fbpx
 

Doyo Proof

PROJECTEN | DOYO PROOF

Met Doyo Proof geven we sinds 1 februari 2016 kosteloos trainingen aan leerlingen van 8 t/m 12 jaar op achttien basisscholen binnen de gemeente Moerdijk. Onze trainers maken scholieren enthousiast om (meer) te sporten en leren hen met pesten en groepsdruk om te gaan. Doyo Proof is een samenwerking van Doyo Trainingen met Karate Moerdijk. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de toekenning van de Sportimpuls-subsidie vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het NIVM ondersteunde bij de opstart van het project.

Respons

Onze trainers zijn aanvullend opgeleid in Respons. Respons, waarmee we in Doyo Proof werken, is een pedagogische methodiek met een sterk maatschappelijk karakter. We bieden met Doyo Proof psychofysieke trainingen die gericht zijn op mentale weerbaarheid, op een bewegelijke en sportieve manier. Naast het doel dat leerlingen leren op een goede manier om te gaan met pesten en groepsdruk, worden ze enthousiast gemaakt (meer) te sporten.

Gratis trainen

Aansluitend aan de lessenreeks, mogen leerlingen aanvullend gratis en vrijblijvend een maand karatelessen volgen bij Karate Moerdijk. Hiervoor zetten we laagdrempelige beginnersgroepen op. Kinderen die vervolgens lid worden kunnen overigens altijd maandelijks opzeggen en zitten nooit aan een seizoens- of jaarabonnement vast. Kinderen van wie de ouders het financieel niet heel breed hebben, kunnen de contributie laten vergoeden door het Jeugdsportfonds Brabant.

Méér aanbod

Naast karatelessen kunnen kinderen ook Krijger Training, Doyo Defence en Budo Fit volgen.

Krijger Training en Doyo Defence bieden doorlopende lessen in (mentale) weerbaarheid voor jeugd van 7 t/m 16 jaar. Respons en Rots & Water zijn twee van de methodieken die we gebruiken. De trainingen zijn sportief opgezet, de kinderen ervaren de thema’s (als ‘rustig blijven’, ‘grenzen aangeven’, en ‘vertrouwen op je intuïtie’) juist doordat ze bewegen en contact met elkaar maken.

Budo Fit is een mix van vechtsport en boot camp voor jeugd en jongvolwassenen vanaf 12 jaar. De lessen zijn gericht op sterker worden en een groter uithoudingsvermogen ontwikkelen. De lessen zijn ‘fun’ en stoer, in een relaxte sfeer, waarbij iedereen kan instappen op elk niveau. Denk aan oefeningen waarbij stootkussens worden gebruikt om op te trappen en te stoten en veel conditionele work-outs die elkaar op hoog tempo afwisselen.

Op deze manier proberen we extra aantrekkelijk aanbod binnen de belevingswereld van de doelgroep te creëren. Dit aanbod is beschikbaar voor basisschool- en middelbare schooljeugd. Buurtsportcoaches kunnen desgewenst kinderen met een duidelijk andere behoefte begeleiden/introduceren bij andere sportverenigingen.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER WAT DOYO TRAININGEN VOOR JOU KAN BETEKENEN?

Call Now Button