fbpx
 

Trainer Chantal Straver

OVER DOYO TRAININGEN | TRAINER CHANTAL STRAVER

Chantal Straver (1986) is trainer, oprichter van Doyo Trainingen en voormalig karate-instructeur met een achtergrond als communicatieadviseur en docent weerbaarheid. Ze ontwerpt empowerment-trajecten, team-dagen en verzorgt voor verschillende grote werkgevers trainingen Omgaan met Agressie. Haar passie ligt bij mensen persoonlijk grote stappen vooruit te helpen in het ont-wikkelen van hun krachtigste zelf.

In een eerder stadium van Doyo Trainingen (2014-2019) initieerde ze meerjarige projecten waarin zij en andere trainers 10.000 kinderen hielpen met pesten en groepsdruk om te gaan. Sinds ze heeft te dealen met MS, en nog dieper in persoonlijke ontwikkeling dook, begeleidt zij voltijd volwassenen bij het vergroten van het persoonlijk leiderschap en dichterbij hun ware kern te leven.

“Mensen helpen in de ontwikkeling van hun krachtigste zelf, is mijn missie. Veerkrachtig zijn is precies dat wat mensen de moed geeft verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen koersbepaling. Weten wat je waard bent, onafhankelijk van anderen en wat er ook op je pad komt, is het grootste goed dat er is. Dáár heb je controle over. Ik vind het belangrijk jou de tools te reiken om je hierin actief en pragmatisch verder te ontwikkelen, op een manier die je voor altijd bijblijft.” (Tekst loopt door.)

Chantal Straver

Achtergrond Chantal

In 2016 kwam haar boek uit. Ze schreef over hoe zij haar huwelijk, huis en baan verliet en hoe ze groeide van onzeker meisje naar een weerbare vrouw. Dat laatste werd goed op de proef gesteld toen ze later MS kreeg. 

In het proces dat volgde wist ze van MS haar kracht te maken. De ziekte bracht haar waardevolle lessen in het bewust en goed omgaan met zichzelf, mindset rondom acceptatie, meeveren en ondernemen, maar gaf ook antwoorden op belangrijke vragen. Over voldoening, over de werkelijke identiteit los van rollen, over relaties en verbinding met anderen. En gaf het besef dat aan de slag gaan met persoonlijke ontwikkeling misschien wel het belangrijkste is wat je voor jezelf (en anderen) kunt doen.

Ze ontwikkelde de cursus persoonlijk leiderschap.

Chantal runde eerder negen jaar lang een eigen karateschool. Naast het initiëren, organiseren en uitvoeren van lokale (sociale) projecten, organiseerde ze ook ambitieuze evenementen, zoals een Sport and Food Festival (opbrengst naar het Jeugdsportfonds), kampen en kerstshows voor talentontwikkeling.

Naast de input vanuit Westerse (weerbaarheids)opleidingen heeft Chantal veel gehad aan de vorming vanuit Oosterse hoek. Chantal heeft getraind onder zowel Nederlandse als Japanse Grootmeesters in het karate: Yamaguchi en Fujiwara. Is jarenlang begeleid in het vergroten van haar bewustzijn door een cultureel antropoloog. En traint nu nog steeds bij een meester in zen, tai chi en qi gong.

Trainer Chantal Straver

TRAINERS VAN DOYO TRAININGEN

Arno Yarzagaray

Arno Yarzagaray

Trainer
Michiel Bominaar

Michiel Bominaar

Oprichter en Trainer
trainer Aryonne

Aryonne van Gils

Trainer
Caspar Gesthuizen

Caspar Gesthuizen

Trainer
Call Now Button