fbpx
 

Ook dit gaat voorbij

Ook dit gaat voorbij

Met die verlenging van de lockdown lijkt er even geen einde aan het tijdperk van de maatregelen te komen. Een geruststellende gedachte wellicht: tegenstand is altijd tijdelijk. Oma’s zullen zeggen: “Ook dit gaat voorbij.”

Misschien gaat het coronavirus zelf niet weg. Maar wel de manier waarop we ermee omgaan, en wat de impact ervan op ons zal zijn. De huidige manier is simpelweg niet houdbaar op de lange termijn.

Deze periode benutten

Degene die de grootste invloed heeft op hoe jij tegenstand ervaart… ben jij. Mensen zijn vaak op zoek naar veranderingen in omstandigheden. Maar betekenisvolle veranderingen maak je van binnen. In jouw kijk op het leven, jouw bewustzijn, je eigen mindset. Het goed kunnen doorstaan van tegenslagen helpt je groeien als mens. Je zou tegenslagen zelfs kunnen zien als mogelijkheden.

Je zou bijvoorbeeld juist deze lockdownperiode ten positieve kunnen benutten. Te doen wat goed is voor jou. Minder afgeleid van alles wat je anders zou doen, en nu niet of anders. Meer dan 400 jaar geleden schreef Shakespeare ‘King Lear’ tijdens een epidemie. Misschien heb je wel al langer een project in je hoofd. Misschien is dat project wel gewoon ‘jij’. Beter voor jezelf zorgen, stilstaan bij wie jij nu bent en wat jij precies nodig hebt.

Stel je voor dat je vanaf nu kunt (blijven) doen wat je echt wilt?
Misschien kun je werken aan dat plan: dat waar jij werkelijk naar verlangt. Dat wat je echt wilt doen. Misschien zelfs moet doen, omdat je er anders spijt van krijgt. Niet omdat iemand anders dat van je verwacht. Gewoon omdat jij er helemaal enthousiast van wordt en er voldoening uithaalt. Klinkt goed, toch?

Zou je dat wel durven…

maar weet je niet zeker wat je werkelijk wilt? Wil je weten hoe je aan je koers kunt vasthouden? Met rust en zelfvertrouwen. Hoe je door kunt zetten, ook bij tegenslagen, weerstand of commentaar van anderen? Wil je leren hoe je prioriteit geeft aan jezelf en je wensen (wat dat ook is, zakelijk of privé) – wat uiteindelijk ook weer een positieve impact op je omgeving oplevert?

Schakel de hulptroepen in. 
Daar is de cursus Persoonlijk Leiderschap voor. Nu toegewijd zijn aan wat je werkelijk wilt en hoe je naar jezelf en de wereld kijkt, kan het verschil maken voor de rest van je leven. Dat kan in een cursus of retreat met overnachtingen.

Stuur ons gerust een berichtje, we maken graag persoonlijk kennis met je en helpen je naar meer inzicht, rust en zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen om aan te gaan wat je maar wilt aangaan. Door je persoonlijk leiderschap in brede zin te vergroten.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button