In het licht staan

Durf jij jezelf te laten zien? Wie je echt bent. Vanuit je hart. Zonder opsmuk, maar wel voluit, in het licht staan. Laten zien waar je gepassioneerd over bent. Waar je voor staat. 

Wat houdt je tegen?

Je kunt ook echt het verlangen hebben precies dit te doen. Als dit zo is: ik vertel je zo waarom het handig is dit gevoel te volgen. Toch kunnen verschillende zaken je tot nu toe hebben geremd. Bijvoorbeeld: 

  1. Je vindt het lastig de vinger te leggen op wie je bent achter de rollen die je dagelijks invult van kind/ouder, partner tot werknemer/ondernemer. Wat maakt jou, jou? 
  2. De mening van anderen. Niets is menselijker dan het eng vinden je kwetsbaar op te stellen, de volle laag van andersdenkenden te kunnen verwachten en die ook zomaar te moeten incasseren. 
  3. Je bent het misschien wel helemaal niet gewend zelf in de schijnwerpers te staan. “Wat maakt jou dan zo speciaal?”, denk je misschien. Ben je het wel waard? (Spoiler: ja.)   

Vind je dit herkenbaar? Waarom zou je dit alles aangaan en riskeren? Waarom is het zo belangrijk, in het licht staan?

Wat levert het je op?

  1. Jezelf leren kennen en jezelf laten zien, is jezelf uitdrukken. Je individualiteit ervaren. Hoe bewuster je bent van jezelf en dit kunt laten zien, hoe meer je ook daarnaar handelt, en dus meer congruent kunt werken en leven. Door wat uit je voortkomt, en wat minder door dat wat op je afkomt. Vanuit je eigen kracht. Je zult merken dat dat je zelfvertrouwen vergroot en je daardoor steeds meer durft.
  2. Jezelf laten zien inspireert anderen juist eerder ook naar de sterren te reiken, dan wanneer je jezelf wegcijfert. Mensen zijn over het algemeen juist nieuwsgierig naar de dapperen die op de voorgrond durven te treden. 
  3. Uiteindelijk verlangt iedereen gewaardeerd te worden om wie zij zijn. Gehoord en gezien te worden. Het zit in ons systeem. Hoe kun je gezien worden als je je niet (echt) laat zien? En wie weet: door te laten zien wie je werkelijk bent, jouw persoonlijke verhaal te delen, trek je zomaar sneller en gemakkelijker gelijkgestemden aan. Mensen die iets in jou herkennen. Op dezelfde golflengte zitten. Net de juiste mensen met wie jij wil werken, of op een andere manier mee verbonden wil zijn. 


Je hoeft niet gelijk op televisie, of per se een podcast te starten

Met in het licht staan, bedoel ik al dat je in het dagelijkse leven niet situaties uit de weg gaat om maar niet gezien te worden. Leer jezelf kennen, vergroot je zelfvertrouwen, en ga de wereld in. Durf jouw woorden op te schrijven, jouw beelden te delen, op het podium te gaan staan en jouw levenswerk uit te dragen. En daar in vrijheid onbeperkt van te genieten. Van het hele proces. Je zult merken dat het helemaal niet zoveel uitmaakt dat niet iedereen het met je eens is, of niet iedereen jouw werk waardeert. Dat geeft niet. Je hoeft er niet voor iedereen te zijn, maar misschien wel net voor die hele speciale mensen die jij wel raakt. En die ook jou weer kunnen raken. 

Toe aan een echte verandering?

In het Programma Zelfontwikkeling ontdek je wat je anders wilt, ben je je steeds meer bewust, en helpen we je zelf die verandering te maken. Gesterkt door rust, inzicht en (zelf)vertrouwen. We zorgen ervoor dat je kennis gaat voelen en praktisch kunt toepassen. Zodat de verandering blijvend is.

Dit vind je misschien ook interessant