fbpx
 

Iets waarachtigs

Iets waarachtigs

Die eerste sprankeling voelde ik toen ik voor de tweede keer ontslag nam in twee maanden tijd. De baan bracht me niets anders dan de vorige. Het was tijd om zelf te gaan ondernemen. In het voorjaar, elf jaar geleden. En in de wetenschap dat ik bijna vrij was, fladderde ik die laatste weken van het contract. Nog even. Met golven van ideeën en inspiratie. Om te starten met iets waarachtigs. Zo voelde het.

Knallend met een karateschool, draaide ik ook al vrij snel Doyo Trainingen.

Met een tof team aangesloten trainers hielpen we meer dan tienduizend kinderen om te gaan met pesten. Drieënhalf jaar vloog voorbij en ik boekte last minute een vliegticket naar Portugal. Om precies de volgende dag deel te nemen aan de 40-urige Niet Werk Week. Een week specifiek voor ondernemers, om hun onderneming (weer) kloppend te maken. 

Goddelijke interventie

Het voelde, zonder te overdrijven, als een goddelijke interventie. Alsof ik even met liefde apart werd genomen van mijn dagelijkse leven, om daar van een afstand naar te kijken. En die liefde kwam van Herbert en Jeroen, die mij opvingen en begeleidden. Ik zweefde de hele week. Tot dan toe één van de mooiste en meest inspirerende ervaringen. Het was opnieuw iets waarachtigs. 

Ik besefte in deze week dat iets in me nu echt naar buiten moest komen. Meer dan het verzorgen van trainingen in (mentale) weerbaarheid en traditioneel karate. Deels nog steeds dit: voor de broodnodige impact en het bijzonder behulpzame gedachtegoed. Maar iets dat dit overstijgt en de werking ervan vergroot. Meer context geeft. Mensen in eigen situaties echt vooruithelpt.

Zoveel liefde

Er volgde een boek. En zoals in elk goed verhaal moest het daarna eerst heel hard misgaan (MS) om van te leren, voordat het toch – met opnieuw jaren hard werken – uit de verf kwam: hèt programma dat alles samenbrengt. Dat dé impact maakt die ik voor ogen had. Het traject dat ikzelf echt heel graag had willen volgen. Maar in de loop der jaren zeker wel zelf had afgelegd. (Met bloed, zweet en tranen.) Waar zoveel liefde in zit, als ik had ontvangen in die week in Portugal. Met een rotsvast vertrouwen dat die nog veel verder uitwaaiert.

Dit vind je misschien ook interessant

Chantal Straver
chantalstraver@gmail.com

Oprichter Doyo Trainingen. Trainer. En auteur. Voelt zich aardig Rotterdams, maar gedijt in West-Brabant. Altijd gefascineerd door zelfontwikkeling. Eet iedere dag mango. En drinkt graag koffie. Geniet van een acteur als Joaquin Phoenix (o.a. the Joker), luistert eeuwig naar muziek van Sade en Cigarettes After Sex. Kan alle boeken van Griet op de Beeck aanraden. Blijft het warm krijgen van Italië. En lacht nog steeds om Friends.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button