fbpx
 

Over persoonlijke ontwikkeling

Over persoonlijke ontwikkeling

Vanzelfsprekend praat ik met anderen, ook privé, over persoonlijke ontwikkeling. Veel mensen willen graag blijven ontwikkelen, maar niet iedereen kijkt daar evenveel naar uit. Ik merk dat er een idee van twee kampen heerst rondom persoonlijke ontwikkeling:

Ofwel Kamp Zielige Praatgroepjes, danwel Kamp Genadeloze Afstraffing. 

Bij Doyo zijn we precies geen van beide. Door juist verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen welbevinden en je eigen leven, vergroten we het persoonlijk leiderschap. Dat is het tegenovergestelde van zwelgen in zelfmedelijden. Het is daarbij handig bepaalde zaken uit het verleden te erkennen, te begrijpen en een plek te geven, zodat je milder naar jezelf kunt zijn, en kunt doen wat voor jou goed voelt. In plaats van jezelf uit een situatie te straffen of jezelf voor je hoofd te slaan wanneer je iets niet gelijk ‘goed’ doet. 

Buiten je comfortzone

Ik geef toe, dat hoeft niet direct comfortabel te voelen. Alles wat nieuw of anders is, is dan ook buiten je comfortzone. Dat hoef je trouwens helemaal niet in je eentje aan te gaan! Maar weet ook dat jouw persoonlijke ontwikkeling tegelijkertijd, onder de juiste omstandigheden, heel plezierig kan zijn. Met dat enthousiaste gevoel van vrijheid en oneindige mogelijkheden. 

Uiteraard hebben we daar zelf ook echt onze eigen stijl bij.

We zijn van een logische opbouw, en pragmatiek: hoe helpen we je concreet verder? Op basis van een fijne gelijkwaardigheid en wederzijds vertrouwen. Daar hoort voor ons altijd een persoonlijke kennismaking vooraf bij. Zodat je jouw verhaal – waar je nu staat – bij de trainer kwijt kunt, weet wat je te wachten staat, en aan kunt voelen in hoeverre je die klik ervaart. 

In de cursus is er volop ruimte om te sparren over de verschillende thema’s. In de één-op-één sessies met je trainer kan dat nog dieper in de vertaling naar jouw eigen situatie. Zo kun jij er alles uithalen wat erin zit, en is de cursus alsnog een dynamisch en energiek programma. Spreekt dit jou aan? We ontmoeten je graag! Neem hier eens een kijkje naar onze locaties, cursusdata en trainers.

Wat vinden de cursisten er zelf van?

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button