fbpx
 

Sociale en duurzame economie

Sociale en duurzame economie

Sinds de pandemie hebben bedrijven de crisis te overleven. En dan is het een kwestie van opbouwen. ‘Duurzaam opbouwen’ lees ik her en der. Voor een sociale en duurzame economie. 

Waar begint dat precies, een sociale en duurzame economie?
Goede afspraken maken. Verstandig(er) met inkomsten omgaan. Producten en diensten laten bijdragen aan een veilige en duurzame toekomst. Het is geweldig als we dit moment kunnen benutten er gezamenlijk sterker uit te komen. Maar wat zijn de stappen dáárvoor? Hoe zit het met de mensen die in dienst zijn. De (eigen) kijk op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Organisaties van binnen naar buiten sterk maken. Beginnend bij de bron. 

Wiens verantwoordelijkheid
Niet iedere organisatie voelt zich verantwoordelijk voor de gezondheid van haar personeel. ‘Is dat niet ieders eigen verantwoordelijkheid?’ Als personeel langdurig ziek is, niet lekker in de vel, zich constant zorgen maakt, zijn (waardevolle) bijdrage in het proces niet ziet, zal de organisatie daar zelf onder te lijden hebben. Om duurzame en sociale producten en diensten te leveren, is het handiger ook duurzaam en sociaal te zíjn. 

Leading by example


Goed werkgeverschap wíllen

Als je het mij vraagt begint een duurzame en sociale economie niet eens bij de mensen in dienst, het personeel. Het begint bij degenen in charge, zij die de organisatie leiden. Het begint bij goed werkgeverschap wíllen. Verantwoordelijkheid wíllen tonen. Leading by example. Investeren in de mensen. Er als werkgever voor zorgen dat je je eigen persoonlijk leiderschap vergroot èn datzelfde de professionals binnen de organisatie aanbiedt. Elkaar vooruit helpen.

Persoonlijk leiderschap
Dat begint bij mensen de mogelijkheid te geven sterk met tegenslagen leren omgaan, het persoonlijk leiderschap te vergroten: te zien wat de eigen impact is op meer rust, zelfvertrouwen en voldoening. Zodat ook zij zelf verantwoordelijkheid nemen. Zien en ervaren waar zij zelf invloed op hebben, met meer inzichten, perspectief en toewijding aan het werk gaan, de wereld mooier maken.

Er is geen moment te vroeg om daarin te investeren. 

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button