fbpx
 

Sterker Barendrecht

PROJECTEN | STERKER BARENDRECHT

Met het project Sterker Barendrecht gaan we van september 2017 tot augustus 2019 op drie scholen meer dan duizend kinderen helpen met pesten en groepsdruk om te gaan. Aansluitend kunnen leerlingen gratis en vrijblijvend vijf karatelessen volgen in Karateschool Buroin en twee lessen Doyo Defence.

Training in weerbaarheid

Trainers van Doyo gaan in reeksen van zeven lessen met de leerlingen aan de slag, o.a. met de thema’s stevig staan, lichaamstaal, grenzen ervaren, een eigen mening vormen, trots en intuïtie. Na de lessenreeks weten de leerlingen hoe ze in moeilijke situaties het beste kunnen reageren. De trainers staan de jongeren bij in het ontdekken van hun eigen kwaliteiten en leren hen met begrip, respect en gevoel om te gaan met zichzelf en de mensen om hen heen. Ook werken we met succes-ervaringen in psychofysiek trainingen, wat inhoudt dat de leerlingen leren door te bewegen en te ervaren.

Langer oefenen in weerbaarheid

Doyo Defence is een doorlopende fysieke en mentale weerbaarheidstraining, speciaal opgezet voor twee leeftijdsgroepen jongens en meiden: 8 t/m 12 jaar en 12 t/m 16 jaar. Trainer Laura begeleidt deze twee groepen Doyo Defence iedere dinsdag (vanaf 6 maart 2018) in de grote sportzaal aan de Kruidentuin 6 in Barendrecht. Kinderen/jongeren kunnen de eerste twee lessen gratis proberen.

Karate proberen

Aansluitend aan de lessenreeks weerbaarheid, kunnen de leerlingen gratis en vrijblijvend vijf karatelessen volgen. Kinderen die vervolgens lid worden van de club kunnen maandelijks opzeggen en zitten niet aan een seizoens- of jaarabonnement vast. Als extra bonus ontvangen ze een gratis karatepak! Kinderen van wie de ouders het financieel niet heel breed hebben, maken kans op teruggave van de contributie via het Jeugdsportfonds.

Samenwerking en deelnemende scholen

Sterker Barendrecht is een samenwerking tussen Doyo Trainingen, Karateschool Buroin, NIVM, Buurtsportcoach & Barendrecht Sport, basisscholen De Hoeksteen en De Schaepmanschool en Focus Beroepsacademie. Het project wordt gesubsidieerd door een Sportimpuls vanuit het Ministerie van VWS.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER WAT DOYO TRAININGEN VOOR JOU KAN BETEKENEN?

Call Now Button