Regisseur zijn van je eigen leven

Vaak komen mensen er pas tijdens het traject achter wat datgene is waar zij werkelijk behoefte aan hebben: regisseur zijn over je eigen leven. Vooraf is er vaak wel een rationeel antwoord op wat iemand wil bereiken. En voelt diegene ook wel wat hij niet meer wil. Maar het echt voelen en ervaren wat dat wel moet zijn, gebeurt dus vaak middenin het proces. 

Kunnen doen wat je wilt, vanuit wie je bent. 

Wat steeds weer opnieuw zorgt voor kippenvel. Dat gevoel van weer helemaal in charge zijn, wat ruimte geeft voor zoveel ideeën, inspiratie en actie. Het zijn volle trainingssdagen, maar mensen gaan met veel energie en drive weer naar huis. Geactiveerd om (stappen te zetten om) te gaan doen wat zij willen doen op een manier die bij ze past. Het is de kern van het traject.

Jij bepaalt

Het resultaat wat ons programma keer op keer oplevert is dat je (weer) de regie zelf in handen hebt. En daar doen we graag een schepje bovenop: je bent regisseur over je eigen leven. Jij bepaalt. Actief. En jij creëert een visie hoe je dit leven echt wilt leven, wat daarbij hoort, hoe dat voelt. Om ook afscheid te nemen van alles wat daar niet bij past. Wat in de weg zit. Als de regisseur van een film die het grote overzicht bewaakt, de verhaallijn ontwikkelt en zelf ook ieder detail kiest. Wie de hoofdrol heeft, en wie een bijrol. 

Net als in een film of toneelstuk heb je onvermijdelijk te maken met tegenslagen. Je kunt ervan uitgaan dat je huidige situatie hoe dan ook gaat veranderen. Je wordt ouder, en ook de mensen in je omgeving zul je op den duur moeten gaan missen. Dat is onderdeel van het leven. Maar juist dit hele gegeven hoeft je nu niet verdrietig te maken. Je hoeft geen tragedie voor te beleven. Of in ieder geval: niet meer. Het mag je juist stimuleren om meer te genieten van wat je nu hebt, of nog gaat hebben. Er nu alles uit te halen. 

Wij helpen je met ‘hoe’ je dat kunt doen. Zelfs als je dus een tegenslag meemaakt, dat je dat kunt zien in perspectief. Als onderdeel van het geheel. Misschien zelfs iets om door te groeien, iets te veranderen wat toch al niet lekker zat, al kun je je dat nog niet voorstellen. Maar het vooral je ook niet lam te laten slaan. Te kunnen zien waarin je voor jezelf wél het verschil kunt maken.  

De benadering van het alledaagse

Waarin deelnemers de grootste opluchting ervaren is de benadering van het alledaagse. Het dealen met zware emoties en gedachten. Het omgaan met prikkels van buitenaf, de impact die anderen op je maken. Het stellen van prioriteiten, en grenzen, niet in de laatste plaats ook voor jezelf. Het kunnen behalen van je werkelijke verlangens, misschien niet over één nacht ijs, maar zeker wel over een langere periode. Misschien grotendeels wel in de periode van ons traject: drie maanden. 

We helpen jou te doorbreken wat jou (misschien wel steeds weer) in de weg zit. Wat je dus echt zelf doet. Wat de start en de opbouw is van regisseur zijn van je eigen leven. 

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant