fbpx
 

Omgaan met agressie

VOOR LEERKRACHTEN | OMGAAN MET AGRESSIE

In de training Omgaan met Agressie leren leerkrachten effectief omgaan met agressieve leerlingen en (dreiging van) geweld. De training wordt altijd ingestoken op actuele en potentiele situaties van de betreffende groep(en).

Leren omgaan met agressieve situaties

Agressie kan variëren van treiteren, intimideren, bedreigen tot zelfs fysiek geweld. Omdat het vaak om minderjarigen gaat die aanstichter of slachtoffer kunnen zijn, die vaak wel groot en sterk zijn, is het voor scholen niet altijd een gemakkelijke opgave hier goed mee om te gaan. Met trainers met variende achtergronden bij de politie, sociaal werker en pedagogiek, kunnen we leerkrachten vanuit de praktijkervaring de juiste tools meegeven. Om bijvoorbeeld vechtende leerlingen geweldloos uit elkaar te krijgen. Hoe leerkrachten elkaar kunnen ondersteunen. En een protocol opzetten om helder te hebben wat te doen bij pesterijtjes tot aan geweld.

Op deze manier vergroten we de weerbaarheid van de leerkrachten, met de kennis die zij hiermee in handen krijgen. Met als doel algehele veiligheid vergroten op de school. De training is een afwisselend programma van theorie en rollenspel.

Terugkomdag

De training kan op de school in een geschikte ruimte (gym- of speelzaal) verzorgd worden. We raden een terugkomdag aan om de kennis te beklijven en meer te oefenen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

WAT LEVERT DEZE TRAINING JE OP?

KENNIS

Je herkent agressief gedrag en weet er adequaat op te reageren.

VEILIGHEID

Je kunt duidelijke grenzen stellen en samen voor veiligheid zorgen.

HULP INSCHAKELEN

Je weet wanneer en hoe je hulp van anderen inschakelt.

VERDEDIGEN

Je kunt jezelf en leerlingen verdedigen en de situatie onder controle brengen.

WILT U MEER INFORMATIE OVER WAT
DOYO TRAININGEN VOOR U KAN BETEKENEN?

Call Now Button