fbpx
 

Project Doyo Tijgers

Project Doyo Tijgers

In de komende twee jaar kunnen peuters en kleuters van 2 tot en met 6 jaar in de hele gemeente Moerdijk kennismaken met het project Doyo Tijgers. Karate Moerdijk en Doyo Trainingen hebben een subsidie van het Ministerie van VWS ontvangen. Om zo het sportaanbod voor deze leeftijdsgroep lokaal breder uit te dragen en laagdrempelig te maken.

Gratis proeflessen

In samenwerking met Kindercentra De Roef gaan we deze training in verschillende kernen aanbieden. Kinderen kunnen eerst gratis 6 tot 8 proeflessen meedoen en kunnen vervolgens kiezen om structureel lid te worden. Kinderen hoeven hiervoor niet speciaal aangesloten te zijn bij de Roef. De eerste trainingen starten in januari/februari.

Project Doyo Tijgers
De subsidie is een zogenaamde sportimpuls. Het doel van het project Doyo Tijgers is dan ook allereerst meer kinderen te enthousiasmeren voor sport. Daarnaast is het doel al vroeg obesitas aan te pakken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die heel jongs wekelijks gericht bewegen/sporten, versterkt minder kans op obesitas hebben als zij volwassen zijn.

Alle peuters en kleuters zijn welkom

 

Gratis startpakket met tijgerpakje
In samenwerking met de GGD, CJG en TWB (consultatiebureau) kunnen ouders en kinderen ook doorverwezen worden. Ouders die de doorverwijzing aangrijpen ontvangen naast de proeflessen ook een startpakket met een tijgerpakje voor de kleine er gratis bij. Chantal Straver, projectleider van het project, benadrukt dat vooral alle kinderen in deze leeftijd van harte welkom zijn om ‘mee te tijgeren’. Inmiddels zijn zes trainers opgeleid tot Tijger-instructeur en vier vrijwilligers tot assistenten.

De Tijger Training
De Tijger Training is een sportieve les waarbij peuters en kleuters op een leuke en speelse manier levensvaardigheden leren. Zoals samenwerken, omgaan met gevaren (water, vuur, verkeer) en pesten. Bovendien is er aandacht voor gezonde voeding en fitheid. Er komen aparte lessen voor kinderen van 2 jaar (met actieve participatie van ouders), kinderen van 3 en 4 jaar (met ouders langs de kant, eventueel een handje helpend) en kinderen van 5 en 6 jaar. Kinderen die dat leuk vinden, kunnen later vanuit de Tijger Training doorstromen naar karatelessen.

Niet ons eerste maatschappelijke project


Doyo Proof 

Project Doyo Tijgers is niet ons eerste maatschappelijke project. In januari 2016 startte Doyo Proof: in twee jaar tijd helpen de trainers van Karate Moerdijk en Doyo Trainingen duizend scholieren uit de gemeente met pesten en groepsdruk om te gaan. Inmiddels zijn 18 scholen aangehaakt. Het project is een enorm succes gebleken. Leerlingen voelen zich beter voorbereid op het middelbaar onderwijs en de scholen zien de grote meerwaarde van en zijn enorm te spreken over de lessenreeksen in mentale weerbaarheid.

Doorstart Doyo Proof
Karate Moerdijk, Doyo Trainingen en de Gemeente Moerdijk gaan samen in overleg om te kijken of het project Doyo Proof een doorstart kan maken na de projectperiode (november 2017). Afgelopen augustus ontving Karate Moerdijk het Fight Right keurmerk: dit toont aan dat leden (en ouders) in de club kunnen rekenen op een goed pedagogisch en veilig sportklimaat.

Edit: sinds half 2020 zijn de Tijger Trainingen – mede door Corona – na drie jaar gestopt. In de plaats verzorgt Karate Moerdijk Kleuter Karate. De doorstart van Doyo Proof was gelukt, zo hebben we nog twee extra jaren trainingen mogen verzorgen op scholen in de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Houdt verder heel veel van bokkepootjes. En koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En vindt The Office (alleen US gezien) geniaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button