fbpx
 

Onze drijvende ondernemerskracht

Onze drijvende ondernemerskracht

Voor het eerst in jaren zetten we in de nieuwsbrief van onze karateschool: ‘relaxt de herfst in’. Normaal gesproken zijn we al volop in de stress met de voorbereidingen voor de kerstshow, een groot spektakel. Nu niet. We doen het even kalm aan. Even pauze in onze drijvende ondernemerskracht. Geen kerstshow dit jaar. Geen eindejaarsrace. Het lijkt alsof we een beetje moe zijn. En dat is niet zo gek.

Alles is mogelijk
Al jaren sprinten we van het ene naar het andere evenement. Investeren we. Als club – met mankracht én met de clubkas. We halen het soms maar net, dat quitte spelen. Maar hebben dan wel een mooie prestatie neergezet. Dat telt. Ook de ervaring, de binding en de PR trouwens. De razende adrenaline die we voelen, niet alleen de trainers, maar ook de vrijwilligers en deelnemers stralen ervan. Steeds iets nieuws, iets gavers, iets gezelligs. Daar halen we de energie vandaan om het voor elkaar te krijgen. Bij Karate Moerdijk is alles mogelijk.

Gepraat als Brugman
Vorige maand organiseerden we zo’n klapper: een Sport en Food Festival. Twaalf uur lang trainingen voor allerlei doelgroepen, een food market, een info market, een band, lokale sponsors en maar liefst tweeënveertig vrijwilligers – allemaal in blauwe polo’s. We did it. Alleen de rest van de stad bleek iets anders te doen te hebben. Zoiets. Het was rustig op straat. De aanloop die er wel was, kwam gelukkig langs, deed mee en nam iets lekkers te eten. Maar man, wat heb ik gepraat als Brugman door die microfoon om de mensen uit hun huizen te trekken.

Tijd voor mijn eigen kerstboom
Het resultaat was er. Door de inzet van vrijwilligers (en de vrijgevigheid van hun werkgevers, die vrijwilligersuren van werknemers belonen met extra geld voor ons goede doel) hadden we in ieder geval duizend euro voor het Jeugdsportfonds opgehaald. Veel kinderen en ouders waren enthousiast over ons sportaanbod. Samen hadden we het toch maar gedaan: een Sport en Food Festival. Maar een groot gedeelte van het eten konden we weer inpakken. Een dikke hap uit onze clubkas. Dit keer speelden we niet eens quitte. Ik sprak een aantal vrijwilligers, die aarzelend vroegen: ‘dit jaar maar geen kerstshow, Chantal?’ Ik knikte vermoeid, lijkt me een goed plan. Even pas op de plaats. Heb ik zelf misschien een keer tijd om een kerstboom op te tuigen en zo. Ook weleens leuk.

Onze drijvende kracht
Soms moet je gewoon even opladen. Dat geldt ook voor sportclubs. Die worden namelijk gerund door mensen. Voor mensen. En stiekem vermoed ik dat we voor het einde van de herfst al een aantal ideeën hebben die onze adrenaline weer doet stromen. Het onmogelijk mogelijk maken. Het beste uit onszelf halen. Parallel aan onze karategroei, beginnend met een witte band op naar de quest voor zwarte band en verder. Dat vergt ambitie en doorzettingsvermogen, maar ook een hoop plezier en positieve energie tijdens die quest.

Keep you posted… als onze drijvende ondernemerskracht weer toeslaat.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button