinderen van 2 t/m 4 jaar doen al mee aan de sportlessen voor peuters en kleuters. Vandaag hebben de Gemeente Moerdijk en zorgpartners hun handtekening gezet onder het samenwerkigsconvenant van het project. Om daarmee hun participatie in Doyo Tijgers te bekrachtigen.

Minder kans op obesitas

Het project is een initiatief van Doyo Trainingen in samenwerking met Karate Moerdijk en is bedoeld om kinderen al vroeg te enthousiasmeren voor sport. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die heel jong wekelijks gericht bewegen/sporten, versterkt minder kans op obesitas hebben als zij volwassen zijn. Tijger Training is een sportieve les waarbij peuters en kleuters op een leuke en speelse manier levensvaardigheden leren, zoals samenwerken, omgaan met gevaren (water, vuur, verkeer) en pesten. In de afgelopen weken zijn er promotielessen (met de potentie tot vaste groepen) opgezet in Zevenbergen en Willemstad. Op 7 april starten de promotielessen in Klundert en 12 april in Zevenbergschen Hoek.

Dit jaar organiseert de projectorganisatie meer sportlessen voor peuters en kleuters in andere kernen in de gemeente Moerdijk, met de hoop ook daar structureel aanbod te kunnen verzorgen. Kinderen zijn welkom zes gratis proeflessen mee te doen. Bovendien ontvangen kinderen die lid worden van de club een gratis ‘tijgerpak’.

Van Tijger Training naar Kleuter Karate

De eerste twee jaar wordt Doyo Tijgers mogelijk gemaakt met de hulp van een Sportimpuls-subsidie vanuit het Ministerie van VWS. Zorgpartners (TWB, GGD, CJG Moerdijk en MoerdijkFit) helpen mee in doorverwijzing en toeleiding, Kinderdagopvang De Roef en de gemeente helpen bij het faciliteren van de trainingen en ook een voedingsdeskundige en fysiotherapeut worden ingezet in het project. Bovendien bekijkt de gemeente bij succes de mogelijkheden tot borging van Doyo Tijgers na de projectperiode.

Edit: sinds half 2020 zijn de Tijger Trainingen – mede door Corona – na drie jaar gestopt. In de plaats verzorgt Karate Moerdijk Kleuter Karate.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant