Overdracht en werkelijke empowerment

Overdracht en werkelijke empowerment was mijn missie. Doyo Trainingen is ontstaan is uit de karateschool die ik jarenlang (co-)runde, en ‘Doyo’ is afgeleid van het Japanse ‘dojo’, de plek waar je karate en de bijbehorende waarden leert. Overgedragen krijgt. Ik trainde van kinds af aan karate en merkte de impact ervan op mijn persoonlijke ontwikkeling. Het zelf trainen en uiteindelijk ook karateles geven veranderde ingrijpend sinds de diagnose MS die ik begin 2017 ontving. Maar het overdragen, het Sensei-schap, kon ik op een andere manier voortzetten.

In onze Doyo trainingen komen waarden uit het karate terug. Zoals het vergroten van zelfvertrouwen, doorzetten, toewijding en grenzen ervaren. Weten wanneer je kracht mag leveren, maar het totaal (het leven) ook volhouden door tussendoor te ontspannen – rust is minstens zo essentieel als de kracht. Deelnemers hebben dit zo ervaren, zonder dat zij daadwerkelijk hoefden te sporten. Door de inzet van relaxte, verhelderende oefeningen die grotendeels geïnspireerd zijn door karate, Qigong, meditatie en yoga.

Van inzichten naar concrete handvatten

Naast de filosofie van het traditionele karate omvat ons programma een krachtige mix van inzichten uit de beginselen van antropologie en wetenschappelijk onderbouwde (weerbaarheid)theorie. Stromingen die al jarenlang bewijzen een positief blijvend effect te hebben op je leven. Met een duidelijke opbouw in de dagen, onderwerpen en invalshoeken die elkaars impact versterken.

We hebben het sterkste en meest effectieve samengebracht, en daarmee vooral ook de ‘hoe dan?’-vraag beantwoord. Niet alleen maar praten en proberen te begrijpen. Maar: hoe vertaal je belangrijke inzichten naar pragmatische en concrete handvatten? En daarmee aan de slag gaan! Dat zorgt voor echte, betekenisvolle veranderingen.

Ik geloof dat het hierdoor komt. De afwisseling van theorie, praktijk en vooral ervaring, en ook de lengte van maar liefst zes trainingsdagen met individuele sessies. Deze precieze methode zorgt er steeds weer voor dat mensen niet-helpende patronen doorbreken en (weer) innerlijke rust en voldoening ervaren.

Daar was het me altijd om te doen geweest. Overdracht en werkelijke empowerment. In welke vorm dan ook.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant