Meer zelfvertrouwen

Veel mensen verlangen naar meer zelfvertrouwen, om zichzelf te kunnen zijn of te kunnen doen wat ze graag willen doen. Terwijl de route andersom vaak véél handiger werkt. Als je steeds beter weet wie je bent en je wéét dat dat helemaal goed is, dan haal je daar vanzelf meer zelfvertrouwen uit. En door te ‘doen’ zie je vaak ook voor jezelf waartoe je (nog meer) in staat bent.

Kunnen zijn wie je bent

Het is een belangrijk element van persoonlijke ontwikkeling. Bewust zijn van jezelf en jezelf in de kern te leren kennen. Maar ook datgene van jezelf herkennen wat niet per se (meer) bij je hoort. Wat niet bijdraagt. Om daar actief afscheid van te kunnen nemen. Kunnen zijn wie je bent geeft bijzonder veel energie, om uiteindelijk ook steeds meer te kunnen doen wat je echt graag wilt doen. Waar je nu diep van binnen al naar verlangt. Met meer zelfvertrouwen, omdat je niet alleen weet dat het klopt. Je voelt ook dat het klopt.

Het is fijn om in die ontwikkeling de focus te verschuiven naar jezelf. Naar hoe jij kiest om nu of in de toekomst te handelen. In plaats van veel met je omgeving bezig te zijn. Wat anderen denken of verwachten. De hele dag te reageren op wat de rest van de wereld belangrijk vindt of van je wil. Natuurlijk doen anderen er toe. De crux is alleen dat veel mensen vooral bezig zijn met anderen en daardoor te veel reageren, in plaats van doelbewust gewoon (bij zichzelf) te kunnen zijn, en te doen wat bij ze past. En dit laatste, is precies waar wij je bij kunnen helpen.

Jij maakt het verschil

Het is zo’n opluchting je minder druk te maken om zaken die voor jou niet zo belangrijk hoeven te zijn. En om te merken wat een verschil dat in jouw energie maakt. Wat je dan zelf gedaan hebt. Het geeft je vrijheid en meer zelfvertrouwen.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant