fbpx
 

Meer zelfvertrouwen

Meer zelfvertrouwen

Veel mensen verlangen naar meer zelfvertrouwen, om zichzelf te kunnen zijn of te kunnen doen wat ze graag willen doen. Terwijl de route andersom vaak véél handiger werkt. Als je steeds beter weet wie je bent en je wéét dat dat helemaal goed is, dan haal je daar vanzelf meer zelfvertrouwen uit. En door te ‘doen’ zie je vaak ook voor jezelf waar je toe in staat bent. Dat je het dus wel kunt.

Kunnen zijn wie je bent

Het is een belangrijk element van persoonlijke ontwikkeling. Bewust jezelf leren kennen, zoals niet eerder tevoren. Maar ook datgene van jezelf herkennen wat niet per se (meer) bij je hoort. Wat niet bijdraagt. Om daar actief afscheid van te kunnen nemen. Kunnen zijn wie je bent geeft bijzonder veel energie, om uiteindelijk ook steeds meer te kunnen doen wat je echt graag zou willen doen. Waar je nu diep van binnen al naar verlangt. Met meer zelfvertrouwen, omdat je niet alleen weet dat het klopt. Je voelt ook dat het klopt.

Het is fijn om daarbij de focus te verschuiven naar jezelf. Naar hoe jij kiest om nu of in de toekomst te handelen. In plaats van vooral met je omgeving bezig te zijn. Wat anderen denken of verwachten. De hele dag maar te reageren op wat de rest van de wereld belangrijk vindt of van je wil. Natuurlijk doen anderen er toe. De crux is alleen dat veel mensen vrijwel uitsluitend bezig zijn met anderen. Het fundamentele ‘bij jezelf blijven’, daar kun je pragmatisch bij geholpen worden. Met inzichten, handvatten en ervaringen.

Jij maakt het verschil

Het is ongelofelijk verfrissend om je minder druk te maken om zaken die voor jou niet zo belangrijk hoeven te zijn. En bijzonder mooi om te merken wat een verschil jouw energie in jezelf kan maken. Nu actieve verantwoordelijkheid voor jezelf erin. Straks komt daar opluchting, vrijheid en meer zelfvertrouwen voor terug. Input is output.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (o.a. the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En lacht nog steeds om Friends.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button