fbpx
 

Rust en berusting

Rust en berusting

Er staat van alles op je wensenlijstje, maar waarschijnlijk heb je het meeste behoefte aan rust en berusting. In wie je bent, waar je bent en wat je doet. Of keuzes kunnen maken die daaraan bijdragen. 

Naar iets betekenisvols toe

Je zou willen dat je wat minder ‘aan’ hoeft te staan de hele dag door. Minder in de stress, als een pingpongbal reagerend op alles wat er om je heen gebeurt. Meer in balans met wat je zelf zou willen. 

Je zou graag willen loslaten. Verdriet, wrok, controle, vervelende gedachten. En vooral veel lichter en vrijer willen leven. Voor de verandering zou je graag met het gevoel van mogelijkheden en enthousiasme wakker willen worden. 

Je zou graag naar iets betekenisvols toe willen werken, iets opbouwen. Dat mag in de eerste plaats jezelf zijn. Een jij die zich ontwikkelt, sterker in de schoenen staat, meer weet en kan focussen op wat er toe doet. 

Dat is je basis. Van daaruit is heel veel nog mogelijk. 

De noodzaak voor verandering

Ik heb dit zelf zo ervaren tijdens mijn ontwikkelproces. En veel cursisten ook. Wist ik van tevoren precies dat dit hetgeen is waar de grootste behoefte lag? Nee. Maar ik voelde wel een grote noodzaak voor verandering. Dat de situatie zoals deze was, niet veel langer houdbaar was.

Veel mensen denken bij de noodzaak voor veranderen vaak als eerst aan het veranderen van omstandigheden. Dat het dan wel goedkomt. (Als ik in dat huis woon, als ik met die persoon een relatie heb, als ik meer geld heb, dan…) Maar echte veranderingen starten altijd binnenin. De uiterlijke omstandigheden volgen daarna vanzelf – als je er dan nog behoefte aan hebt. Veranderingen van binnen gaan een heel leven mee.

Wat daarvoor nodig is

Wat daarvoor nodig is, is dat je op een bepaald moment heel bewust voor jezelf kiest. Uitzoekt wie je bent en waar je werkelijk naar verlangt. En in het proces daarnaartoe ontdekt dat je daar eigenlijk iedereen mee helpt, niet alleen jezelf. Een mens zijn met meer rust en berusting, biedt oneindig veel vrijheid en mogelijkheden voor jezelf, en heeft een positief effect op je werk en je omgeving.

Kun je het je voorstellen: zijn in absolute acceptatie?

Maar daar moet je klaar voor zijn. Klaar met alle onrust, gepingpong en het niet vooruit komen. En klaar om daar nu echt voor eens en voor altijd verandering in te brengen. Om de dingen te doen die daarvoor nodig zijn.

De vraag die rest: ben je daar klaar voor? En zo niet nu, wanneer dan wel?

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button