Leren door te ervaren

Misschien ben jij anno 2021 ook wel zo gewend geraakt aan van alles op te lossen met je verstand, dat je niet meer gewend bent naar je gevoel te luisteren of bewust je lichaam in te zetten. En te leren door te ervaren. Natuurlijk: zonder je verstand ben je nergens. Maar de valkuil is dat je zo verstrikt kunt raken in je gedachten, dat het soms lastig kan zijn nog te ontspannen. 

Je lichaam is er om je te helpen

In onze trainingen maken we gebruik van psyofysieke oefeningen. Dit zetten we in omdat het geleerde nog veel meer bekijft dan er enkel over te praten. Het houdt je bovendien bij de les, brengt je uit je comfortzone en zet je alvast in beweging (richting jouw persoonlijke doel). Je leert hierdoor ook (weer meer) je lichaam actief in te zetten. Zonder direct te denken aan sport. Op vaak eenvoudige en daardoor effectieve manieren (want je leert het voor jezelf toe te passen), kan je lichaam je helpen.

Om je boodschap kracht bij te zetten, je grenzen te leren herkennen, rustig te blijven.

Gebruik je lichaam om beter uit je woorden komen

Zoiets basaals als stevig staan, maakt het gemakkelijker dieper te ademen. Daardoor blijf je rustiger en voel je je zelfverzekerder. Het zorgt ervoor dat je beter uit je woorden komt, maar ook dat je in lastige situaties extra scherp blijft. Je staat geaard. En daardoor ben je je meer bewust van je lichaam en wat er om je heen gebeurt. 

Je adem is je belangrijkste hulpmiddel

Zolang je leeft, maak je gebruik van je adem. Je adem is er altijd. Simpel. Maar hoe je ademt maakt al het verschil. Een oefening van twee minuten kan je al helpen meer tot jezelf te komen. We werken samen met experts die je vanuit steeds een andere invalshoek laten ervaren hoe krachtig het is ‘los te laten’ en ‘in het nu te zijn’. De technieken die je aangereikt krijgt helpen je bewustzijn te vergroten, om vervolgens juist efficiënter, kalmer en creatiever te zijn.

Kalmeer jezelf vanuit huis

Je kunt dat vanuit jouw eigen huis proberen. Met Cora, één van de meest relaxte en creatiefste mensen die we kennen. Ze interesseert zich al jaren voor neuroaesthetics; de impact die kunst en design heeft op lichaam en geest en hoe dit bijdraagt aan meer welzijn. Haar ontspan-video’s helpen je eenvoudig je stressniveau yr verlagen en je creativiteit vergroten. Cora interviewde onze trainer Chantal over lichaamswerk, en daaruit kwam dit verhaal over de inzet hiervan in onze trainingen.

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant