fbpx
 

Omgaan met tegenslagen

Omgaan met tegenslagen

Omgaan met tegenslagen is iets wat we vaak niet expliciet leren. Het belangrijkste dat ik heb geleerd van mijn eigen tegenslagen en obstakels, met name in mijn gezondheid (MS)? Het hielp in te zien dat het niet gaat om het temmen van de golven, maar om het wendbaar zijn – als een surfer op die golven.

In volledige acceptatie met de zee die soms woest is en soms kalm. Ook ga ik weleens kopje onder, maar daarna klim ik weer op mijn surfboard. Juist door het terugklimmen op dat board voel ik de kracht die ik heb, vergroot ik mijn zelfvertrouwen. Je kunt de zee niet negeren als je er middenin zit, je kunt niet doen alsof deze niet bestaat, dan verdrink je.

Zo kun je ook het leven of de wereld niet negeren, of de illusie hebben dat je deze kunt beheersen. Wat je wel kunt doen is jezelf flexibeler maken. Zodat je niet alle golven keihard hoeft te incasseren, èn dat je kunt meebewegen. Met een groot gevoel voor wie je bent en wat jou drijft. Kunnen omgaan met tegenslagen zorgt voor een ongelofelijke vrijheid.


Hoe kun jij dat ook bereiken?

 

Die inzichten, handvatten en ervaringen deel ik graag met je in de cursus Persoonlijk Leiderschap. Kenmerkend voor de cursus is de activerende en concrete benadering ervan, in een kleine, persoonlijke setting met maar vier deelnemers en dus veel ruimte om ook jouw voorbeelden te behandelen en vragen te beantwoorden. Tussen de zes cursusdagen door kun je gebruik maken van individuele sessies.

Wat levert het je op?
In de cursus beantwoord je vragen over voldoening, vrijheid en vertrouwen. Naast belangrijke inzichten, doe je ervaringen op met concrete handvatten die je aangereikt krijgt. Om prioriteit te stellen aan wat voor jou belangrijk is, je grenzen te herkennen en je gezondheid en innerlijke rust te vergroten. Je leert sterk omgaan met tegenslagen en bouwt aan meer zelfvertrouwen. Het ontdekken en loslaten van niet-helpende overtuigingen en gedachten zijn daar onderdeel van. Je moet vooral niets – behalve dan te ontdekken wat werkt voor jou.

Wat anderen erover zeggen:

Cursist Esther: “Niet alleen ervaar ik nu meer ontspanning en rust, maar ik heb ook een begin gemaakt met het loslaten van mijn perfectionisme.”

Cursist Michel: “De cursus voor een ieder die zoekt naar een nieuwe richting in zijn leven en deze richting niet meer wil laten afhangen van anderen, maar zelf het heft in eigen hand wil nemen.”

Cursist Yentl: “Ik voel me zekerder en zie dat ik tot meer dingen in staat ben dan ik dacht. Een aanrader.”

Lees hier meer over de cursus en neem contact met me op voor een persoonlijke kennismaking. Ik help je graag.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button