fbpx

Niet voor watjes

Niet voor watjes

Het valt me steeds op dat de cursisten aansluiting vinden bij elkaar. Wel zo fijn. Waarom dat zo is?

1. De cursus is niet voor watjes.
Je persoonlijk leiderschap vergroten start bij kijken naar waar je vandaan komt, zien waarom je doet wat je doet, waarom je denkt zoals je denkt. Dat is enorm interessant en fascinerend, maar dat vraagt tegelijk om moed en bereidwilligheid. Buiten je comfortzone gaan. Daar gaat het om. Zonder dat, geen werkelijke verandering.

Maar ook durven groter te dromen en te doen. Ik schreef daar eens een boek over.

2. Handen uit de mouwen!
De ‘hoe dan?’-vraag heb ik zo pragmatisch mogelijk beantwoord. Kennis en nieuwe perspectieven opdoen is essentieel. Maar zonder ervaring blijft het conceptueel. Dat vraagt om actie, om de verantwoordelijkheid voor jouw leven op je te nemen. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Sterker nog: het haalt juist de bakstenen van je schouders. En houdt je in beweging. Maar daar is wel een bepaalde basisinstelling voor nodig: niet blijven zitten.

3. Toe aan verdieping.
De gemiddelde cursist? Die bestaat niet. Maar over het algemeen zijn het mensen die toe zijn aan verdieping. Nieuwsgierig, kritisch, bereid tot actie over te gaan. Willen (juist) niet alleen maar in het denken verstrikt blijven. Zijn gevoelig voor wat anderen van hen nodig hebben en willen danwel hun grenzen beter leren herkennen/stellen en/of meer hun eigen behoeften onderzoeken. Vaak zo tussen de 35 en 55 jaar.

Er kunnen maximaal zes mensen per cursus meedoen. Ik hoef de massa niet te bereiken. Het geeft niet als de meeste mensen niet verder klikken. Misschien bereik ik jou, en een paar gelijkgestemden. Dat maakt de impact van de cursus groter. En het proces nog leuker ook.

Van harte welkom bij een cursus, workshop of de week.

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter, trainer en auteur van 'Toen ik eindelijk durfde'.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button