Project Sterker Barendrecht

Vandaag is het project Sterker Barendrecht officieel afgetrapt op CBS De Hoeksteen Barendrecht. In het bijzijn van wethouder Lennart van der Linden. In twee jaar tijd worden meer dan duizend kinderen getraind in hun weerbaarheid zodat zij beter met pesten en groepsdruk om kunnen gaan.

Leren door te bewegen en te ervaren

Onze trainers gaan in reeksen van zeven lessen met de leerlingen aan de slag. Ze behandelen thema’s als stevig staan, lichaamstaal, grenzen ervaren, een eigen mening vormen, trots en intuïtie. Na de trainingen weten de leerlingen hoe ze in moeilijke situaties het beste kunnen reageren. De trainers staan de jongeren bij in het ontdekken van hun eigen kwaliteiten. En leren hen met begrip, respect en gevoel om te gaan met zichzelf en de mensen om hen heen. Ook werken we met succes-ervaringen in psychofysiek trainingen, wat inhoudt dat de leerlingen leren door te bewegen en te ervaren.

Aansluitend aan de lessenreeks, mogen leerlingen gratis en vrijblijvend vijf karatelessen volgen bij Karateschool Buroin. Deze karateschool heeft Fight Right Keurmerk behaald. Dit keurmerk geeft aan dat de karateschool een goed pedagogisch en veilig sportklimaat biedt. Project Sterker Barendrecht is een samenwerking tussen Doyo Trainingen, Karateschool Buroin, het NIVM, Buurtsportcoach & Barendrecht Sport, basisscholen De Hoeksteen en Schaepmanschool en Focus Beroepsacademie.

Het project wordt gesubsidieerd door een Sportimpuls vanuit het Ministerie van VWS. En is inmiddels ons derde grote meerjarenproject na Doyo Proof en Doyo Tijgers. Allemaal in samenwerking ook met het NIVM (Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij). Klik hier voor meer informatie over het project Sterker Barendrecht.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt en helpen we je zelf die verandering te maken. Ondertussen gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant