fbpx
 

Overdracht en werkelijke empowerment

Overdracht en werkelijke empowerment

Overdracht en werkelijke empowerment was mijn missie. Wist je dat Doyo Trainingen ontstaan is uit de karateschool die ik jarenlang (co-)runde? Doyo is afgeleid van het Japanse ‘dojo’, de plek waar men karate en de bijbehorende waarden leert. Overgedragen krijgt.

Ik trainde van kinds af aan karate en merkte de impact ervan op mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit zal andere martial arts-beoefenaars bekend in de oren klinken. Het zelf trainen en uiteindelijk ook karateles geven veranderde ingrijpend sinds de diagnose MS die ik begin 2017 ontving. Maar het overdragen, het Sensei-schap, kon ik op een andere manier voortzetten.

In de trainingen die ik via Doyo Trainingen met andere trainers verzorg komen waarden uit het karate terug. Zoals het vergroten van zelfvertrouwen, doorzetten, toewijding en grenzen ervaren. Ook in ons programma voor het vergroten van persoonlijk leiderschap. Zonder dat je daadwerkelijk hoeft te sporten.

Van inzichten naar concrete handvatten

Naast karate omvat het een krachtige mix van inzichten uit de beginselen van antropologie, wetenschappelijke onderzoeken, mindfulness en oosterse filosofie. Stromingen die al jarenlang bewijzen een positief blijvend effect te hebben op je leven. Met een duidelijke opbouw in de dagen, en thema’s die elkaars impact versterken.

We hebben het sterkste en meest effectieve samengebracht, en daarmee vooral ook de ‘hoe dan?’-vraag beantwoord. Niet alleen maar praten en proberen te begrijpen. Maar: hoe vertaal je belangrijke inzichten naar pragmatische en concrete handvatten? En daarmee aan de slag gaan! Dat zorgt voor echte, betekenisvolle veranderingen.

Ik geloof dat het hierdoor komt. De afwisseling van theorie, praktijk en vooral ook ervaring, en ook de lengte van maar liefst zes cursusdagen met individuele sessies. Deze precieze methode zorgt er steeds weer voor dat cursisten werkelijk niet-helpende patronen doorbreken en (weer) regie, innerlijke rust en voldoening ervaren.

Daar was het me altijd om te doen geweest. Overdracht en werkelijke empowerment. In welke vorm dan ook.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button