fbpx

Ook dat is leiderschap

Chantal Straver

Ook dat is leiderschap

Denk jij weleens: “Waarom overkomt me dit nou?” Nou, waarom maak je niet jezelf autoriteit? In mijn eigen struggles, eerder rondom werk, later rondom mijn gezondheid, heb ik ontdekt dat je niet al je hoop en vertrouwen enkel op andere autoriteiten moet vestigen. Jezelf overleveren aan anderen, alles voor je laten bepalen, creëert slachtofferschap. Er is niemand zoals jij en dus niemand die precies weet wat jij hebt meegemaakt of hebt moeten doorstaan om te zijn waar je nu bent. Jezelf autoriteit en dus verantwoordelijk maken, verandert alles.

Problemen laten ons groeien
Veel mensen ervaren stress omdat ze denken geen struggles of problemen te mogen hebben. Maar problemen laten ons groeien. Van problemen kunnen we leren. Je kunt het leven zien als een uitdaging, als iets waar je gebruik van kunt maken, in plaats van iets dat je aangedaan wordt. Juist niet door ‘heel positief je problemen te ontkennen’. Het zou mooi zijn als je de oorzaken van je problemen aanpakt èn je tegelijkertijd te focussen op waar je heen wilt.

Hoe doe je dat?
In ons programma Doyo Slimmer Leven geven we je de begeleiding en de tools daarvoor. Maar uiteindelijk vul je het zelf in. Ook dat is leiderschap. We helpen je met een stappenplan, maar het is jouw stappenplan. Waarin je zelf de koers en de ruimte in verschillende thema’s kunt bepalen, die voor jou goede gewoonten gaan opleveren.

Jouw actieve bijdrage
Door de struggles weet ik nu dat jij en ik zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid, mentaal en fysiek, en verantwoordelijk voor alles dat we willen bereiken in het leven. En weet je: jouw actieve bijdrage daarin is significant. Maakt ál het verschil. Je kunt maar beter nu dan later starten jezelf autoriteit te maken. Persoonlijk leiderschap te tonen. Voor jezelf zorgen, kiezen voor gezondheid en ontwikkeling. Kiezen voor goede relaties met anderen. En leren te prioriteren. Je zou zomaar anderen kunnen inspireren hetzelfde te doen.

Jij bent nu in charge, jij mag het bepalen. You got this. 

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button