Samenwerking Doyo Tijgers

Samenwerking Doyo Tijgers

De eerste promotielessen van het project Doyo Tijgers zijn in volle gang en tientallen enthousiaste kinderen van 2 t/m 4 jaar doen al mee. Vandaag hebben de Gemeente Moerdijk en zorgpartners hun handtekening gezet onder het samenwerkigsconvenant van het project, om daarmee hun participatie in Doyo Tijgers te bekrachtigen.

Het project is een initiatief van Doyo Trainingen in samenwerking met Karate Moerdijk en is bedoeld om kinderen al vroeg te enthousiasmeren voor sport. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die heel jong wekelijks gericht bewegen/sporten, versterkt minder kans op obesitas hebben als zij volwassen zijn.

Lessen in Zevenbergen, Willemstad, Klundert en Zevenbergschen Hoek
Tijger Training is een sportieve les waarbij peuters en kleuters op een leuke en speelse manier levensvaardigheden leren, zoals samenwerken, omgaan met gevaren (water, vuur, verkeer) en pesten. In de afgelopen weken zijn er promotielessen (met de potentie tot vaste groepen) opgezet in Zevenbergen en Willemstad. Op 7 april starten de promotielessen in Klundert en 12 april in Zevenbergschen Hoek. Dit jaar organiseert de projectorganisatie meer trainingen in andere kernen in de gemeente Moerdijk, met de hoop ook daar structureel aanbod te kunnen verzorgen. Kinderen zijn welkom zes gratis proeflessen mee te doen. Bovendien ontvangen kinderen die lid worden van de club een gratis ‘tijgerpak’.

Rol van de partners 
De eerste twee jaar wordt Doyo Tijgers mogelijk gemaakt met de hulp van een Sportimpuls-subsidie vanuit het Ministerie van VWS. Zorgpartners (TWB, GGD, CJG Moerdijk en MoerdijkFit) helpen mee in doorverwijzing en toeleiding, Kinderdagopvang De Roef en de gemeente helpen bij het faciliteren van de trainingen en ook een voedingsdeskundige en fysiotherapeut worden ingezet in het project. Bovendien bekijkt de gemeente bij succes de mogelijkheden tot borging van Doyo Tijgers na de projectperiode.

Ouders die interesse hebben kunnen voor meer informatie terecht op www.tijgertraining.nl.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button