Programma Zelfontwikkeling voor professionals uit het onderwijs

In 3 maanden een stevig fundament

Actief aan de slag met je eigen ontwikkeling

Als leerkracht komt er veel op je af. Je bekommert je om je leerlingen, en de werkdruk is niet te gering. Je hebt eerder vakinhoudelijke opleiding(en) gevolgd. Maar nu vind je het tijd voor een adempauze. Om dieper stil te staan bij jezelf. Op een groene plek, ooit ver voorbij ons mooiste voorstellingsvermogen, helpen we je te ontrafelen wat er voor jou diep van binnen toe doet. Brengen we je meer helderheid. En helpen we je in staat te zijn te dealen met wat het leven je ook toewerpt. Je bewust zijn van jezelf en begrip hebben voor wie je bent zorgen ervoor dat je niet meer enkel reageert op alles wat zich buiten jou afspeelt. Je weet wat bij je past en wat niet (meer). Je ervaart nieuwe energie en tegelijkertijd meer kalmte.

Dat is wat we voor elkaar krijgen in deze persoonlijke ontdekkingstocht.

Het programma gaat verder dan alleen het opdoen van inzichten. Je gaat het ook voelen en praktisch toepassen, en durven uitproberen, juist tussen de trainingsdagen in met concrete handvatten. In 6 verspreide en op elkaar afgestemde trainingsdagen duik je de diepte in, met 3 andere deelnemers en een vaste trainer. Deze samenstelling werkt precies goed. Een hele dag individueel zou te intensief zijn. Maar niet met een paar mensen die dezelfde taal spreken, bij wie je herkenning vindt. Het is heilzaam om hele dagen weg te zijn uit je dagelijkse leven, waarin je wèl kunt ontdekken, iets op kunt schrijven en dieper de materie tot je kunt nemen. Nog even iets kunt navragen. En het kunt laten bezinken.

Wil jij het programma volgen als zelfstandig ondernemer of particulier? Klik dan hier om verder te lezen.

Van minder in je hoofd naar meer rust

Je hebt gelijk door wat er nodig is. Op je werk of thuis. En zolang je je kunt herinneren ben jij degene die er dan voor zorgt. Je sensitiviteit, je kritische blik, zorgt ervoor dat je het leeuwendeel van de dag ‘aan’ staat en je veel in je hoofd zit. Veel ook met anderen bezig. Daarmee heb je veel bereikt, maar zo doorgaan is niet de handigste strategie. Je komt zelfs beter tot je recht om vanuit een meer ontspannen positie te werken. Wat je energie geeft, waar je nieuwe goede ideeën van krijgt. En fluitend voor naar je werk (en naar huis) fietst.

Om daartoe te komen is het noodzakelijk eerst ruimte te creëren in jezelf. Voor jezelf. Zodat niet vooral externe factoren bepalen hoe je je voelt en waar je mee bezig bent. Je bent daar niet alleen in, maar je bent wel de enige die dit voor jezelf kan veranderen. Je wordt daar stap voor stap bij begeleid. Zodat je in een overzichtelijke periode jezelf beter leert kennen, voelt waar je precies voor bezig bent en merkbaar meer vanuit jezelf beweegt. Vol zelfvertrouwen, met beide voeten stevig op de grond.

Interactie deelnemer en trainer tijdens het Programma Zelfontwikkeling - locatie Lage Zwaluwe
Deelnemer wandelt in de buitenlucht tijdens het Programma Zelfontwikkeling

Hoe komen we tot die verandering?

In 3 maanden kijk je naar jezelf zoals je nooit eerder gedaan hebt. Elke dag behandelen we (persoonlijke en interpersoonlijke) thema’s van grote betekenis. Hoe je gevormd bent als mens, wat er voor jou toe doet. Waar je van opveert. En wat je wilt loslaten. Thema’s die fundamenteel van invloed zijn op jou, onderwerpen die elkaar raken, met elke dag meer verdieping en inzichten die jou versterken. 

Maar dan vertalen we deze inspirerende kennis naar het ‘hoe’, naar de praktijk. Ook in de frisse lucht tussen de bomen, bij ons aan het water. Door het vervolgens daadwerkelijk toe te passen in je dagelijks bestaan, ontstaan de mooiste en interessantste ontdekkingen. Je bent je steeds meer bewust van jezelf, en wat je helpt. En je bent zelf, door je eigen inzet, echt aan het veranderen.

Die verandering verschilt per persoon. De één heeft zijn burn-out voorkomen, de ander switchte naar een takenpakket dat haar op het lijf geschreven was. De één is in staat om dominante persoonlijkheden niet over zich heen te laten walsen. De ander durft zich nu uit te spreken en uit te stralen wie ze van binnen is. De overeenkomst: je bent zelfbewust. Je hebt de lagen eraf gesleten van wat niet helpt. Er is ruimte ontstaan om te zijn. Ruimte om te ontspannen, en van daaruit besluiten te maken die bij je passen.

Ervaar wat voor jou werkt

Alleen ontwikkelen op ratio, op kennisniveau, brengt je niet direct een verandering. Het echt doorbreken van de overtuigingen die de veroorzakers zijn van je niet-helpende gedachten, onzekerheden en je uiteindelijk ook belemmeren in wat je kunt bereiken: dat kan alleen ook op gevoelsniveau. Dit is een wijsheid die al eeuwenlang ten grondslag ligt in Oosterse filosofie. En dat staat ook centraal in dit programma. Inspirerende kennis en context. Maar (weer leren) voelen en doorbreken door onder meer de inzet van verhelderende oefeningen, waar een ieder toe in staat is.

Dit levert het programma op:

Voel de impact van het programma in 3 minuten

Video afspelen
Interactie deelnemers en trainer tijdens het Programma Zelfontwikkeling - locatie Lage Zwaluwe

We gaan filosofisch en pragmatisch aan de slag

Het programma zit filosofisch en tegelijkertijd praktisch in elkaar. Inzichten komen voort uit de beginselen van antropologie, wetenschappelijke onderzoeken, mindfulness, Bushido en Oosterse filosofie. De afgemeten, inspirerende combinatie van deze stromingen in de vorm van kennisoverdracht, psychofysieke oefeningen, rake video’s en huiswerkopdrachten maakt dat het programma zoveel impact heeft. 

Hoe dat eruit ziet? Dit kun je verwachten:

Het programma zelfontwikkeling bestaat uit 6 trainingsdagen

Trainingsdagen 1 en 2

Van binnen naar buiten

Je begint het programma met begrijpen waarom je doet wat je doet. Hoe zijn niet-helpende gewoonten en overtuigingen ontstaan? Je ontvangt de handvatten om dit te doorbreken. En je leert ruimte maken voor de dingen die er voor jou wel toe doen. Het onderzoeken van wie je wel bent en waar je voor staat zijn daar onderdeel van. Alsook de handvatten die je meekrijgt om meer ruimte te ervaren.

Trainingsdagen 3 en 4

Van buiten naar binnen

Je leert omgaan met prikkels van buitenaf. En de onnodige prikkels voor jezelf te verminderen. Maar ook de waarde te zien van echte connecties. Zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van jezelf. Je leert vanuit ‘yin’, vanuit mildheid voor jezelf, zaken in het juiste perspectief te plaatsen. Je leert omgaan met tegenslagen, verdriet en boosheid beter te verwerken waardoor je jouw veerkracht vergroot.

Trainingsdagen 5 en 6

Zelfverzekerd van binnen en buiten

Je leert om vanuit ‘yang’ krachtig voor jezelf te staan. Je geeft meer aandacht aan dat wat jij belangrijk vindt. En je leert anderen op een heldere manier te confronteren, zonder dat je jezelf verliest. Op deze dagen breek je met dat wat jou niet meer dient. Aan het einde van trainingsdag 6 maak je zelfverzekerd nieuwe besluiten, vanuit jezelf. Zodat je luistert naar je verlangens en je blijvend kunt ontwikkelen.

Dit zeiden deelnemers ná het programma zelfontwikkeling

Natascha Eland

” Het programma voor zelfontwikkeling van Doyo Trainingen was voor mij heel het antwoord waarnaar ik al jaren op zoek was. ”

Natascha Eland

Esther Leijten-Kupers

” Ik heb aspecten van mezelf leren kennen die ik voorheen niet zag. ”

Esther Leijten-Kupers

Manon van der Leer-Brasser

” Nu – ruim 4 weken na de afronding – merk ik dat de struggles waar ik bijna dagelijks tegenaan liep voor een groot deel écht zijn verdwenen. ”

Manon van der Leer-Brasser

De setting is warm, groen en goed verzorgd

Omdat persoonlijk voor ons ook echt persoonlijk betekent, hebben we een plek gecreëerd waar jij je thuis voelt. Waar de natuur bij je binnenkomt en je de tijd voor jezelf kunt nemen. In de trainingsdagen ontmoeten we elkaar hier, steeds hetzelfde groepje, in deze relaxte setting. Met echte bonen-koffie, verse thee en een lunch om van te watertanden. Bij mooi weer onder de parasol, over het water uitkijkend. De verhelderende theorie en versterkende oefeningen zijn inspirerend en bijzonder. Dat wij je in de watten leggen maakt dat het helemaal af. 

Onze deelnemers vertellen je graag over hun groei in het programma

Video afspelen
Chantal Straver (trainer) verwelkomt deelnemers bij de ingang voor het Programma Zelfontwikkeling

Wanneer is het programma geschikt voor jou?

Het programma zelfontwikkeling is voor jou als je er op dit moment ook de ruimte voor hebt en kunt nemen. En daarvoor uit je comfortzone durft te komen (al je mag je dat best een beetje spannend vinden trouwens!) In het programma begeven we ons waarschijnlijk buiten wat jij nu nog als ‘standaard’ beschouwt. Daar bemerk je wat je juist anders zou willen. En wat helpt. Waarmee je aan de slag gaat om een echte verandering te maken.

Als je specifiek op zoek bent naar managementstijlen, businesscoaching of beroepskeuzetesten weet dan ook dat dit echt iets anders is. Het gaat in dit programma om de basis. En dat ben jij, in jouw kern. Je gaat aan het werk, moet nadenken, komt jezelf tegen en ontwikkelt.

Als je het aandurft, brengt één van onze trainers je verder

Onze trainers voelen haarfijn aan wat je nodig hebt, maar maken ook op tijd pas op de plaats om je dit zelf te laten ontdekken. Ze durven over hun eigen obstakels te vertellen, verbloemen niet en stellen zich gelijkwaardig op. Kennis in huis door opleidingen, èn door ervaring. Eén van de trainers begeleidt je door de 6 trainingsdagen.

Trainingsruimte Doyo in Lage Zwaluwe

Wat is de investering?

De investering voor het programma bedraagt 3.990,- excl. btw. 

Het volgende zit inbegrepen in het tarief: 

Voor de aanmelding maak je persoonlijk kennis met de trainer die de groep gaat begeleiden. Daarna hoef je pas te beslissen of je deelneemt. Je bepaalt zelf bij wie en wanneer je instapt. Klik hier om de geplande programma’s te bekijken. 

Bekijk onze planning en check welke weekdag jou past

Start 2 mei 2024 (vol)
Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar
Start 8 mei 2024 (vol)
trainer Aryonne van Gils
Start 12 september 2024 (aanmelden kan tot 22 augustus)
Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar
Start 18 september 2024 (aanmelden kan tot 21 augustus)
trainer Aryonne van Gils
Start 30 september 2024 (aanmelden kan tot 2 september)
Chantal Straver
Start 4 oktober 2024 (aanmelden kan tot 6 september)
Trainer Caspar Gesthuizen
Start 20 december 2024 (aanmelden kan tot 22 november)
Chantal Straver
Start 8 januari 2025 (aanmelden kan tot 13 december)
trainer Aryonne van Gils
Start 5 februari 2025 (aanmelden kan tot 1 januari)
Trainer Zelfontwikkeling Michiel Bominaar

Hi, Doyo Trainingen is opgericht door mij, Chantal!

Jarenlang ben ik zelf intensief gecoacht. Dat was nodig, en alles waard. Daarna bleef ik mezelf verder ontwikkelen. Volhardend, zoekende naar de vertaling van het ‘hoe’. Hoe zijn inzichten ook op de lange termijn praktisch toepasbaar? Zo kwam dit programma tot stand, gelaagd, met elke dag meer verdieping en inzichten die versterken. Met precies waar het om gaat om los te breken van wat niet helpt.

Met hoe meer zelfvertrouwen ik het verhaal kon vertellen, hoe beter het ontvangen werd. En hoeveel groter de impact was. En dat is wat ik ook wil bereiken met jou. Een mens dat echt wat wil betekenen voor de maatschappij. Het is het proces van volledig jezelf durven zijn. Naar de angsten toe, om ze los te kunnen laten. Je hele eigenheid te omarmen. En het verhaal te vertellen dat je te vertellen hebt.

Chantal Straver - Oprichter Doyo Trainingen

Een greep uit onze opdrachtgevers

Klaar om met ons buiten de gebaande paden te gaan?

Neem contact op, dan plannen we een kennismaking in!

Veelgestelde vragen (en de antwoorden)

Ik kan geen van de data in de planning maar ik wil wel deelnemen, wat nu?

Neem via deze link contact met ons op om te informeren naar nieuwe startdata van het programma zelfontwikkeling, geef daarbij ook aan welke ‘weekdag’ jou het beste past. Zodra we een nieuwe reeks op die dag plannen, ben jij de eerste die bericht krijgt.  

Kan ik gebruik maken van meer individuele sessies?

Zeker! In overleg met plannen we samen voor een meerprijs de sessies in.

Wat als ik een dieet volg, een voedselintolerantie heb, of blessures?

Dat is geen probleem, want daar houden we gewoon rekening mee. We passen de lunch voor je aan, zodat het ook voor jou een feestelijke lunch is. Heb je blessures? Geef dit dan aan bij het invullen van het intakeformulier.

Waarom hanteren andere aanbieders een lager tarief?

Andere aanbieders hanteren ook een hoger tarief.

Hoe wij zijn gekomen tot dit tarief: er zit jarenlang werk in de doorontwikkeling van dit programma. Wij combineren verschillende disciplines en veel ervaring. En zijn in onze vezels bij je betrokken, om jou echt stappen vooruit te helpen. Dat maakt het programma krachtig. Door een maximaal aantal van 4 deelnemers, creëren we een veilige en optimale leeromgeving. Zeker in dat laatste liggen de kosten verscholen. Met een grotere groep heb je te maken met een heel andere dynamiek.

Wanneer ontvang ik een factuur?

Na de kennismaking ontvang je van ons de officiële intake-formulieren en voorbereiding. Voor het programma start ontvangt je werkgever de factuur.

Hoe bespreek ik dit traject met mijn werkgever?

Gelukkig moedigen veel werkgevers zelfontwikkeling aan. Bedenk voor jezelf waarom je juist het programma bij Doyo wilt volgen. En laat ons daarbij helpen als je er niet uitkomt. (We hebben hier alvast 5 handige tips op een rij gezet.) Vraag ook eens na bij collega’s over de ervaringen en kosten van trajecten. Zodat je dit met je werkgever kunt bespreken.

Hoe beleefden anderen het programma zelfontwikkeling?

De transformatie in het programma verschilt voor elke deelnemer.  Via de onderstaande linkjes lees je verhalen van onze deelnemers:

Ronald ontdekte dat er zoveel meer in hem zit. 
Lees de blog hier. 

 

Emma is gaan doen wat ze zélf graag wilt. 
Lees de blog hier. 

 

Esther liet haar perfectionisme los.
Lees de blog hier. 

 

Trainer Chantal beschreef de laatste trainingsdag en wat ze merkt van het effect van het programma. 
Lees de blog hier. 

Ik twijfel nog

Dat is begrijpelijk, het is een spannende stap om te zetten. Neem via deze link vrijblijvend contact met ons op en laat ons weten waar je over twijfelt, we helpen je graag verder! 

Antwoord op je vraag gevonden? Super, klik hier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem via de onderstaande knop contact op, we helpen je graag!