fbpx

Slimmer leven

Happy Family

Slimmer leven

Een aantal jaar geleden werd ik wakker. Ik bedacht me eindelijk het belangrijkste ooit: Ik moet beter voor mezelf zorgen. Zoiets dat je weleens denkt, maar misschien nooit doet, voor een langere periode dan. Herkenbaar? Ik werkte al jaren onmogelijke werkweken en plande elke minuut van de dag zorgvuldig in. Zoveel tijd moest ik voor mijn kind zorgen, zoveel tijd moest ik werken en dan had ik nog een beetje tijd om te koken. Dat ik al zo weinig energie had van een chronische ziekte telde niet eens mee.

Andere prioriteiten
Tot ik wakker werd. Ik moest mijn prioriteiten verschuiven. Mijn gezondheid kwam nu op één. Het begon met gezonder eten en tijd maken om rust te pakken. Tijd om weer te lezen en te ontspannen. Een maand later ging ik eindelijk serieus sporten, met als hoofddoel: mijn blessures aanpakken. Hoewel ik oprecht bang was dat dat het tegenovergestelde zou opleveren, hield het motto van mijn fysiotherapeut me staande: “Het slechtste wat je kunt doen bij een blessure, is niets.” Beginnen met begeleid sporten was het antwoord.

De kracht van een positieve mindset
In korte tijd voelde ik me zoveel beter, zoveel fitter en zoveel lichter. Figuurlijk ook. Ik kon helderder nadenken en beter slapen. Als trainer weerbaarheid en ondernemer had ik al een bovengemiddeld interesse in persoonlijke ontwikkeling. Ik begon me nog meer te verdiepen in de kracht van een positieve mindset, ondertussen vooral energie gevend aan mensen die belangrijk voor me zijn. Het ene resultaat (alle zwangerschapskilo’s kwijt!) zorgde ervoor dat ik meer doelen durfde te stellen. Groter durfde te dromen. En daar efficiënt naar toe te werken.

Mensen stappen verder helpen
De onderneming groeide flink. Steeds meer trainers met verschillende achtergronden en specialismes sloten zich aan. Steeds meer projecten kwamen van de grond. Om kinderen (op allerlei soorten onderwijs) en volwassenen meer zelfvertrouwen te geven, de weerbaarheid te vergroten, te helpen omgaan met pesten en onveilige situaties. Samen hebben we heel wat mensen stappen verder kunnen helpen door hen grenzen te leren aangeven en op een goede manier voor zichzelf op te komen.

De kern van weerbaarheid
De kern van weerbaarheid – persoonlijk leiderschap – sluimerde constant in mijn achterhoofd. Waar we iets mee moesten, met de juiste mensen, op de juist tijd. En dat is gebeurd. Die kern is: jezelf het waard vinden goed voor jezelf te zorgen. Stappen die ik persoonlijk al eens had gezet. Maar waar zoveel mensen uit zichzelf niet aan toekomen. Niet zonder de juiste begeleiding, niet zonder de juiste motivatie en niet zonder het juiste stappenplan. Goed voor jezelf zorgen op het gebied van voeding, bewegen, de juiste balans in energie, het vergroten van veerkracht en een positieve mindset, met oog voor relaties en zorgen voor gezonde financiële omstandigheden. Een integraal, onderbouwd plan.

Het resultaat?
Mensen voelen zich fitter en sterker. Kunnen beter slapen, hebben zowaar meer plezier en energie en vooral ook een positieve mindset. Mensen kunnen zich staande houden in moeilijke tijden. Kunnen duidelijker hun grenzen voelen en aangeven op het werk en kwalitatief meer tijd aan hun dierbaren besteden. Door het zorgen voor zichzelf, kunnen ze bovendien ook veel beter voor anderen zorgen. Mensen zitten lekkerder in hun vel en weten beter te prioriteren. Met de cursus persoonlijk leiderschap hebben we een programma ontwikkeld dat mensen in de kern veerkrachtig en gezond maakt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button